Kapitola XXXVIII. - Rodiče

2.1K 168 8
                                    

,,Ale.. co.." Cadenc se postupně dívala na Snapea, Harryho Pottera a Buba. Ne, teď musí zachovávat klid, soustředit se. Tohle prostě musí vědět. Znovu se nadechla a pronesla téměř ledově:,,Pověz mi pravdu,"

Bubo popošel z nožky na nožku, aby se líp usadil a pokračoval ve svém monologu:,,Začnu úplně od začátku - tedy od rodů Princeů a Evansových. Harry a Severus můžou začít namítat, že Evansovi jsou mudlovský rod, ale původně byli příbuzní kouzelnického rodu Evoriových, který se už smísil s mudlovskou krví, jinými slovy vymřel po meči. Evansovi dlouho neměli potomka s magickým jádrema proto postupem času začali zapomínat, kde začal jejich rod. Také se jijich rod ale rozvětvoval. Dcera Evansů se mohla provdat za jiného muže, převzít jeho příjmení, porodit syna, který si vzal dívku a tak dále. Takhle se tento rod dostal k příjmení Owelů. Tvůj otec, Cadenc," Bubo se významně podíval na černovlasou dívku, která se snažila soustředit na pravidelné dýchání.,,Byl Albrecht Graham Owel - vzdálený příbuzný Lily Evansové a tudíž i Harryho Pottera," Cadenc zadržela dech a hned se ozval baryton lektvaristy:,,Rod Princeů ale zakresluje pečlivě svůj rodokmen. Slečna Jameová by v něm tedy byla zmíněná," všechny oči se teď upřely na něj a Bubo tedy s klidem pokračoval:,,Zajisté, ale zapisují se motáci a jejich děti?" Snape mlčel, takže Bubo se trefil do černého.,,U Princeů a přesně u vaší babičky Anny, byla sestra - moták, která měla dítě s mudlou a to bylo také motákem. A toto dítě - dívka, jménem Aurora Amanda Releinová - je matkou Cadenc," a tentokrát se všichni podívali na překvapenou Cadenc.

,,Takže.. eh, ale kde jsou teda mí rodiče?" Dívka se obávala uslyšet to nejhorší, ale její domněnky se jen potvrdily, když Bubo pronesl:,,Jsou mrtví," jen se zmohla na přikývnutí. Nechtěla slyšet, jak zemřeli, teď určitě ne.

,,A Cadenc Jameová není tvé pravé jméno. To jméno ti dali jiní rodiče a to nebyli Eric a Serena," Cadecn nevěděla na co se zeptat dřív, ale pro jistotu se rozhodla prvně zeptat na jméno:,,Jaké je tedy moje pravé jméno?"

,,Septima Anna Owelová," slyšet své pravé jméno bylo jako při tom slyšet i cizí jméno. Cadenc si zvykla na své jméno, ale tohle se jí líbilo víc. Dělalo jí jaksi blíž k jejím pravým rodičům, ale teď ne. Na důkladnější přemýšlení bude mít čas potom.

,,Co se teda stalo, po tom,co mí praví rodiče zemřeli?" ptala se dívka s nadějí, že tolik informace bude moct zpracovat.

,,Dali tě do sirotčince, kde si tě pak na starost vzali Jeremy a Miriam Zien. To oni ti dali jméno Cadenc. Měli pak ale autonehodu a na starost si tě vzala sestra Miriam, tedy Serena," Dávalo to smysl. Všechno. Osud tak zajímavě vytvořil tuhle hříčku jménem Cadenc Jameová nebo spíš Septima Owelová.

,,To všechno by vysvětlilo, proč máme stejnou barvu očí, podobné hůlky.." začal Harry Potter vyjmenovávat spojitosti.

,,Také proč slečna Jameová stojí na stejném místě v lektvarech jako pan Potter a proč je podobná mé matce," pokračoval líně Snape.

,,A také proč má Cadenc nadání jak pro lektvary, tak pro famfrpál. Ach, ne vlastně, Cadenc má sama od sebe talent pro famfrpál," Harry Potter ihned zpozorněl, ale konečně se ozvala malá dívka:,,Dost prosím, pochopila jsem," pro dnešek toho slyšela opravdu dost. Nejen, že byla zmatená, ale také byla naštvaná na Buba, kvůli tomu, že jí to nepověděl dřív. Patron sovy se ihned zachvěl a konejšivě k ní promluvil:,,Cadenc, je mi líto, že jsem to od tebe tajil, ale bylo to potřebné,"

,,Promyslím si to," zvolila dívka nejvhodnější odpověď. Na jejich stůl padlo ticho, které se nakonec odhodlal narušit Harry Potter:,,Takže ty máš ráda famfrpál?" Snape si nespokojeně odfrkl, ale jinak nic neřekl a pouze poslouchal rozhovor Havraspárské dívky a mladého kouzelníka.

,,Ano, pane," odpověděla krátce a stroze. Byla ráda, že se Harry snaží odpoutat aspoň na chvíli její pozornost od takového tématu.

,,Myslím, že by bylo fajn, kdyby jsi mi tykala. Jsme konec konců vzdálení příbuzní," uchechl se Harry a tahle informace Cadenc v celku potěšila.

,,Dobře, pa - Harry," Harry se na ní mile usmál a pokračoval dál ve vyptávání:,,A co se ti líbí nejvíc na famfrpálu?" zeptal se jí.

,,Zlatonka," další odfrknutí profesora lektvarů, ale Cadenc pokračovala dál.,,Chtěla jsem v tomto roce udělat zkoušky na chytače, ale.." dívka si vybavila rozhovor s ředitelkou.,,Paní ředitelka mi to zakázala. Mohlo by se to totiž otočit proti mě.. moje štěstí," podívala se na Harryho a evidentně mu chvíli trvalo, než mu to došlo.

,,No, asi jsme se dostali k tématu, které jsem chtěl probrat," uvolněná atmosféra byla fuč.,,Nechci neustále chodit kolem horké kaše, proto je dobré ad hoc si o tom promluvit," dívka se hluboce nadechla a poslouchala.

,,Cadenc, ty nikoho kromě svých nepravých rodičů nemáš, že?" Cadenc jen přikývla. Babička, kterou tak měla ráda už byla dávno po smrti a o žádných jejích příbuzných jinak nevěděla.

,,Napadlo mě, že když jsme teda tví asi nejbližší příbuzní, bylo by fajn společně trávit nějaký čas, třeba o prázdninách," všechno napětí hned zmizelo pryč, jakoby tu ani nebylo.

,,Vážně? Já.. to by bylo senzační!" neudržela své emoce. Trávit část prázdnin s Harrym a se Snapem  - vždyť to je naprosto skvělé!

,,Myslím, že by bylo rozumné si Cadenc vzít k sobě natrvalo," a radost nahradila nechápavost a překvapení.

,,Co tím myslíte, profesore?" zeptala se ho místo Harryho Cadenc a znovu se zelené oči střetly s těmi černými.

,,Profesorka Rowenová mě informovala o tom, jaký máte s rodiči vztah, slečno Jameová," stroze odpověděl, ale ještě to musel vysvětlit Harrymu, který se zdál zmatený.

,,Copak jsou jako - ?"

,,Ne, jako vaši příbuzní ne, pane Pottere. V porovnání s rodiči slečny Jameové, jsou Dursleyovi démoni, ale nevychází s nimi a stále potřebuje osvojit určité kouzelnické činnosti.. Proč na mě tak zíráte?" obracel se na mladíka v brýlích.

Harry se vzpamatoval, ale stále se překvapeně na Snapea díval.

,,Jsem jen.. překvapený. Nepodobá se vám to," Cadecn si stačila některé věci domyslet sama.

--------------------------------------------------------------------------

Pozn.autorky: Já vím, málo slov a strašně tohle všechno roztahuju. Kdybych nebyla tak líná, tak bych napsala víc a bylo by to v jedné kapitole. Musím na sobě pořádně zapracovat. Každopádně jsem chtěla dát vědět, že zítra odjíždím do Opavy na debaty, takže je možné, že se nová kapitola objeví až v neděli či pondělí, ale pokusím se něco napsat i v průběhu toho, co budu pryč.






Stříbrná Sova [Harry Potter]Opowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz