Kapitola LXXXVI. - Bradavice

1.1K 99 3
                                    

Byl to jeden z těch dnů, kdy se profesorovi učit nechtělo, zvlášť Havraspár s Mrzimorem. Páté ročníky. 

Profesor tiše povzdechl přede dveřmi učebny lektvarů. Už tam takhle stál půl sekundy a bylo mu jasné, že pokud ve své činnosti bude pokračovat, začnou si studenti šuškat něco, co nemají. Přede vším o něm. A ostatně, to nebyl jediný důvod - Cadenc byla ten hlavní důvod. 

Bylo šokující, že s tím měl takové problémy. Sice se mu nestávalo, že by se mu každý den studentky vyznávaly ve svých pocitech, ale zrovna u Cadenc to jakýmsi způsobem nečekal. Měl dříve podezření, že mladá Rowenová k němu nějaké pocity chová, ale jakmile ji a její přítelkyni zahlédl v čajovně madam Pacinkové, když procházel okolo toho místa v Prasinkách, dal si dvě a dvě dohromady. Proč to tak ale řeší? V jeho srdci byla vždycky jen Lily.. byla? 

Severus zavrtěl hlavou, aby zahnal myšlenky pryč a vkročil do třídy. Tradičně prošel ke svému místu, zatímco vyřkl pár sarkastických poznámek, ale jakmile se otočil čelem ke třídě, setkal se pohledem s černovláskou. Její oči byli pusté.. Ne, nebyli. Byla v nich zloba. Temný úsměv na rtech. Cadenc.. 

Profesor potlačil povzdech a pokračoval v tradiční hodině s netradičními pocity. 

Měsíc utekl, ale za ten měsíc se odehrálo více změn než ty předešlé. Už to nebylo ticho před bouří, už to byla tichá panika.

 Všechno začalo tím, že obrazy začínali blábolit a pak utichali na delší chvíli. Kvůli tomu vznikl problém s vchody do kolejí, obrazy nevnímali a jen občas byli schopné dveře vůbec otevřít. Problém byl taky u Havraspárských, kdy je jejich klepadlo s havranem taktéž jednoduše nepouštělo dovnitř, ale obrazy a klepadlo byly ještě jedna věc. Dalším a poměrně větším problémem bylo schodiště, které snad jakoby ztrácelo svojí kouzelnou moc a přestávalo se z ničeho nic pohybovat a celkově se zdálo, že hrad jakýmsi způsobem slábne, utrácí svojí kouzelnou moc. Minerva McGonagallová měla pocit, že je to snad její vinou, jelikož ona byla zodpovědná za Bradavický hrad a jeho sílu a i když jí profesoři tvrdili, že to tak není, nikdo nemohl říct, proč se tyhle věci vlastně dějí. Jenže ti, kteří se soustředili hlavně na mladou Havraspárku měli své určité teorie a proto ostatně byl svolán Řád. 

,,Situace je čím dál závažnější. Hrad slábne a my máme podezření, že tady nejde o naši paní ředitelku McGonagallovou, nýbrž o Cadenc," zahájila schůzku kupodivu Renon, protože ona byla ta, kdo poprosil přes profesory, aby byl Řád svolán. 

I když by Severus normálně něco řekl, mlčel, protože taky měl své teorie, ale hlavně, věděl něco, co ostatní nevěděli. Výjimkou byla akorát Iris a právě ona byla ta, kdo stál za tím, aby Severus všem pověděl, co se stalo. Nebál se toho, že budou mít ostatní nějaké narážky či komentáře a poznámky. Spíš.. to stále potřeboval zpracovat. Stále toho je hodně nad čím musel popřemýšlet a mluvit o tom.. Ne, on nikdy o osobních věcech nemluvil, jen s Brumbálem, Iris a.. Cadenc. Musel to ale povědět pro její dobro a protože to bylo jednoduše potřeba. 

,,Slečna Jameová se mi před měsícem vyznala. Hádám, že jsem na ní měl velice... negativní vliv, když jsem jí prozradil svojí očividnou odpověď," mnozí se napjali, někteří strnuli v překvapení, jen Iris nebyla překvapená. 

,,Jak to, že jsi o tom nevěděla?" zeptal se Michael Renon, zatímco v šokované místnosti panovalo ticho. 

,,Byla to odplata. Neřekla jsem jí, že jsem zamilovaná do Gabriela, jsem si jistá," v hlase modrovlásky byl slyšet smutek a lítost. Měla výčitky svědomí, bez pochyb, jenže to profesora nezajímalo. Když už řekl tak vážnou věc, musel pokračovat dál. 

,,To není jediná informace, kterou mám," a všichni se znovu zadívali na profesora Lektvarů. Většina nenávistně. 

,,V ten se zdála sebou. Nebyla to ta slečna Jameová se kterou se setkáváme na chodbě a ve vyučování, byla jiná a jsem si jistý, že kdybych nereagoval tak zbrkle, pověděla by mi, co se s ní děje," mnozí byli znovu překvapeni. Slyšet něco takového z úst toho přísného sarkastického profesora lektvarů by se dalo přirovnat jako ke zjevení samotného Merlina uprostřed školního dvora - neuvěřitelné! 

,,Tak.. to máme tedy jeden důvod, jenže stále to nemění nic na tom, co se děje se školou. Slečno Eunová, máte nějaké teorie?" zeptala se McGonagallová, aby tak mohli přejít k dalšímu tématu a taktéž kvůli tomu, aby ušetřila Severuse těch pohledů. 

Renon se nejistě zadívala na stůl a hned vedle ní se postavil Gabriel. Rozhodl se ujmout vysvětlování. 

,,Máme teorii, že by z hradu mohla Cadenc nějak.. odčerpávat sílu," 

,,Co?!" - ,,Blbost!" - ,,Absolutní nesmysl!" všichni se začali překřikovat a jasně dávali najevo, že teorie mladistvých je nesmyslná, ale ředitelka rychle donutila všechny, aby ztichli. 

,,Bradavický hrad není věčný! A pan Stepford může mít pravdu, zvlášť když vezmeme v úvahu sílu slečny Jameové,"

,,Když je ale tak silná, tak proč by si potřebovala brát sílu hradu?" a něco v tom dotazu náhodného kouzelníka bylo děsivého. Přesně tak - na co potřebovala dodatečnou sílu? Všichni se v ten moment nad tím zamysleli, scénáře v mysli byli horší a horší a jen v ten moment koukla Iris na Severuse. Sny dívky.. 

,,Musíme jednat!" ihned řekla Iris, ale její hlas zněl nepatrně vyděšeně, ale všichni s ní souhlasili, i když se stále našli ti, kteří nesouhlasili s teorií Mrzimora.

,,Proč bychom měli? Stále to nemusí být pravda!" nadějně namítla jedna čarodějka. 

,,Jenže nějak pojistit se musíme! Co když to nakonec pravda bude a už bude pozdě něco řešit?!" hned vykřikl nějaký bystrozor. 

,,Prosím, klid! Pojistíme se a tentokrát budeme aktivněji sledovat chování slečny Jameové. Je potřeba, aby to byl někdo, kdo je s ní prakticky neustále," McGongallová se podívala na Renon, ale pak jí došlo, že tahle dívka už s Cadenc netráví tolik času jako dřív. 

,,Severusi," profesor, který byl chvíli jakoby duchem nepřítomný s klidem pohlédl na svojí nadřízenou. ,,Přiveďte prosím slečnu Eunovou ze své koleje," no jo - právě Nemesis byla teď Cadenc nejblíže.



Stříbrná Sova [Harry Potter]Kde žijí příběhy. Začni objevovat