Gül Mü? Gonca mı?

4.3K 155 1
                                    


Alo ağam kayıp kızı bulduk .

Maho ağa kahyasının dediklerini dinliyordu, Nerde buldunuz anlat bakayım.

Maho ağam kız halasıyla yaşıyormuş evli falanda değildir bizim oradan biri onların apartmanında kapıcıymış onun sayesinde bulmuşuk .Kız okulludur şimdi de okula gitmiştir onu takip edik . Ne yapalım ağam hemen getirek mi kızı?

Maho ağa aldığı haber karşısında pek de şaşırmamıştı kızın nerede yaşadığını biliyordu ama bunu kimseye söylememişti. O kızın varlığı Maho ağayı rahatsız etse de kendi kanından dı ne de olsa. Dur hemen telaş etme emin misin o kız olduğuna iyice araştırdın mı? diye sordu kahyasına sanki bilmiyormuş gibi.

Araştırdım ağam hem kızın babası zamanında bizim orada askerlik yapmış sen tanırsın ağam hani ağam bir Kenan teğmen vardı işte onunla evlenmiş Cano kız dedi kahya öğrendiklerini unutmamak için hızlıca söylüyordu.

Demek bir komutan için gitti o ha Cano yaktın bizi yıllarca boynum yerde gezdim senin yüzünden dedi içinden. Tamam kahya sen kızı takip et ben sana haber verince de alır gelirsiniz kızı dedi ve telefonu kapattı.

Bu arada konuşmaları dinleyen karısı meraklı gözlerle kocasına dönerek:

Ne oldu ağam bulmuşlar mı torunumuzu?

Şu kıza torunumuz falan deme benim öyle torunum yok diyerek karısına bağırdı Maho ağa.

Yılların kadını kocasının öfkesine alışkındı hiç çekinmeden konuşmaya devam etti. Öyle deme ağam iyi kötü Cano bizim kızımızdı onun kızı da torunumuz helbet .Nasılmış iyimiy miş hem nasıl bu kadar erken bulundu bu kız?

Hanım benim kafamın tasını attırma benim Cano diye bir kızım yoktur o da torunum olamaz sadece barış için bu şarttır o kadar . O kız gelecek anasının yarım bıraktığı işi tamamlayacak o kadar daha da ilerisi yoktur.

Cemile kadının gözleri dolmuştu tanımadığı torununa karşı endişe duyuyordu.Yapma ağam anası gün görmedi bari kızı huzur içinde yaşasın ölmüş diyelim evlidir diyelim kurtaralım torunumuzu yalvarırım ağam ne olur?

Maho ağa kararlılığını koruyarak; Olmaz dedim kadın! kız bulunmuştur gereği yerine gelecektir yoksa Baharı vermek zorunda kalacayık .Bahar mı yoksa hiç tanımadığın o kız mı ben torunumu ateşe atmam işte o kadar.

Ağam o torununda diğeri ne peki?

Sakın lafını tamamlama bu iş bitmiştir o kız buraya gelecek düğün kurulacak ve bu iş bitecektir o kadar.

Bahar avlunun kenarından olanları dinlemektedir .

Ne olurdu sanki şu kız bulunmasaydı hem o zaman Selim le ben evlenirdik bu aşkı gizliden yaşamazdık hiç değilse diyerek koşarak dışarı çıktı harabelere doğru koşuyordu Selim ile buluştukları yere.

Başaranlar konağında ise;

Selim yine dalmış uzaklara bakıyordu. Yanına gelen kardeşini bile duymamıştı.

Ne oldu abi yine dalgınsın?

Selim başını çevirdi kardeşini gördü. Bakışları yine dalgındı.

"Hiç öyle işte diye geçiştirdi". Ne diyebilir di ki iki gün içinde hayatı yeni bir yöne doğru savruluyordu ve o ne yapacağı konusunda endişeliydi. Kimseye belli etmese de bu durumdan çok endişeliydi bu barış meselesi onu yıpratmıştı, üstelik henüz yolun başında idi. Kardeşini görünce birden aklına telefon sapığı geldi onunla olan konuşmaları aklına gelince hafif bir tebessüm etti kızı tanımıyordu ama ilginç birisi olduğunu düşündü. Kardeşine dönerek;

BİR GÖNÜL 'E AŞK  GiRINCE(TAMAMLADI)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin