Evimiz

3K 136 0
                                    


İstanbul'a vardıklarında Selim direk hastahaneye gidiyordu. Gül, ise o kadar çok mutluydu ki, sevinç içinde dedesinin evinin adresini vermiş, keyiflice arabanın içinde oturuyordu. Nereye gittiklerini fark etmemişti, bile. Çevresine boş gözlerle, mutlu bir şekilde bakıyordu. Bu şehri özlemişti.

Bir anda özel bir hastahanenin girişinde durdular. Gül hızlıca başını Selim'e çevirdi. Ne işimiz var? dedi. içindeki mutluluk bir anda yok olmuştu. Niye hastahane nin girişinde idiler.

Selim, hiç bir şey söylemiyor, elleriyle direksiyonu sıkıyordu. Kıza nasıl söyleyeceğini bilmiyordu.

Gül cevap alamayınca sinirli bir şekilde konuşmaya başladı "Neler oluyor,neden buraya geldik? Hastahane de ne işimiz var bizim, siz benden ne saklıyorsunuz ?

Berfin, arka koltukta çaresizce arkadaşına bakıyordu. Ona açıklama yapması gerektiğinin farkındaydı. "Gül, sakin olursan sana birşey söyleyeceğim"dedi.

Gül, hışımla arkada oturan arkadaşına baktı. Bir ona bir Selim'e bakıyor açıklama bekliyordu.

"Ne söyleceksiniz? Siz iki kardeş benden ne gizliyorsunuz?"

Berfin derin bir nefes aldı. "Gül, deden kalp kıriz'i geçirmiş. Seni o yüzden buraya getirdik" dedi.

Gül'ün gözleri dolmuştu. "Ne zamandır bunu biliyordunuz? Yoksa dedem öldü mü? Onun için mi getirdiniz beni buraya? Konuşsanıza" diye haykırdı.

Selim,karısının elini tutmaya çalıştı. Ama Gül, hızlı bir şekilde elini çekti.

"dokunma bana" diye bağırdı.

Selim, suçluluk duygusuyla, "yok, dedene bir şey olmadı. O hayatta" demişti. Ama karısı kendisini dinlemeden hızlıca arabadan inmiş hastahaneye koşmaya başlamıştı bile.

Gül, dedesinin bulunduğu yoğun bakımın olduğu kolidora geldiğinde annesini gördü. Nemli gözlerle, nefret edercesine bir bakış attı annesine.

Serpil hanım, kızını karşısında gördüğünde bir an şaşırdı. Sonra usulca kızına doğru yürüdü. Onu özlemişti, kızını çok özlemişti. " kızım hoşgeldin" dedi.

Gül sinirli bir şekilde "Dedem nerde? ne oldu ona, görmek istiyorum" diye bağırdı.

Gül kızım sakin ol biraz deden iyi .

Gül'ün hırçın bir şeklide; "Dedemi görmek istiyorum çekil yanımdan"dedi.Annesine sert davranıyordu başına gelenlerin sebebi diye düşünüyordu.

Serpil hanım çaresizce "Doktor izin vermiyor kızım, yoğun bakımda deden şu anda göremezsin demişti.

Nasıl izin vermez ne demek oluyor bu? Resmen bağırıyordu annesine. Ama ne halde olduğunu bilmiyordu. Tek derdi dedesini sağ salim görmekti.

Selim, çaresiz bir şekilde çırpınan karısına bakmış ona söylemeden doktorun yanına gitmişti. Doktordan özel izin almıştı.

Gül, dakikalar sonra dedesinin yanına girmişti. Sadece başucunda bekledi saatlerce dedisine bakıyor sessizce ağlıyordu ama yoğunbakım olduğu için fazla kalamadı hastahaneden ayrılmak istemiyordu dedesinin uyanmasını bekliyordu.

Gece olmuştu,o gece kimse onu hastahaneden ayıramadı. Annesiyle tek kelime konuşmadı. Berfin Serpil hanıma herşeyi anlatmıştı ve sırlarını bildiğini de söylemişti.

Serpil hanım çaresiz kızını izliyordu ona dokunamıyordu. Kendi günahının cezasını kızına yıkmıştı. Sonra Selim e baktı. Selim uzaktan karısını izliyordu. Yanına gitmeye çekiniyordu. Gül'ün ne kadar üzüldüğünü görebiliyor ve bu durum onun canını sıkıyordu. Serpil hanımın kendisen baktığını farketmemişti bile.

BİR GÖNÜL 'E AŞK  GiRINCE(TAMAMLADI)حيث تعيش القصص. اكتشف الآن