31. fejezet - Charlotte

10 1 0
                                    

- Na, várod már az első próbát? - kérdezte Kate, mikor szünetben kint ültünk a folyosón.

- Hát... úgy közepesen. Izgulok. 

- Én is. De csak egy picit. - nyugtatott mosolyogva, bár inkább ő volt az, akinek biztatásra lett volna szüksége. Végül nem volt alaptalan a félelmünk.

***

- Cookie, mindjárt mennem kell, gyere már le a függönyről! - kérleltem papagájomat esdekelve, alig maradt időm. - Yuko, Chiharu, Sunseeds, ti is gyertek! - álltam a kalitkáik ajtaja mellé, de nem hajlottak a szép szóra. - Hát, jó, ti akartátok... - azzal megpróbáltam mindegyiküket egyesével megfogni és betenni a helyére. 

Mire sikerült mindegyiket helyrerakni, néhány percem maradt odaérni. Gyorsan összekaptam magam és elindultam. Az évfolyam nagy része már ott volt, de még utánam is érkeztek néhányan. 

- Na, lányok, fiúk, kezdjük el. Először az alaplépést, egyedül. - kezdett bele a tánctanár, miután felálltunk a színpad előtt. 

- Hé, Laurel! - suttogtam Lau felé. - Neked megy?  

Bizonytalanul bólintott.

- Nagyjából. 

Idegesen fújtattam, nekem valahogy nem akart összeállni, pedig ez még a legegyszerűbb része. Ez után következett a negyedfordulat, ami a legtöbbünk képességeit már jócskán meghaladta. 

- Nekem ez nem megy. - sóhajtottam, mikor néhány perc szünetet tartottunk, és Laurel-el leültünk a helyünkre. 

- Majd menni fog. Még sok idő van a bálig.  - tette Lau biztatóan a vállamra a kezét, én pedig bizonytalanul bólintottam.

A tanár intett, ismét felálltunk. 

- Most próbáljuk meg párban, mindenki álljon oda a sajátjához, tánctartásban kezdjük. - osztogatta az utasításokat, mire kelletlenül bár, de szembeálltam Tommal. Idegesen tördeltem a kezem, igyekeztem elfordulni tőle. 

Alaplépés. Egy-két-hár, négy-öt-hat. Egy-két-hár, négy-öt-hat. 

- Au! - szisszentem fel, mikor Tom rálépett a lábamra.

- Bocsi. - nevetett. A színpad felé nézett, ahol a tanár vezényelt, miközben kezem a vállán pihent. 

- Ne szuszogj a kezemre! - parancsoltam rá fojtott hangon, mire megint kitört belőle a nevetés. 

- Bocs hogy lélegzem. 

Dühös tekintettel fordultam el én is, igyekeztem kerülni a tekintetét. 

- Elfáradt a kezem. - panaszkodott azon a tipikus aranyos hangján, mire kifakadtam.

- Ne nyafogj már! - morogtam félhangosan, mire Tom idegesen kifújta a levegőt, de nem szólt többet.

Egy órányi szenvedés után fejeztük be.

- Jövőhét szerdán találkozunk, akkor folytatjuk. Most mehettek. - intett a tanár az ajtó felé, mi pedig megkönnyebbülten széledtünk szét és mentünk haza. 

Február közepe volt, a bál április elején lesz, és még csak az alaplépést tudjuk. Érdekes lesz az elkövetkezendő néhány hét. 

Habár most még kellemetlen Tommal táncolni, érezni meleg leheletét, mikor a kezemre szuszog, különös érzés tudni gyengéd érintését a hátamon, és még furcsább a kezem a kezében... Nem hittem volna, hogy ilyen velünk valaha is megtörténik. 

Te sötét, én fényWhere stories live. Discover now