Kapitola LXXIX. - Hledání

1.2K 112 6
                                    

Fénixův řád měl práce dost a všechno jenom kvůli jedné dívce, která pravděpodobně představovala nebezpečí pro kouzelnický svět, i když to bylo zcela těžké takhle posoudit, když nikdo nic nevěděl. Každopádně, řád se rozdělil do několik menších skupinek - jedna měla na starosti hledání dívky, druhá vyřizování vzniklých problémů na mudlovských úřadech a třetí zásobovala obě skupiny potřebnými informacemi. Severus, Iris, Michael  byly s několika dalšími lidmi v první skupině; Renon, Harry, Gabriel byly ve druhé a ve třetí už byl Ginny, Pastorek, McGonagallová, Brumbál a další. Aspoň, že žádné problémy nebyly ze strany Ministerstva Kouzel a Denního věštce. Informace o Cadenc byla řádně utajená a Meredith, která se tak moc zajímala o život mladé havraspárky, neměla absolutně žádné informace a to ani od své příbuzné Celeste, která věděla tolik, jako nebelvírka. Renon totiž trávila čas u Iris a díky nabyté sebejistotě se konečně postavila jak sestře, tak rodičům. Ovšem, svojí sestru nevydala a rodičům nic neřekla o jejích zvěrstvech nad modorvláskou, což Celeste překvapilo, ale její postoj se vůči Renon nezměnil.

Každopádně, příběh se stále točil okolo černovlásky, která byla neznámo kde a způsobovala všem starosti, aniž by o tom něco věděla. Nacházela se v osamělém domku své zemřelé babičky, zcela sama, ale co se dělo za jeho stěnami ve vnitřních prostorech - to už věděla jenom černovláska... a Bubo, ale toho dívka zastihla v průběhu prázdnin jenom několikrát a občas místo stříbrné sovy dívku navštívila vrána mozkomora - tak začala černému tvorovi říkat.

Uběhla už polovina srpna a řád stále dívku nenašel. Skupina, která měla na starosti mudlovské úřady, právě od nich stále nemohla dostat adresu domu, kde bydlela babička Cadenc a k tomu byl jeden zcela jasný důvod. 

,,Nezdá se vám nebo jsou ti lidi nějak.. divní? Jakože, chovají se chvilku normálně, ale když začínáme mluvit o adrese domu, kde bydlela babička Cadenc, tak se najednou jejich chování vůči nám mění," hlásila Renon, když se řád v jeden z večerů znovu radil. Všichni přítomní na ní pohlédly, jakoby nevěděli o čem mluví.

,,Myslíš, že je do toho zapletené nějaké kouzlo?" zeptala se jí Iris a modorvláska přikývla. 

,,Absurdní, pod Imperiem zcela jistě nejsou, prověřoval jsem je osobně," namítl Severus a nechápal co kamarádka hledané má vůbec na mysli. Ostatní se Severusem souhlasili, protože mu věřili jako nikomu jinému. Všichni si aspoň trošku uvědomovali to, že Severusovi na Cadenc záleží a proto nebyl pochyb ani o tom, že se snaží dívku najít jako nikdo jiný a i když se mohli najít ti, kteří by mu nevěřili, stejně neměli moc na výběr. 

Renon zavrtěla hlavou. 

,,Ne, není to Imperius, je to něco jiného, ale.. já vážně nevím co," řád se ale následně přesunul k jinému tématu. Nemohli se zabývat něčím, v čem nemají aspoň trošku jasno. Někteří ve své mysli souhlasili s Renon a zvlášť to byli ti, kteří mudlovské úřady často navštěvovali, ovšem, nikdo neznal takové kouzlo, které by dokázalo něco takového.. prapodivného. Renon se proto rozhodla později poradit s Brumbálem, ale to nebylo potřeba. Uprostřed srazu se ve vzduchu zhmotnil stříbrný Patron sovy.

,,Bubo!" vyhrkla Iris a upoutala tak pozornost všech k sově, která unaveně přistála (nebo spíš - doslova spadla) na velký stůl.

,,Bubo! Co se děje?! Kde je Cadenc?!" sypal hned na Buba otázky Harry a ta se těžce postavila na své osláblé nožky. 

,,Nehledejte ji.. moje druhá.. podoba uvalila na nevinné prokletí.. neřeknou vám nic.. a já nemohu také.." unaveně jim pověděl Bubo a někteří se podívali na Renon, v očích se jim jasně zračila myšlenka, že měla pravdu. Renon se ale dívala na nebohého Patrona a v hlavě si přemítala, co se asi tak strašného děje s Cadenc, že se Bubo tak špatně cítí. 

Stříbrná Sova [Harry Potter]Onde histórias criam vida. Descubra agora