53. fejezet - Charlotte

9 1 0
                                    

- Char, Char! - rohant felém Peter lélekszakadva - Gyere most azonnal, beszélhetsz vele! Leültettem odakint egy padra, azt mondtam hogy mindjárt megyek, úgyhogy gyere, mielőtt elmegy! - hadarta sietve, én pedig elkeseredetten néztem rá. 

- Hagyjuk, Peter, nem akarok vele beszélni.

Peter megállt egy pillanatra, aggódva nézett le rám. 

- Miért nem? 

- Nem tudom. Lezavartak a lelátóról, minden kedvem elment. 

- Nem érdekel, most szépen velem jössz! - jelentettek i, és magával rángatott ki a folyosóra, le a lépcsőn, egészen a bejárati ajtóig. Megálltunk, Peter egy távoli pad felé mutatott. - Látod? Ott ül. Most pedig menj! - utasított és az ajtó felé terelt.

- De ott van valaki. Én nem megyek! - tiltakoztam, mire Peter előre lökött, ki az ajtón, de én megkapaszkodtam az ajtófélfában, egy tapodtat sem mozdultam. 

- De Char, nincs ott senki! Egyedül van! - kiabálta, és elkezdett rángatni. 

- Nem. Megyek. SEHOVA! - kiáltottam, majd fogtam magam és leültem a radiátor előtt húzódó palánkra. 

- De Char, kérlek! Téged vár, ne várjon hiába. - kérlelt Peter rendületlenül, de én nem hagytam magam. Hirtelen hangosan kifújta a levegőt, felém lépett és erősen megragadta a karomat. - Na jó, te akartad. - nyögte, miközben elkezdett az ajtó felé ráncigálni. Mikor továbbra is ellenszegültem, Peter átkarolt hátulról, és úgy próbált meg kitessékelni az ajtón, de még így sem működött. Visszafordultam hogy meneküljek, ekkor megragadta a karomat. Nem adtam meg magam, küzdöttem ahogy tudtam, de végül csak sikerült kirángatnia az aszfaltpályára. Tovább akart húzni a fent említett pad felé, én a másik irányba küzdöttem magam, be a biztonságot jelentő csarnok irányába, de Peter nem engedett. 

- Peter, mit csinálsz? - kiáltott oda Marie, az egyik kísérőnk. Peter hirtelen elengedett, én pedig mosolyogva odafordultam az idős asszony felé.

- Semmit, csak... izé... mindegy. - intettem, majd elfordultam. 

- Akkor gyere normálisan. - suttogta Peter, mire én balra fordultam és elrohantam, ő pedig utánam. Egy hatalmas tuja mellett megálltam, próbáltam valamerre szabadulni, de Peter elállta az utamat. - Tom! - kiáltott oda Tomnak, aki gondolom távolról figyelte az eseményeket.

Közben Peter egyik haverja is csatlakozott, így közös erővel fogtak le, míg Tom odaért a tuja másik oldalára. 

- Gyere ide! - utasították mindketten, míg én őrülten próbáltam kiszabadulni karmaik közül. - Na, gyere már!

- Állj meg! - kiáltottam oda Tomnak, aki hirtelen megtorpant és visszalépett a cserje biztos takarásába. 

- Nem, gyere már! Ne hallgass rá! 

- Marad! Ül! Közelebb ne merj jönni! - mondtam fenyegetően, mire Tom még jobban hátrált.

- Juj, akkor inkább itt maradok. - nevette el magát.

- Nyugi, átöleltem, nem bánthat, csak gyere már! - biztatta Peter, mire nevetnem kellett a szóhasználatán.

Nagy levegőt vettem és arra fordultam, amerre Tomot sejtettem. 

- Ha még egy lépést teszel, belefojtalak abba a nyomorul tóba! - kiabáltam dühösen, mire elkezdtek nevetni.

- Akkor Tom, te ülj le azon az oldalon, Char meg itt, és beszélgessetek! - vetette föl az ötletet Peter, mire én leszakítottam a tujáról egy maréknyi levelet és termést, és az arcába hajítottam. 

- Engedj már el! - elrángattam a karomat, Peter pedig feltartott kézzel odébbállt. Körbenéztem, majd át bokor másik oldalára, de Tom már eltűnt és Laurel közeledett. Peter és a barátja is elmentek, én pedig fáradtan rogytam le az egyik közeli hatalmas kőre. Nem lettem volna képes beszélni vele, még nem álltam rá készen. Majd este. 





Te sötét, én fényWhere stories live. Discover now