71. fejezet - Tom

3 0 0
                                    

Beköszöntött a szeptember, minden más lett kicsit. Nem csak annyiban változtak a dolgok hogy új közösség, meg új iskola, új tantárgyak, valami el is tűnt, valami fontos, ami eddig elemi része volt a mindennapjaimnak, de most nincs velem, nincs itt, és ez a hiányérzet felemészt. De... mi hiányzik...?

Megálltam egy pillanatra a száguldó gondolatmenetemben, miközben matek órán ültem az iskola egyik legszigorúbb tanárával. 

- Charlotte... - suttogtam.

- Mi van? - kérdezte padtársam, aki egyben legjobb barátom is volt. 

- Semmi, semmi - intettem, mikor rájöttem hogy hangosan mondtam ki a nevét.

- Hiányzik. - mormoltam magamnak, majd lehajtottam a fejemet a pad tetejére. Miért... miért váltak el így útjaink? Ő a fővárosba ment, nyolcvanöt kilométernyire innen, ahol én tanulok és élek.Tulajdonképpen... követte az álmait, engem pedig maga mögött hagyott, amit nem tűrhetek szó nélkül. 

***

Elérkezett az első őszi verseny. Csapat és egyéni, pusztán két versenyszám. 

A matrackupac tetején üldögéltem, mikor Mark odajött. Felmászott a szivacsokból épített torony tetejére, majd levetette magát mellém.

- Hallod... - kezdte sóhajtva.

- Hm? - kérdeztem, de nem néztem rá, továbbra is az előttem folyó meccsen tartottam a pillantásomat. 

- Charlotte összejött egy tudóssal. - bökte ki.

Felé fordultam, hitetlenül néztem a szemébe. Mark sosem az eszéről volt híres, de azért megbízható volt.

- Egy... tudóssal...? Azt hogy? Meg... ezt már tegnap is mondták... - makogtam kétkedve.

- Hát... nagyon okos.

- Attól még nem tudós valaki, hogy nagyon okos. 

- Jó, akkor okos.És tuti kocka. De biztos jóképű. Mondjuk, ha Charlotte ízlése szerint választott, akkor nem igazán, hisz elnézve téged, meg hogy köztetek is majdnem volt valami....

- Állj le. - mondtam visszafojtott dühvel.

- De miért, hisz nem így van? Pont attól kéne félni, hogy Charlotte összejön valakivel, miközben ilyen gáz a csaj? Ez egy lúzer, nem csodálom hogy ráhajtottál, bárki felszedi néhány szép szóval.

- Én időben szóltam.... - mondtam, majd ráugrottam, és, habár gyengéden, de ott ütöttem, ahol értem. - Nem az, akadj le róla, rólunk. 

Mark nagy nehezen kikászálódott alólam, majd feltartott kézzel hátrált és leszállt a matracról. 

- Jól van, jól van, csak... neked akarok jót. 

Bólintottam, de nem szóltam semmit. Mark elment, én pedig Charlotte-ra pillantottam, aki épp ekkor ült le a tőlem öt méterre lévő padra. Lemásztam a trónomról, és felé közeledtem, majd megálltam Char mellett.

- Egy picit félek amúgy... - kezdtem bele, a pályán zajló meccsre szegezve a tekintetem. 

Charlotte felnézett rám, én is rápillantottam, szemében értetlenség tükröződött. Leültem mellé, igyekeztem nem túl közel, majd folytattam.

- Amióta azt mondták hogy összejöttél egy tudóssal, azóta félek. Habár ez tegnap volt, de csak ráerősítést kérek, hogy nincs mitől félnem. Vagy... fölösleges kérnem?

- Mitől félsz? - kérdezte Charlotte pislogva, láttam, ahogy próbálja feldolgozni a hirtelen jött információáradatot.

Mélyet sóhajtottam.

- Attól hogy vége lesz. Tudom, nincs sok közös emlékünk, és nem nagyon köt össze minket semmi, de akkor sem szeretnélek elveszíteni. - vallottam be, és éreztem ahogy könnybe lábad a szemem.

- Ami soha nem volt a tiéd, azt nem tudod elveszíteni. - mosolyodott el kedvesen Char. 

- Akkor... hogy szerezzem meg? Hogyan szerezzelek meg, ha egyszer te a fővárosban tanulsz, ott vagy minden hétköznap, az együtt töltött időt nem lehet növelni. - daráltam, de éreztem, hogy nem figyel rám. - Char...

- Hm? 

- Jó, akkor hagyjuk. Ne válaszolj, de engem bosszant hogy valami játéknak veszed az egészet. - dühödtem fel, de Chalotte csak elmosolyodott...




Te sötét, én fényUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum