Kapitola VII. - Princezna

3.5K 255 12
                                    

Ráno nastalo a s ním i další školní den, začátek týdne na nové koleji. Tentokrát se Cadenc neprobudila dřív než ostatní dívky, ale společně se všemi. Popřáli si v přátelském prostředí dobré ráno a Renon nabídla Cadenc, aby šly spolu do koupelny a na snídani. V koupelně narazily na Iris, která se zrovna vycházela ze sprchy.

,,Dobré ráno, holky!" pozdravila je a ony jí pozdrav oplatily. Cadenc si hned vzpomněla na to, že se chtěla zeptat Renon na to, proč Iris nazývají princeznou, ale nechtěla se ptát před samotnou Iris. Přišlo jí to velice neslušné, možná dokonce i nevhodné.

Po provedení ranní hygieny tedy dívky zamířily na snídani, kde se všichni na Cadenc a Renon dívaly. V jednu chvíli se Renon ke Cadenc přitiskla blíž a Cadenc si všimla pohledu Celeste. Samozřejmě - Renon je sestra Celeste a ta se zrovna teď netvářila zrovna potěšeně, spíš nafoukaně. Kromě toho tu pořád bylo to šeptání, které Cadenc pravděpodobně bude provázet až do sedmého ročníku. Každopádně měla Cadenc čas si zvyknout na nové nepříjemné pomluvy, drby a přezdívky. To jí moc problém nedělalo.

Dívky se posadily k Havraspárskému stolu a hned se s nimi skoro všichni pustili do rozhovoru. Vyptávali se Cadenc, jaký byl minulý týden, jak se jí spalo na jejich koleji, jak vypadá Mrzimorská kolej, jakou otázku dostala minulý večer od klepadla a pak přišli osobnější otázky a které Cadenc s klidem odpověděla:,,Dokud nevím, v jaké koleji zůstanu, nechci s nikým řešit osobní věci," pár lidí se z ní ještě pokusilo něco dostat, ale když usoudili, že Cadenc byla ve své odpovědi neoblomná, přestali se vyptávat. Stále ale zůstávali zdvořilí a se zaujetím si prohlíželi Buba, který se občas vznesl do vzduchu, aby se proletěl.

,,Půjdeme na vyučování spolu, Renon?" obrátila se Cadenc na blonďatou dívku vedle sebe, která celou dobu tiše jedla, nejspíš nezvyklá na tolik lidí. Modré oči na ní spočinuly, plné překvapení a tiché radosti. Renon přikývla a usmála se, zářící štěstím. Cadenc těšilo, že někomu mohla udělat radost.

Zezadu jí najednou chňaply dvě ruce a objaly jí.

,,Tady je naše malá Cadenc!" hlas patřil Michaelovi a když ho Cadenc poznala, ihned zčervenala. Zůstávala ale stále v klidu, akorát se natáhla pro vodu, kterou jí Bubo podstrčil.

,,Michaeli, neměl bys takhle na lidi po ránu útočit," napomenul Michaela hlas, patřící jeho kamarádovi Gabrielovi. Cadenc se ohlédla na rozjařeného Nebelvíra a klidného usměvavého Mrzimora.

,,Dobré ráno, Cadenc," pozdravil jí Gabriel a Michael následoval jeho příkladu.

,,Jak si se měla první noc?" zeptal se jí Michael a ukradl z Havraspárského stolu čerstvé červené jablko.

,,Dobře, našla jsem si kamarádku - tohle je Renon Eunová," ukázala na blonďatou dívku vedle sebe, která se nesměla otočila, tvářičky mírně červené a dívala se někam na zem, než modrýma očima pohlédla z jednoho chlapce na druhého.

,,A-ahoj.." pozdravila je nesměle a Cadenc se pro sebe usmála. Renon byla neuvěřitelně rozkošná dívka, né taková jako její sestra Celeste. Sice se s ní ještě tak dobře neznala, ovšem, cítila nebo spíš jí napovídala její intuice, že z Renon bude skvělá kamarádka.

,,Poznáváme nové tváře?" ozval se zvonivý smích Iris a všichni na ní pohlédli.

,,Dá se tak říct," přikývl Gabriel a vřele se usmál. Cadenc sledovala jejich konverzaci, dokonce i Renon se zapojila a to já nahnalo úsměv na tváři. I Bubo tím byl potěšen, když se otřel o tvář své majitelky.

Bylo ale na čase jít na vyučování a tak se Renon s Cadenc v rychlosti posbíraly a po cestě se k nim připojilo ještě pár havraspárských z prvního ročníku, kteří se s dívkami pustili do rozhovoru. Jejich první hodinou byly kouzelné formule s profesorem Kratiknotem, který byl ředitelem Havraspárské koleje. Cadenc přišel roztomilý svojí drobnou výškou, ale byl to velice nadaný kouzelník. Na této hodině se učili nové kouzlo Wingardium Leviosa, které se některým nedařilo. Cadenc se toto kouzlo povedlo napotřetí a Bubo se zaujetím sledoval poletující pírko. Renon, která seděla vedle Cadenc toto kouzlo moc nešlo a vypadalo to, že se každou chvíli rozbrečí. Cadenc se nad ní slitovala ukázala jí, jak má pohybovat rukou a zároveň pronášet zaklínadlo. Renon ihned vypadala odhodlaněji a nakonec, na druhý pokus to zvládla.

Stříbrná Sova [Harry Potter]Where stories live. Discover now