91★'Alevlenen Aşk'★

3.8K 362 110
                                    

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

✯★✯

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

✯★✯

Benim en büyük korkum neydi?

Düşünmek fazla zor değildi aslında, benim korkum bizzat kendimdim; eski benliğimin tam tersi olan bendim.

Peki ondan önce neydi? Karanlık.

Dumbledore beni o yetimhaneden almadan önce en büyük korkumdu karanlık.

Yetimhane Müdiresi Caroline Yves’in yardımcısı Amanda O’Coener bu hayatta en fazla kin tuttuğum kişiler arasına girebilirdi. Bu hayatta en çok yoksulluğu çekmem, karanlıktan korkmam belki de onun yüzündendi.

İnsanların bazıları yetimhanelerde çocuklara iyi bakıldığını düşünür, onlara yük gelen bebeklerin yetimhanede daha iyi koşullar altında büyütüldüğü dedikodusuna inanırlar. Bunlar bir yalan… Yetimhane bir çocuğun en nefret ettiği yer bana göre; anne baba sevgisi görmeden büyütülen yerde, kavga dövüş eksik olmazdı, bütün çocuklar birbirlerine girmeye fırsat ararlardı. Bizi büyütmekle sorumlu olan kişilerin çocuklara karşı tahammülleri sınırlıydı; kötü bir söz mü söyledin ceza, çarşaflarına mı kaçırdın ceza, ödev mi yapmadın ceza… Özellikle benim gibi garip davranışlar sergiliyorsanız, karanlıkla arkadaş olmak işinizi kolaylaştırır çünkü ben karanlıktan korkmama rağmen gece boyu kilerde kalma cezası alan o yaramaz çocuklardan biriydim.

Karanlık….

Karanlıkta yürümenin zorluğu tarif edilemezdi, özellikle de ondan korkuyorsanız. Soğuk bedenimde hissedebildiğim bütün uzuvlarıma kadar ulaşmıştı ve korku, beni delirtecek kıvama gelmek üzereydi.

Sağ tarafımda ki duvarı hissedebiliyordum, parmaklarım ona değerken yolumu bulmaya çalışıyordum ama önümü görmek çok zordu. Kulaklarım hafifçe gelen seslerden uğulduyordu; o kadar fazla ses birbirine karışmıştı ki aralarından seçmek anlamak beni zorluyordu.

Harry Potter ve Kızıl KahinWhere stories live. Discover now