Gerçek Hanımağa

3.4K 142 0
                                    

Oda da yalnız kalınca, usulca yerinden kalktı. Kendisinin de bir banyoya ihtiyacı vardı. Üstelik gelinlik üstüne yapışıp kalmıştı. Gelinliğine bir göz attı bir an önce ondan kurtulması gerekiyordu. İstemediği halde giymişti ama şimdi en sevdiği kıyafeti oymuş gibi üzerinden çıkaramaz olmuştu. Üstelik, şu anda ikinci bir elbise seçeneği yok gibi de duruyordu. Az önce kocasının önünde durduğu elbise dolabının önüne geldi. Dolapta giyebilecek bir şeyler bulabilirim diye düşündü. Ama ne çare ki sadece kocasının kıyafetleri vardı. Ne bekliyordu ki sanki, bu dolapta kadın kıyafetleri ne arardı ki. Üzerine olabileceğini düşündüğü bir kaç kıyafet seçti ve banyonun yolunu tuttu.

Ağalarının çıktığını gören hizmetliler merakla ona bakıyorlardı. Selim arabasını iste di ve iki dakika içinde arabasına binip evden ayrıldı.

Evin içinde bir merak vardı. Bütün herkes bu gecenin sabahını bekliyordu.Meraklı hizmetliler Hafize kadının etrafına toplandılar ne de olsa kahvaltı tepsisini o götürmüştü. Soru soran bakışlarla Hafize kadına bakıyorlardı.

" Ne doluştunuz bakim!" diye kızdı. Meraklı kızlar ısrarla "hadi Hafize abla meraktan ölüyoruz burda" diyerek gülüşüyorlardı.

Her şeyi bilen bir kadın edasıyla gururlu bir bakış attı Hafize kadın. Poz kesmeyi ihmal etmiyordu. Sonra sinirli bir şekilde " yok bir şey! ağa sokmadı bile beni içeri. Kapıdan aldı tepsiyi, o kadar! Demişti. "hem size ne ola ki, hadi siz işinize bakın" diyerek emir yağdırıyordu çevresindeki kızlara. Kızlar bekledikleri cevabı alamayınca söylene söylene dağılıştılar.

Hafize kadın da merak ediyordu aslında bu gecenin sonunu. Tepsiyi alma bahanesiyle kendinden emin bir şekilde konağın merdivenlerini hızlıca çıktı.Odanın kapısına geldiğinde bir an kapıyı çalıp çalmamakta tereddüt etti. Sonra da kendisini toparladı. Kapıyı çaldı, ama içeriden ses gelmedi. İki defa daha vurunca usulca kapıyı açtı. Biraz çekinerek de olsa içeri girdi. Gelin odada yoktu. Demek ki banyodaydı. Sinsi bir şekilde gülümsedi. Banyoda olacaktı tabi, başka nerde olabilirdi. Odaya baktı. Odanın dağınık halini görünce, gördüğü manzara karşısında gülümsedi. Demek ki bu odada gerçekten de bir şeyler olmuştu. Yatak örtüsü bile yerde idi. " eeee" dedi. "ne de olsa ateşle barut yan yana durmaz demişler, düşmanda olsalar durmamış işte" diye gülümsedi. Bu habere hanım ağası çok sevinecekti. Tepsiyi aldığı gibi odadan çıktı.

Hanım ağa,Hafize kadını çoktan yanına çağırmıştı bile. Tabi Hafize kadın durur mu? Hanım ağasına işini hakkıyla yerine getirmiş bir er gibi neler gördüyse her şeyi biraz abartarak anlatmaya başlamıştı. Hanım ağa duydukları karşısında hiç bir şey söylemedi ama yüzünde memnuniyetini gösteren bir bakış vardı. Olanları dinledikten sonra kendi gözleriyle de görmek istiyordu ama şimdi olmazdı. Hemen yanına gidemezdi. Kendisine geçerli bir neden bulmalıydı. Ne de olsa kızı tanımıyordu, açıkçası tepkisi ne olurdu bunu bilemezdi.

Berfin, Gül'ün odasının kapısında duruyordu. Kapıyı çalıp çalmamakta tereddüt ediyordu. Arkadaşıyla yüzleşmesi gerekecekti ama bundan çok korkuyordu. Tedirgin bir şekilde kapıyı tıklattı. İçeriden duyduğu gel sesiyle birlikte kendini içeri atmıştı.

"Gül ben..." dedi ve öylece kala kaldı. Gülesi gelmişti ama gülemezdi. Gülmemek için dişlerini sıkıyordu. Gördüğü manzara karşısında şok olmuştu. Gül abisinin kıyafetlerini giymiş karşısında tuhaf tuhaf duruyordu. Sanki annesinin kıyafetlerini giymiş 7 yaşındaki kız çocuğu gibiydi. Yok yok diyordu içinden bu daha çok babasının kıyafetini giymiş gibi duruyordu.

Gül karşısında Berfin'i görünce hiç şaşırmamıştı. Sinirli bir şekilde arkadaşına bakıyordu. Ama arkadaşının yüzündeki o gülümseme neydi. Arkadaşının üzgün olması ve kendisinden özür dilemesi gerekiyordu. Kendisine gülerek bakması hiç mantıklı değildi. Sonra aniden hatırladı. Kıyafetler, dedi kendi kendine. Kıyafetlerine gülüyordu arkadaşı. Aslında haklıydı arkadaşı. Kendisi bile aynadaki yansımasından ne kadar tuhaf hatta komik olduğunu görebiliyordu. Üstelik hani erkek kıyafeti giyen kızlar seksi olurdu. Kendisi hiç te öyle durmuyordu. Romantik aşk filmlerince kandırılmıştı resmen. O filmlerdeki seksi kız nasıldı, kendisini nasıldı? Büyük bir kandırılmışlık ve çelişki içine düşmüştü. Neyse asıl konusu bu değildi asıl konusu kendisine gülerek bakan arkadaşıydı. Kaşlarını çattı ve sinirli bir şekilde arkadaşına bakmaya devam etti.

BİR GÖNÜL 'E AŞK  GiRINCE(TAMAMLADI)Where stories live. Discover now