Kapitola LXVII. - Radikální krok

1.4K 124 10
                                    

Teď to všichni věděli. Teda, věděli to ti, kteří se nacházeli v domě Harryho Pottera a Ginny Weasleyové, což byli samotní majitelé, jejich bývalý profesor Lektvarů a mladá dospívající dívka, která si nemohla najít místo ve svých myšlenkách, aniž by nenarazila na konec toho podivného proroctví. Každopádně, už byl večer, Cadenc se krásně prospala, i když jí ihned po probuzení zastihla špatná nálada kvůli proroctví. Nejistě se pak ze své postele podívala na Buba, který se díval z okna ven, evidentně rozhodnutý se s dívkou nebavit. Cadenc chápala jeho naštvání - tak dlouho jí to říkal, aby do černé magie nelezla a ona se jí stejně učila. A teď to dopadlo takhle, že jí hrozí, že se stane "princeznou zlou".

Zatímco Cadenc ještě byla ve své posteli, v přízemí v obývacím pokoji vzplály zelené plameny, ze kterých se vynořila známá postava hnědovlasé ženy, která měla v obličeji evidentní pocit starosti a strachu. Iris se podívala na všechny přítomné a pak se podívala na svého bývalého profesora, zatímco jí v očích plála otázka, kde je Cadenc. 

,,Cadenc je nahoře, spí," odpověděl jí Severus na její nevyřčenou otázku a ona jen přikývla. 

,,Co se stalo?" zněla její otázka a Harry jí na to pobídl, aby se posadila do jednoho z volných křesel, což Iris ihned učinila. 

,,Pochopila, co znamenají čtyři poslední řádky z proroctví, které mumlá, když se probudí," vysvětlil jí Harry a Iris se zamračila. 

,,Ale vždyť si nikdy nepamatovala, co říkala," 

,,Evidentně se ale naučila si proroctví pamatovat," vysvětlil jí Severus a pak jí pověděl, co mu dívka řekla. Iris byla zděšená tou informací a byla zděšenější ještě víc, když se dozvěděla, že jsou to jenom poslední čtyři verše z celého proroctví. Kdo ví, co je ještě před tím? 

Všichni zaregistrovali pomalý dupot na schodech a podívali se tím směrem, když si všimli černovlasé dívky, která se teď dívala na všechny přítomné v obývacím pokoji. 

,,Ahoj, Iris," pozdravila hnědovlásku Cadenc a pokusila se o úsměv, ale moc dobře bylo vidět, jak moc z toho byla špatná. Někdo jiný by si řekl - no a co? Je to jen proroctví a ona je jen obyčejná holka, ale.. byla to pravda? Určitě ne. Zvlášť, když Iris pomyslela na proroctví, vyřčené Trelawneyovou. Vlastně, většina věcí, co se týkala Cadenc se nesměli brát na lehkou váhu.

,,Cadenc, víme, že to řešit nechceš, ale je důležité to probrat," prolomil to tíživé ticho Severus a Harry jen souhlasně přikývl, zatímco ženy zůstávaly v tichosti. Bylo vidět, jak se oslovené ihned napjala - nechtěla to řešit, už věděla dost! 

,,A-ale není co řešit! Nechám černé magie, dobře?! Jen prosím," Cadenc se kousla do rtu a hluboce se nadechla. Nechtěla znovu začít brečet, ještě pořád jí bolela ze slz hlava. ,,Prosím, neřešme to.." zaprosila těžce, ale už bylo rozhodnuto. 

,,Cadenc, s profesorem jsme se rozhodli, že tě zavedeme na exkurzy do Azkabanu za jedním Smrtijedem, který dříve používal černou magii," Harry pokrčil rameny a odvrátil pohled od překvapené dívky. ,,Nevíme, jak jinak tě přesvědčit, aby jsi černé magie nechala a osobně pochybuju, že tě nějak zastavilo i to proroctví," smutek a strach Cadenc se začal měnit ve vztek. Pevně sevřela ruku do pěsti a zevnitř si zkousla ret, jak se snažila zachovat tuhle ničivou emoci v sobě a nedávat ji najevo. 

