Kapitola LXIX. - Azkaban

1.3K 118 3
                                    

Cadenc byla nervozní a víc jí zvětšovala přítomnost strachu. I když, čeho se vlastně měla bát? Budou tam s ní Severus a Harry - dva nejznámější čarodějové té doby, kdy jeden z nich dokázal léta lhát Voldemortovi a druhý ho porazil. Neměla prostě žádný důvod ke strachu, ale přeci jen jí svíral orgány v těle jako ohromné klíště a nechtěl jí pustit. Zvlášť nepříjemné bylo víc to, že teď byla proměněná do Ginny, bez Buba na rameni a do toho ještě nepatrně vyděšená ze své budoucnosti, které jí předurčilo poslání. Teď, jako nikdy dřív, cítila, že potřebuje podporu jak Severuse, tak Harry a nejlépe i svých přátel, kteří nejspíš o jejím výletě nemohli ani vědět (tedy, kromě Iris).

,,Nemusíš se ničeho bát, Ca - Ginny. Budeme neustále s tebou," snažil se jí uklidnit mladší z mužů, ale černovlásce (teda, rudovlásce) to nijak moc nepomáhalo. Ona slova nepotřebovala; potřebovala se vrátit zpátky, zbavit se podoby Ginny (nic proti ní, Cadenc se jenom cítila nezvykle v jejím těle) a lehnout si do postele a nejlépe z ní nevylézat do konce prázdnin. 

,,Copak - " chtěla Cadenc promluvit, ale profesor lektvarů ji hned umlčel tím, že jí přerušil.

,,Neměla byste mluvit, slečno Weasleyová, když máte ty problémy s hlasivkami," dívka málem zapomněla, že nemá mluvit, zatímco vypadá jako Ginny, protože její hlas se nezměnil, zůstal stejný a Meredith, pokud ji vážně sledovala, což bylo pro Cadenc stále těžké přijmout, bude určitě mít na blízku nějaké odposlouchávací kouzlo, takže její hlas ihned pozná a celá akce se provalí. 

Rudovláska ihned přikývla a divně si odkašlala a promnula si krk, aby to vypadalo věrohodněji, že je opravdu nemocná na hlasivky a dále pokračovali v tichosti. 

Plán byl takový - přejdou ke konci ulice, kde se přemístí (ano, teprve tam, protože chtěli tak dát Meredith-či-kdo-je-sledoval jasně najevo, že se Severusem a Harrym jde Ginny) a konkrétně se přemístí do Ministerstva kouzel, odkud zamíří do kabinetu Harryho. Po tom, co vejdou do Harryho osobních prostorů bude moct Cadenc vypít lektvar pravosti, který jí navrátí její normální vzhled a hned na to se letaxem přemístí do Azkabanské věznice, kam měl Harry jako jeden z mála bystrozorů přístup. Cadenc samosebou nic namítnout nemohla, musela se podřídit jakožto nejmladší člen této trojice, kde evidentně dva starší muži věděli, co je pro ni nejlepší. 

Bylo to vlastně poprvé, co se Cadenc dostala na Ministerstvo a překvapilo jí, kolik lidí tu bylo. Vypadalo to, jakoby tu pracoval absolutně každý kouzelník a čarodějka v kouzelnické Anglii, ale to taky nebyla jediná věc, která černovlásku (nyní rudovlásku) zaujala. Byla ta zlatá socha, která zároveň sloužila i fontánou, což dodávalo celému prostoru, který byl normálně z černého kamene, nádech moci, spravedlnosti a jakési sebejistoty a Cadenc se tohle místo svým způsobem i líbilo. Vlastně, měla jít do čtvrtého ročníku, takže je pravděpodobně na čase uvažovat nad budoucím povoláním. Ne až tak seriózně jako v šestém ročníku, ale nástřel si už mohla udělat. 

Trojice se protlačila davem, kdy se někdo po nich poohlédl a jeden muž je dokonce zastavil s tím, že chce od Harryho autogram. Bylo trošku komické tohle sledovat, ale Cadenc to svým způsobem chápala - popularita nikdy nebyla jednoduchá věc a přeci jen.. se jí jaksi líbila. 

Dále jejich úkolem bylo zalézt do výtahu, který je měl dopravit do 2.patra na Odbor pro uplatňování kouzelnických zákonů, kde bystrozoři měli své Ústředí. Odtamtud potom zamíří do kabinetu Harryho a Cadenc se konečně bude moct zbavit podoby Ginny. Ne, že by jí až tak vadila, ale.. vadila. Nebyla to ona a havraspárka měla pocit, že.. si prostě nezaslouží být v jejím těle. Taková ironie - a to se chtěla za pomocí Mnoholičného lektvaru proměnit do ženy, kterou Severus miloval.. Nebo stále miluje? Nad tím Cadenc nechtěla ani uvažovat. 

,,Oh, Harry!" už byli na cestě do kabinetu mladého muže, když se za nimi ozval hlas nějakého muže. Když se všichni tři otočili, spatřili muže tmavé pleti v africkém kouzelnickém oblečení. Cadenc si v duchu začala říkat, co je to za podivína, když pak Harry pronesl na pozdrav: ,,Dobrý den, pane ministře," dívka se prostě nestačila divit a tak se aspoň snažila tvářit poměrně klidně. 

,,Víš, že mě tak nemusíš oslovovat Harry," teprve teď se muž podíval na Severuse a Ginny, kteří tam doposud stáli jako dva solné sloupy. ,,Přeji dobrý den Severusi, Ginevro," svůj pozdrav doprovodil mírným pokývnutím hlavou, stejně tak jako Cadenc a Severus. ,,Nezvyklé vás takhle vidět pohromadě," poznamenal ministr a havraspárka se ihned napjala, protože to asi nebude zrovna skvělé, když se zjistí, že na ministerstvu je Cadenc Jameová alias dítě Fortuny. To by se tu pravděpodobně vytvořili zástupy lidí jen proto, aby se mohli podívat na legendární Stříbrnou sovu a brzy by se to dostalo i do Denního věštce, což by znovu přidělalo Cadenc starosti ve škole.

,,Řeším případ, který potřebuje znalosti profesora Snapea a Ginny," ministr stočil koutky svých rtů v chápavosti dolů a přikývl.

,,Tak vás tedy nebudu nadále zdržovat. Také ještě musím zajít na Ústředí administrativních služeb Starostolce," a pak se už konečně rozešli každý svým směrem. Dívka si v duchu oddychla, že Harry sestavil dobrou lež a že ministr nepřišel na to, kdo je Ginny doopravdy. 

Když se za Harrym dveře jeho kabinetu zavřeli, dívka tentokrát viditelně oddychla a rozhlédla se po v celku prostorném kabinetu mladíka, který se o ní staral. Harry tu měl mapu světa s vyznačenými kouzelnickými místy, hodně rolí pergamenů, různé složky a zkrátka - byl tu bordel, i když, ještě přijatelný bordel. 

,,Větší nepořádek jsem za léta své praxe neviděl a to jsem si myslel, že exploze kotlíku je to nejhorší," musel jízlivě poznamenat Severus, když se rozhlédl po kabinetu bývalého studentna nebelvírské koleje.

,,Ovšem, my nepřišli řešit nepořádek v mém kabinetě, ale odletaxování do Azkabanu," pravdivě poznamenal Harry, ale přeci jen se styděl za svůj nepořádek, takže dělal jednoduše to, že přeházel několik pergamenů z místa na místa, aby to vypadalo, že uklízí. 

,,Jistě," dodal Severus a vytáhl ze své kapsy lahvičku s lektvarem pravosti, kterou podal dívce, aby jej vypila. Ta ani nečekala a ihned tak účinila, takže už brzy v kabinetu stála černovláska v trošku větším oblečení. Harry se ujal poupravení velikosti jejího oděvu a s přikývnutím dal Severusovi a Cadenc jasně najevo, že se už můžou přesunout letaxem do Azkabanu, kam se černovlásce teď nechtělo ještě víc než před tím.

Stříbrná Sova [Harry Potter]Where stories live. Discover now