9. fejezet - Tom

16 1 0
                                    

Zsibbadt tagokkal talált a reggel, nehéz volt kikelni az ágyból. Szombaton az ember legszívesebben délig aludna, de erről ma szó sem lehetett, hiszen hétkor indult a busz, ami a versenyre vitt minket. Tehát valami mégis hajtott, fülig érő szájjal készülődtem, mert tudtam, ma talán lesz lehetőségem beszélni Charlotte-val, mert megbeszéltük, hogy a páros számban együtt indulunk. 

Hideg volt, leheletem minden lélegzetvételkor előttem gomolygott. Sietve lépkedtem, az elfojtott várakozástól remegett a gyomrom. 

Korán érkeztünk, így várnunk kellett, csak néhány eltévedt lélek volt a csarnok előtt, néhányan pedig odabent várakoztak. A kiírt időpontra nagyjából mindenki megérkezett, többek között Charlotte is, a maga álmos arckifejezésével, ami azt üzeni a világnak: Most mindenki hagyjon a francba.

Az ígért időpontnál tíz perccel később bedöcögött az óriási busz a parkolóba. 

Mind helyet kerestünk magunknak, a jármű hátulja hamar megtelt. Megvártam, míg Charlotte leül, én pedig az előttük lévő ülésre huppantam le. Egész egyszerű lett volna beszédbe elegyedni vele, de mégsem tettem. Elbeszélgetett ő a barátnőjével, én a teljesen fölösleges harmadik kerék szerepét kaptam volna,a mit nem voltam hajlandó vállalni.

- Charlotte, Dory és Kathy nem jött. Leszel velem párosban? - lépett oda Erica Charlotte-hoz, mire félig én is hátrafordultam.

- Mi? Miért nem jöttek? - nézett rá Charlotte elkerekedett szemekkel. 

- Cigizésen kapták őket tegnap, ma nem jöhettek. Akkor leszel velem?

- Oké, persze. - mosolyodott el, Erica pedig egy bólintással nyugtázta, majd visszament a helyére.

Ismét Charlotte-ra pillantottam, aki az ablakban elsuhanó tájat figyelte düh fakasztotta könnyeivel küzdve. 

- Engem mindenki cserben hagy. - szipogta félhangosan.

- Nem igaz. Csak hülyék voltak. Szerinted nem akartak volna jönni? 

- De gondolom igen, és gondolom nem is szándékosan akartak kicseszni velem, de akkor is... elég pocsék érzés.

- Ajj, fejezd már be... Túldramatizálod a dolgokat.

- Miért, te talán örömtáncot lejtenél, ha a csapatod többi tagja reggel mindenféle figyelmeztetés nélkül nem jönne? - kérdezte szúrós tekintettel.

- Nem, de...

- Nem! Nincs de. Ez akkor is baromság a részükről. - vágott közbe Laurel mondatába.

- Oké. De legalább párosra és vegyes párosra megvan a párod. - próbálta vigasztalni.

- Hurrá. -  dünnyögte Charlotte orrhangon, mindenféle lelkesedés vagy öröm nélkül.

Nem hallgatóztam tovább, ha már beleszólni nem volt merszem. A fülhallgatót a fülembe nyomtam és elmerültem a zene hullámaiban, behunytam a szemem, gondolkodtam. 

***

Nagyon mélyen elmémbe zárkózhattam, mert hirtelen arra eszméltem, hogy a busz nagyot zökkenve megáll, s mi, mint holmi űzött vadak, lezúdulunk róla, ki a szitáló esőbe, majd át az úton, az iskolaudvaron, be a tornaterembe. 

Te sötét, én fényحيث تعيش القصص. اكتشف الآن