Kapitola LXXXVII. - Celeste

1.1K 105 3
                                    

Vidět Celeste ve škole byla jedna věc, dokonce i když byla s Cadenc, ale nacházet se s ní v jedné místnosti a případně s ní mluvit... nepředstavitelné! 

Renon se snažila ujasnit si vztah se svojí sestrou ještě o prázdninách, jenže nakonec to nemělo smysl, proto ostatně odešla a od té doby spolu nemluvily. Celeste už neměla náladu nějak Renon ponižovat a utahovat si z ní a Renon s ní jednoduše nechtěla mít nic společného, i když jí bylo líto, že nehledě na to, že jsou sestry, si tak nerozumí. 

Když hnědovláska vkročila do kabinetu ředitelky Bradavic, byla chvíli zmatená a pohledem vyhledala svojí sestru, která se ihned odvrátila a zadívala se někam jinam. Celeste kvůli tomu vypadala chvíli zmateně a nechápala, co tu vlastně dělá a proč jí sem profesor a zároveň ředitel její koleje přivedl. Provinila se snad nějak? Nebo Renon žalovala, že kvůli tomu, že se dítě Fortuny teď baví s ní? Ne, kvůli tomu by tu pak nebylo tolik lidí a nedávalo by to samo o sobě smysl. Plus k tomu - Cadenc už přece dítě Fortuny není, že?

,,Slečno Eunová, máme na vás prosbu," promluvila McGonagallová a Celeste se na ní ihned podívala s podezíravostí. ,,Je potřeba, abyste Cadenc.. sledovala," dívka se zamračila.

,,Jak jako? Mám na ní použít sledovací kouzlo, abych místo vás ohrozila sebe? Pf," Celeste zakoulela očima a složila ruce na hrudi.

,,Kdybychom mohli použít kouzlo, udělali bychom to, jenže je vysoká pravděpodobnost, že by ho slečna Jameová vycítila. Je potřeba, abyste jí doslova sledovala. Vidíte li, jste jí teď nejblíže a -" 

,,No a co z toho budu mít?" Severus si v tichosti odfrkl. Typická Zmijozelka, jenže Celeste byla zkažená a na rozdíl od Draca Malfoye, který byl Potterův nejznámější rival (po Voldemortovi pochopitelně), se tak jednoduše tato dívka nezmění, i když se zdálo, že se s ní už něco dělo a získávala rozum. 

,,Zajištěné bezpečí z naší strany," nabídla McGonagallová, ale dívka se na to jen ironicky zasmála. 

,,S Cadenc mám bezpečí zcela zajištěné, dokud jsem na její straně, a já jsem, protože je to výhodné,"

,,Slečno Eunová, chápete, že tady nejde jen o vás, ale i o ostatní?" skočil jim do řeči Severus. ,,Řád vám zaručuje ochranu, takže vy se každopádně do nebezpečí nedostanete, zatímco pokud budete tak tvrdohlavě na straně slečny Jameové, tak je možné, že se do nebezpečí dostanou ostatní a nakonec klidně i vy sama!" Celeste pozvedla bradu a nepatrně se zamračila. V tomto výrazu shledal profesor lektvarů porážku, schovanou za maskou rozbité sebejistoty a pýchy. 

,,Fajn," nakonec dívka povýšeně souhlasila. 

,,A budete nás o všem informovat. O všem, co by vycházelo za hranice normy, jasné?" dorozumíval se Severus zmijozelsky se svojí studentkou. Nebylo totiž dostatečné, aby souhlasila jen Cadenc sledovat. Pokud by nedodal další, o hodně potřebnější podmínku, nic by se nemuseli od Celeste dozvědět. 

,,Tch, dala jsem už svůj souhlas, profesore," odfrkla dívka. 

,,Tak běžte a dělejte, co máte," zavrčel na ní Severus a Celeste s namyšleným pohledem opustila prostory kabinetu ředitelky. 

,,Slečno Eunová, na vás taktéž máme prosbu," tentokrát se ředitelka už obracela na modrovlásku, jejíž pohled byl po celou dobu přítomnosti její sestry zabodnutý někam na její s Gabrielem propletené prsty a teprve když jí ředitelka oslovila, podívala se na ní. ,,Jelikož je slečna Jameová na koleji s vámi, budete na ní dohlížet tam a taktéž vás prosím o to, abyste občas dohlížela i na práci své sestry," Renon beze slov, ale s jakýmsi odhodláním přikývla a její ruka byla pevněji sevřena jejím přítelem z Mrzimoru. 

Uplynuly čtyři dny, nic zajímavého, nic nového a dokonce Severus začal pomýšlet na to, že se všechno uklidnilo. Že se Cadenc jednoduše s jeho odmítnutím smířila a že si v klidu žije dál.. Jenže to byla lež. Jeho lež. Jakoby se snažil zcela ignorovat realitu a co se dělo. 

Iris by mu byla ráda pomohla se v realitě aspoň trošku zorientovat, ale nejen že měla na starosti svůj předmět, ale hromadící se starosti budoucí ředitelky, takže hodně času musela trávit s McGonagallovou, zvlášť teď, když hrad slábl a ředitelka měla stále pocit, že je to její vinou. Konec konců - teorie, že to Cadenc krade sílu hradu, ještě nebyla potvrzena. Ještě ke všemu stačilo, že se za ní občas chodili radit Renon, Gabriel a Michael, kteří se snažili ve starší literatuře najít odkaz na nějakého kouzelníka či čarodějku, kteří by byli podobně silní jako je Cadenc a se kterými se mohlo dít něco aspoň trošku podobného. Možná by je pak totiž napadlo nějaké řešení, jelikož se spekulovalo hodně ohledně Havraspárky. 

Michael si stál za tím, že jí ovlivnila její vlastní magie. Renon říkala, že je to kvůli tomu, že je jednoduše uzavřená a Gabriel zase rozmlouval o prokletí. Iris se snažila přemýšlet nad tím, jestli v teoriích jejích přátel není nějaká souvislost, jenže hlouběji se nad tím zamýšlet moc taky nemohla, vzhledem k pochybnostem ohledně proroctví, jestli se rozhodla správně, že ho vyřkla. Stále se v hloubi duše bála, že udělala chybu, za jejíž následky budou platit všichni.

Každopádně, najednou starost o Cadenc už nebyla na prvním místě a kdo by se divil - sledování měla na starost Celeste a Renon, pokud to byla potřeba, na ní dohlížela. Aspoň na chvíli nastal v Bradavickém hradu svérázný klid. 

Byla to páteční noc, kdy Renon uháněla chodbou za svojí drahou přítelkyní Iris. Utíkala tiše, ale jak nejrychleji mohla, protože se bála - ne, profesora Lektvarů ne, ani nikoho z ostatních profesorů. Bála se Cadenc. Věděla, že je něco hodně špatně, když černovláska uprostřed noci vstala, seslala na sebe ohřívací kouzlo a kouzlo neviditelnosti a kdyby si nevzala poměrně hlučné boty, tak by Renon ani nezjistila, kam to dívka vlastně šla. Teď ale věděla, kam si to dívka mířila a bylo jí jasné, že to co nejrychleji musí povědět Iris nebo profesorovi Lektvarů.

Iris ještě stále pracovala nebo spíš - byla natolik ponořená do práce, že zapomněla na čas a když se ozvalo zaklepání na dveře, nadskočila ve svém křesle, ale pustila návštěvníka dál. Do kabinetu ihned rychle vtrhla Renon a udýchaná se opřela o kolena.

,,Renon? Co se stalo?!" Iris vstala ze svého křesla. Únava byla rázem pryč. 

,,Cadenc.. Ona.. otevřela Tajemnou komnatu!" Profesorce projel mráz po zádech.

Stříbrná Sova [Harry Potter]Where stories live. Discover now