47. fejezet - Charlotte

7 1 0
                                    

Beálltunk a sorba, az előző csoport épp levonult. Tom felemelte a kezét, én pedig ráhelyeztem kezemet az övére. Felcsendült a zene, amire bevonultunk. Elindult az első pár, majd a második, és mikor mi kerültünk éppen a küszöbre, idegesen szorítottam meg a kezét. 

- Ne szorítsd a kezem! - szólt rám nevetve, mire halk bocsánatkéréssel engedtem a szorításon. Vártam volna legalább egy biztató "nyugi"-t, vagy egy visszaszorítást, de semmi. Rajtunk volt a sor, kiléptünk a terembe, az asztalok hosszú sorokban sorakoztak, rengeteg ember ülte körül őket, és még több állt mellettük, meg a színpadon, és az ajtó mellett, mindenhol emberek voltak, akik csillogó tekintettel figyeltek minket. Megpróbáltam mosolyt erőltetni az arcomra, kihúztam magam, bal kezemmel megemeltem a szoknyámat. Büszkén vonultunk a helyünkre, de közben könnyek égették a szememet. 

Mikor mindenki beért, elhallgatott a zene, és felcsendült a keringős dal. Tom szembefordított a közönséggel, a koreográfia szerint. Anyáék asztala felé pillantottam, ahol a családom nagy része ott ült. Rájuk mosolyogtam. Tom visszafordított magával szembe. Alaplépés. Pukedli, biccentés. 

Nem izgultam, de nem néztem rá. Keze a hátamon, az enyém a vállán, közelsége inkább biztonságérzetet nyújtott mint zavarba hozott. Másik kezünk szemmagasságban összekulcsolva, az enyém jellemzően jéggé fagyva. Forgás. Alaplépés. Csak rá és a táncra koncentráltam, igyekeztem nem foglalkozni a figyelő tekintetekkel. 

Jobbra, vissza, balra, vissza. Tom ismét megfogta a kezemet, most a jobbat a jobbjával, hátraléptünk, majd előre, hátra, előre. Magasabbra tartotta a kezét, én pedig megkerültem. Mikor visszaértem szembe vele, jobbra fordultam, feltartottam a jobb kezemet, elléptem a mellettünk álló fiú mellett, miközben tenyerünk összeért. Jött a következő. A sor végén voltam, így csak kettejükkel kellett ezt megcsinálnom, majd körbe kanyarodtunk. Alakult egy fiú-és egy lánykör. Befordultunk háttal a körnek, majd vissza, a másodikok megint befordultak, majd előre-hátra billegés kézfogással. Megint nagy kört alkottunk, kézen fogva egymást két lépést előre léptünk a kör közepe felé, majd kettőt hátra. Mindezt hétszer, míg a párjaink mögénk nem értek. 

Tom nagy lendülettel kifordított, majd maga elé, háttal voltam neki- ezt elneveztük Titanic-póznak. Kifelé fordulás a körből, majd befelé. 

Vissza Tommal szembe, és alap, majd negyedfordulat, megint alap, aztán megint megkerültem, a másik kezét is tartotta, és szembe vele, aztán tovább balra, majd vissza szembe vele, és a kiindulási helyre, majd jobbra, szembe a szomszéd táncossal, majd mellé, megint szembe vele, majd ismét Tom és a másik oldalamon lévő fiú közé. 

Tom megragadta a kezemet, és lassan sétálva vezetett a többiek után. Ekkor megláttam Nicole-t, aki a mobilját az arca előtt tartva kamerázott. Önkéntelenül is elvigyorodtam, majd lesütöttem a szememet. Odaértünk a helyünkre, még egy alaplépés, majd szétváltunk, elléptem Tom előtt jobbra, majd előre, majd balra, és hátra, utána ezt még egyszer megismételtem. Tom megfogta a kezemet, maga mellé fordított, és megvártuk, míg ránk kerül a sor a kivonulásnál. Néhány lépés után főhajtás kíséretében pukedliztem, Tom bólintott, és méltóságteljesen tovavonultunk. 

Mikor kiléptünk az előtérbe, reszketve támaszkodtam meg az egyik ott álló asztalon.

- Char, jól vagy? - lépett mellém Phoebe. Nagyot nyelve bólintottam, majd felegyenesedtem.

- Jöhet a következő. - néztem ádázan az éppen újra kivonuló első csoport után.

Megint ott álltunk. Nem tudom mi értelme ugyanazt kétszer eltáncolnunk, de örültem hogy így lett. 

Te sötét, én fényWhere stories live. Discover now