42. fejezet - Charlotte

12 1 0
                                    

Hétfő reggel a folyosónkra beérve Tom ott üldögélt az egyik padon, a mobilját nyomkodva. Felé sem pillantva bementem a terembe, köszöntöttem a többieket. 

- Helló. - köszönt Nicole és Laurel, akik egymás mellett ültek az első padban. Rájuk pillantottam, hirtelen megtorpantam.

- Ez meg hogy kerül ide megint? - mutattam a Nicole padján heverő ismerős noteszre. Az Tom ajándéka volt... 

- Tom küldi... - kezdett bele Laurel, mire Nicole sértődötten közbevágott.

- Hé, itt én vagyok a postás! - nézett rá Laurel-re szigorúan, majd felém emelte tekintetét, és átadta a jegyzetfüzetet. - Azt mondta, hogy ha már ennyire nem érdekel, meg ennyire nem akarsz vele beszélni, akkor erre már nem lesz szüksége. - fejezte be, és átadta.

Dühtől remegő kézzel fogtam meg a vékony tárgyat. 

- Hát... jó. - motyogtam összeszorított fogakkal. Lepakoltam a cuccomat és lopva kipillantottam az ajtón. Tom már nem volt kint. Leültem Nicol-ék társaságába, az agyam folyamatosan kattogott. Mi a franc baja van? Hogy történhet meg, hogy már másodjára kerül hozzám vissza a füzet? 

Újra kilestem az ajtón. Tom ott állt Michael-el szemben, és nevetve beszélgettek. Vettem egy mély levegőt, felkaptam a füzetet a padról és ádáz tekintettel, dühös léptekkel kimentem a teremből, Tomék felé sétáltam. Néhány méterrel előtte megálltam, felemeltem a karomat amiben az ajándék volt - mire Tom ösztönösen megpróbált elfordulni - és erőből hozzávágtam. A kis könyvecske az élével találta el az oldalát, majd kinyitva, lapjaival lefelé a szürke járólapon landolt. 

Vetettem egy megvető pillantást Tomra, majd megfordultam és elviharzottam. Dühösen becsaptam magam mögött a teremajtót, és zihálva leültem a helyemre. Mikor Michael belépett, furcsa pillantást vetett rám, és épp szóra nyitotta a száját, de elfordultam, ő pedig vette az adást, és nem szólt hozzám. 

***

*Délután keringő próbán*

Tom felemelte a kezemet a válláról és maga mellé akart fordítani, de nem engedtem. 

- Hatodik, Tom. Még nem. - szűrtem a fogaim közt idegesen.

- Ja, tényleg. - nevetett, mikor épp a mi ütemünk következett, s kiforgatott.

- A számolás sosem volt az erősséged. - morogtam félhangosan, mire Tom mérgesen fújt egyet. Kilencedik ütem, visszafordított magával szembe. Tánctartás, alaplépés.

- Amúgy szombaton miért nem jöttél passzolgatni mikor hívtalak? Peter azt mondta, azért nem, mert tudok valamit, amit nem kéne... - kérdezte rövid hezitálás után, mire kiestem a ritmusból.

Értetlenül pislogtam rá, mire megismételte.

- Szombaton. Versenyen. 

- Azt tudom, csak azt nem, hogy miről beszélsz... - mondtam felhúzott szemöldökkel, mikor végre sikerült visszazökkennünk a táncba.

- Szombaton Peter azt mondta, hogy azért nem jöttél beszélni, mert tudok valami olyat, amit nem kéne. - magyarázta félhangosan, mikor épp visszaértem vele szembe.

- Én ilyet nem mondtam. - ráztam meg idegesen a fejem. 

A jobb kezemet a bal kezébe helyeztem, így sétáltunk a kijelölt helyünkre. 

- Szóval ezért hisztiztél megint? - pillantottam rá a szemem sarkából. 

- Mi? Nem hisztiztem... 

Újabb tánctartás, alaplépés, negyedfordulat, alaplépés. 

- Dehogynem. - vetettem oda halkan az egyik fordulat közben. Hihetetlenül nehéz tánc közben beszélgetni. 

- Mindig ezt csinálod... - sóhajtotta fáradtan. Ránéztem és vissza akartam kérdezni, de elhallgatott a zene, és kéz a kézben álltunk...

- Akkor még egyszer utoljára, aztán mára befejeztük, oké? - kiáltott a tánctanár, és a párok egy emberként sóhajtottak fel. 

- Mit csinálok mindig? - kérdeztem, mikor újra beálltunk a kezdéshez. 

- Hát hogy azt mondod, tudok valamit, és ezért nem beszélsz velem. 

- De én nem mondtam ilyet! - ellenkeztem. Tulajdonképpen azt sem értettem, miről volt szó. 

- Oké. Akkor mégis kinek higgyek? - kérdezte tanácstalanul, mire megvontam a vállam. 

Higgyen amit akar. Én továbbra sem értek semmit. Nem kérdezett többet, és én sem szóltam. A táncpróba makacs hallgatásban ment tovább.

Te sötét, én fényWhere stories live. Discover now