6★'Gardıroptaki Böcürt'★

8.2K 667 163
                                    

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

✯★✯

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


Ancak perşembe günü öğleden sonra, Slytherin'ler ve Gryffindor'lar iki saatlik İksir dersinin yarısına gelmişken zindana girdim. Draco, "Nasılsın, Marie?" diye sordu. "Çok acıyor mu?"

Onun bu arkadaş canlısı tavrına ve bana davranış şekline gülümseyip, yanına yürürken, "Fazla değil." dedim.

Profesör Snape tembel tembel, "Otur yerine, otur," dedi. Bugün yeni bir iksir yapıyorduk, bir Ufalma İksiri. Kazanımı hemencecik Harry ile Ron'un yanına kurdum, malzemelerimizi aynı masada hazırlıyorduk çünkü başka boş yer yoktu.

Papatya köklerini kesmeye başladım yavaş yavaş. Son çeyrek saatimde, kendi köklerimi özenle, tamı tamına eşit boyda keserek geçirmiştim. Büzüşmüşincir'i soymaya başladım hızlıca, bu arada Draco yavaşça, "Dostunuz Hagrid'i son zamanlarda gördünüz mü?" diye sordu, Harry ve Ron'a.

"Draco!" diye tısladım aniden ona dönüp.

Bir süre birbirimize baktık, sonra pes etmiş olacak ki, "Tamam, bir şey demedim." dedi. Bende önüme dönüp, ölü tırtılları dilimlemeye başladım.

"Turuncu, Longbottom," dedi Snape, parlak bir asit yeşili olması gerekiyordu iksirin sonuçta. İksirin bir kısmını kepçeyle alıp herkes görebilsin diye yeniden kazana dökerek. "Turuncu. Söyle bana, çocuk, o kalın kafana tek bir şey bile girmiyor mu? Hiçbir kuşkuya yer açmayacak şekilde, sadece bir fare dalağı yeterli dediğimi duymadın mı? Bir parça sülük sıvısının yeterli olacağını açıkça belirtmedim mi? Senin anlayabilmeni sağlamak için ne yapmalıyım, Longbottom?"

Neville pespembe olmuştu, titriyordu. Ağladı ağlayacak bir hali vardı. "Lütfen, efendim," dedi Hermione, "Lütfen, Neville'e düzeltmesi için yardımcı olabilirim-"

"Sizden gösteriş yapmanızı istediğimi hatırlamıyorum, Bayan Granger," dedi Snape soğuk soğuk. Hermione de Neville gibi pembeleşti. "Longbottom, bu dersin sonunda iksirinin birkaç damlasını kurbağana vereceksin, hep birlikte neler olacağını göreceğiz. Belki de bu durum seni işini doğru dürüst yapmaya teşvik eder."

Harry Potter ve Kızıl KahinWhere stories live. Discover now