,,Fajn," pronesla zcela chladně a teprve teď se na ní Harry podíval, ale ona už mířila zpátky do svého pokoje. 

,,Jsi si jistý, že je to dobrý nápad? Myslím si, že se už černé magii přeci jen věnovat nebude," snažila se ještě Ginny svého budoucího manžela přesvědčit, aby nepodnikal takový krok, ale on přikývl. 

,,Vždyť jí nezastavil ani její Patron. Jak můžeme mít jistotu, že jí zastaví proroctví?" Severus totiž pověděl o občasných rozhovorech s Patronem černovlasé dívky. Bylo to potřeba, aby to věděli i Ginny s Harrym, jinak to nešlo. 

,,J-já.. myslím, že toho nechá," promluvila Iris po delší době a všechny oči v místnosti spočinuly na ní. 

,,Sami jste viděli, jak moc jí to zasáhlo, takže toho nechá, určitě," začala Iris žadonit místo Cadenc a pak se podívala na Harryho. ,,Harry, prosím, nedělej to pro ní ještě těžší," 

,,Promiň mi to, Iris, ale.. Dlouho jsem to ignoroval a teď si potřebuju být jistý, že se k černé magii opravdu nevrátí a nemůžu jí násilím odtrhnout od téhle temné záliby, jinak to dopadne jen hůř," Harry měl pravdu a tak se místnost znovu ponořila do ticha, než se Ginny rozhodla všechny mírumilovně vyzvat k večeři. 

Cadenc zatím seděla u sebe v pokoji a.. nevěděla co dělat. Mnoho emocí jí kolovalo doslova celým tělem - smutek, vztek, nepochopení, samota (a to dokonce i když měla v pokoji Buba). Tyhle pocity jí ničily, ale ona s nimi nic nemohla dělat. Byl to moment absolutně bez východiska. Měla chuť se natáhnout po poznámkách z černé magie a dál se je učit a z druhé strany se jí při tom vybavovaly poslední čtyři verše toho prokletého proroctví. Tahle nerozhodnost, tyhle paradoxy.. jí ničily. Cítila tolik bolesti, že měla pocit, že zešílí. Postupně jí začaly v paměti vzplouvat všechny křivdy, všechny ty zatracené maličkosti, které jí nutili doslova zuřit. Teď měla doopravdy pocit, že by dokázala ničit a zabíjet.. Ano.. zabíjet. 

,,Cadenc?" z myšlenek jí vyrušilo zaklepání a následné otevření dveří, kde stále Ginny a pokusila se láskyplně na černovlásku usmál. ,,Pojď jíst, dobře?" 

Mladší dívka si najednou uvědomila, jaké strašné myšlenky jí před chvíli kolovaly hlavou a ona.. Pocítila se tak strašně provinile! Takhle to nešlo! Nemohla na něco takového myslet, to ani náhodou! Vždyť tu bylo tolik dobrých věcí, co měla v životě! Ginny, Harry, Iris, Severus, její přátele, Buba a to přece bylo ze všeho nejdůležitější! 

,,D-Dobře.." Cadenc polkla všechny svoje slzy, které jí hrdlo ihned nepříjemně sevřely, ale dalo se to. Seskočila tedy z postele a zamířila ven ze svého pokoje. 

Když obě dívky opustili pokoj, nevšimly si, že Bubo na bidýlku neseděl. Ten seděl na zemi a snažil se potlačit svojí ďábelskou proměnu do černého tvora, kterého v budoucnu měl spatřit celý svět. 

Místo stříbrné sovy tu brzy budeme mít.. No, to se dozví všichni až jindy. 

Stříbrná Sova [Harry Potter]Tahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon