Telefon Sapığı Gibi!

4.1K 151 0
                                    

Hancıoğlu konağına geldiklerinde Maho ağa sinir küpüydü. Hüseyin kahya yanına gelmiş ağasının ne diyeceğini bekliyordu dayanama dı ilk önce o konuştu

"Ya bu nası iştir ağam biz bu kızı nasıl bulacik daha Cano kız kiminle evlidir bilinmez hem aradan yıllar geçti bu kız belki de evlidir" .

Maho ağa ellerini arkasında birleştirmiş kaşlarını karartmış bir vaziyette:" Sen dediklerimi yap kahya hemen İstanbul a git ve o kızı bul yoksa canından olursun" dedi kendinden emin bir şekilde .

Hüseyin kahya ağasına ısrarla sorular sormaya devam ediyordu.

"Ağam hadi kız bekar diyelim ama ağam bu kız gelmez".

Maho ağa kızarak"o zaman zorla getir kahya zorla,şimdi beni yalnız bırak ".

Maho ağa o karardan sonra tekrar geçmişe gitmişti. Kızı Cano onu rezil etmişti kaçıp gitmiş, terketmişti buraları ardından yıllarca aradılarsa da bir türlü izini bulamamışlardı. Aslında Maho ağa kızını bulmayı hiç istememişti istese elinden kimse kurtulamazdı tek kızıydı ve onu çok seviyordu ama ihanetini asla unutamazdı.

Selim konağın avlusunda amcasının yolunu gözlüyordu bu verilecek karar onun için çok önemliydi eğer biraz şansı varsa onun istediği olabilirdi. Bahar ile onun evlenmelerine karar verilebilirdi.

Baran ağa konağa geldiğinde kendini bekleyen yeğeninin yanına geldi ve oturdu.

Ne oldu amca karar nedir ? Selim merakla amcasına bakıyordu.

Baran ağa biraz endişeli bir şekilde: "Selim ağam hayır mıdır şer mi dir bilinmez bir karar verilmiştir ama o karar seni beklediğin karar değildir evlat.

Selim iyice meraklanmıştı. Anlat amca neler oldu orada sen sanki hiç iyi haberle dönmüş gibi değilsin, hem öyle ya da böyle kan davasından daha beter değildir elbet karar. Baran ağa bakışlarını yere çevirdi bir an geçmişe gitmişti:" Karar seninle Cano nun kayıp kızı ile evlenmendir" dedi.

Cano da kim amaca ?Ne kayıp kızı , ne demek oluyor bu ben hiç bir şey anlamadım. Hem adı üstünde kayıp. Böyle bir karar mı olurmuş?

Baran ağa derin bir nefes aldı yeğenine dönerek"ağam sen bilmezsin bu Cano kız Hancıoğullarının kızıdır. Zamanında aynen bugün ki gibi bir karar verilmişti. Hancıoğullarının kızı Cano ile senin baban evlendireceklerdi. Her şey hazırlanmış düğün kurulmuştu ama Cano düğün gecesi kaçtı. Kan davası bitecekken daha da düşman oldu iki aile birbirine. Sonra duyuldu ki Cano kız bir trafik kazasında ölmüş. İşte o Cano'nun bir kızı varmış anasının yıktığı barışı kızı yapacak denildi karar budur ağam, hem sevinin Berfin kızımızın o aile ye gelin gidip acı çekmesinden daha iyidir".

Selim hayal kırıklığına uğramıştı. Çaresiz bir şekilde "bilemiyorum amca bu kayıp kız meselesi hiç olacak iş değil hem bu Cano davası nedir eğer ölmüşse bi kızı nasıl olabilir ki.

Baran ağa geçmişe dönmüştü Canoyu çok iyi tanıyordu hemde herkesten daha iyi .

Ama amca kız kayıp diyelim ki bulundu o kızın olanlardan haberi yoktur nasıl razı olur böyle işe bu iş olmaz gibi geliyor bana .

Ağam bilirim ki gönlünde başka biri vardır ama bu barışı en çok sen istemedin mi dua edelim o kız bulunsun ve bu evlilik olsun belki onu da seversin belli olmaz .Gönül isterdi ki Bahar kız la senin evlilik kararın çıksın hem bakarsın kız evli çıkar o zaman karar Bahar kıza kayar ne de olsa sıradaki kız odur .

Bilmiyorum amca ben onu çok sevdim ama bu kan var ya elimi kolumu bağladı keşke bir ırgat kızı olsaydı da kanlım olmasaydı dedi derin bir iç çekerek.Korkuyorum be amca olacaklardan ya felaketleri önleyemezsem ya daha çok insanın canı yanarsa ben ne yaparım sonra .

BİR GÖNÜL 'E AŞK  GiRINCE(TAMAMLADI)Where stories live. Discover now