35★'Teklif'★

5.2K 487 210
                                    

  ✯★✯

Oups ! Cette image n'est pas conforme à nos directives de contenu. Afin de continuer la publication, veuillez la retirer ou télécharger une autre image.

Günler geçtikçe herkesin merakla beklediği Noel Balosu'da git gide yaklaşıyordu. Sömestrin son haftasına doğru okul daha da şamatalı bir hal almışken her hafta Noel Balosu'yla ilgili dedikodular artıyordu.

Örneğin; Dumbledore'un Madam Rosmerta'dan sekiz yüz fıçı taylı içki aldığına, BTA müzik grubunun -ki dinlemesem de kitaptan biliyordum- olduğu her yerde çalkalanıyordu.

Öğretmenlerin bazısı öğrencilerin akıllarının böyle büyük bir yerde olduklarını anladıklarında ders işlemekten vazgeçti. Ki bunlardan biri de ufak tefek boyu olan Profesör Flitwick, çarşamba gününde ki dersinde öğrencileri boş bırakmış ve Harry ile Üçbüyücü Turnuvası'nda ki birinci görevde kullandığı kusursuz çağırma büyüsü hakkında konuşmuştu.

Bana söylese bende yapardım, canım. Ondan kolay ne var.

Fakat öteki öğretmenler aynı cömertlikte değildiler. Örneğin; Profesör Binns'in cincüce ayaklanmalarında ki notları olsun, Profesör McGonagall ve çakma Profesör Moody dersin son saniyesine kadar bizi çalıştırmışlardı. Snape'in derste bizi boş bırakmasını düşünmek ise Harry'yi evlat edinmesini düşünmekten farksızdı. Hepimize pis pis bakıp sömestrin sonunda bizi panzehirlerden sınav yapacağını söylemişti.

Yarasa kılıklı vampir ne olacak.

Günler geçtikçe erkek Üçbüyücü yarışmacıların etrafı kızlar tarafından sarmalanıyordu da. Mesela geçen Harry'nin yanına iki kız gelip teklifte bulunmuştu -ki birinde gülmekten ölmüştüm-. Biri ikinci sınıf diğeri ise bizden bir yaş büyük, Harry'den neredeyse 30 santim uzun ve Harry'i bir yumrukta indirebilecekmiş gibi duran kızdı.

"Bu çılgınlık. Bu hızla gidersek, bizim sınıfımızda partneri olmayan tek biz olacağız." dedi Ron sağ omzunun üzerinden etrafta ki kızları keserken. Ancak onun sol tarafında, arkasında yer alan Snape'i fark etmemişti. Snape onun kafasından tutup önüne çevirerek yaptığı işe, yani biz notları alırken bize pis pis bakmaya devam etti.

"Biz ve Neville." dedi kafasını ovuşturup yan gözle ilerimizde oturan Neville'e bakarak.

"Evet ama o yine de kendini götürebilir." dedi Harry ufak bir sırıtmayla. Harry Potter... Bir türlü o ve Cedric arasında olan soğuk savaşa anlam veremiyordum. Aralarında her ne geçtiyse Harry, Cedric'i birinci görev için uyarmamıştı ve bunun sonucunda da Cedric onu ikinci görev için uyarmayacaktı. Bunun için bir çözüm bulmam gerekiyordu ama bunu balodan hemen sonra yapmayı planlıyordum.

"Neville'in çoktan birini bulduğu belki sizi ilgilendirebilir." dedi alayla Hermione. Onun konuşmasıyla Harry ve Ron'un gülüşü yavaşça soldu.

"Şimdi gerçekten bunalıma girdim." dedi sızlanarak Ron. Birkaç saniye sonra Fred onun önüne, onun dikkatini çekmek için bir kağıt attı. Fred lafa girmeden Ron, Snape'i kontrol edip, "Siz kimle gidiyorsunuz?" diye fısıltıyla sordu. Fred elinde ki buruşmuş kağıdı Angelina'ya attı ve fısıltıyla, "Merhaba, Angelina." dedi.

Harry Potter ve Kızıl KahinOù les histoires vivent. Découvrez maintenant