35. fejezet - Charlotte

15 1 3
                                    

Felrohantam a lépcsőn, egészen a második emeletig. Megálltam és a falnak támaszkodva kifújtam magam.

- Hogy kérdezhet ilyet? - dühöngtem félhangosan, reménykedve hogy senki sem hall.

Nem mondhatom el az igazat, mert nem tudom, mit érzek iránta - gondolkodtam, miközben elkezdtem fel-alá járkálni. - Gyűlölöm amiért ilyen helyzetekbe hoz, de akkor miért nem mondom meg neki? Miért nem akarom még elengedni?

***

Két nap telt el Tom nagy kérdése óta, azóta nem szóltam hozzá. Minden a normális medrében folyt, arra gondoltam, talán maradhatna válasz nélkül is.

Persze Tom ebbe nem nyugodott bele, miután véget ért a tanítás, utolért a kapuban és szomorúan, már-már dühösen mondta:

- Van az a 77 vagy több vers rólam. Szerintem dobd ki az egészet a kukába, ha már ennyire nem kedvelsz. - hangja tele volt keserűséggel és fájdalommal. Azt hittem, befejezte, és épp szólásra nyitottam a számat, de Tom folytatta. - És ezt ne úgy értsd, hogy beléd akarok kötni, mert bevallom, én sem tettem sokat azért hogy ez működjön... - apró szünetet tartott, még mindig nincs vége. - Mindezt csak azért, mert már hozzászoktam hogy nálunk a lányok felvágósak meg nagyképűek, de te szép vagy és szerény, és ezért tetszettél nekem annyira. - fejezte be. 

- Hát... huh. - ez volt az első reakcióm. - Hát... tudod, egy szavad sem lehetne azok után, amit én tettem mindezért, miközben te... fogalmam sincs mit csináltál. Napról napra egyre jobban utáltalak, te tettél ellene bármit is? - mélyet sóhajtottam, beletúrtam a hajamba és félig elfordultam. - Szerinted nem teszik tönkre az ember idegrendszerét az állandó célzások és összesúgások mögötte? - szűrtem a fogaim közt, miközben könnyek égették a szememet. Nagyot nyelve erőt vettem magamon. - Van fogalmad róla, mit kellett eltűrnöm miattad? Észrevetted, hogy mindezt zokszó nélkül? - remegtem dühömben, kezem ökölbe szorult. - Rájöttél már hogy bocsánatkérés nélkül is mindig megbocsátottam? Sejtesz ezekből egyáltalán bármit is? - itt befejeztem, nem bírtam tovább anélkül hogy elcsuklott volna a hangom. 

- Tudom. - bólintott Tom, aki még mindig ugyanott, ugyanúgy állt. - Ahhoz viszont hogy tehessek valamit, el kéne végre árulnod, mit szeretsz és mit nem, mert ezekről semmit sem tudok. 

Mélyet sóhajtottam, majd remény vesztve ránéztem, tekintete kérlelő volt. Megráztam a fejem és hátat fordítottam neki.

- Most ez nem megy. - suttogtam elhaló hangon, s elindultam. 

- Char, kélek, ne... - szólt utánam, de én habozás nélkül raktam egyik lábam a másik után, míg végül olyan messzire kerültem, tőle, amennyire csak lehetett. 


Te sötét, én fényWhere stories live. Discover now