Hvordan bli bedre på skolen?

74 2 1
                                    

Ha orden i tingene:
Ha mer orden i tingene dine, det vil få deg til å føle deg SÅ mye bedre, og du får mer motivasjon til å bli flinkere.

Motivasjon:
Er det noe du gleder deg til? En konsert, helgen, bursdag eller noe sånn kan du tenke på det, det vil motivere deg.

Belønn deg selv:
Hvis du har gjort det bra på en prøve, eller gjort alle leksene kan du belønne deg selv, det motiverer deg til å fortsette å jobbe bra. Du kan belønne deg selv med at du får kjøpe noe du har ønsket deg lenge, en iskaffe, noe godteri osv...

Nok søvn:
Husk å få nok søvn, hvis du ikke får det blir du trøtt og gretten og det blir vanskelig å konsentrere seg på skolen. Du trenger 8-9 timer søvn hver natt! Så legg deg litt tidlig i hverdager.

Frokost:
Frokost er kjempe viktig! Spiser du ikke rumler magen din i timen, du får ikke konsentrert deg og du blir trøtt. Så husk frokost! Hvis du synes det er vanskelig å finne ut hva du skal spise kan du lage/planlegge noe kvelden før.

God lunsj:
Pakk med deg en god skolelunsj så du gleder deg til lunsjen, da blir du mer motivert til å jobbe bra.

Vær positiv:
Ikke tenk: Dette går ikke! Da går det i
hvertfall ikke. Du må være positiv for å klare ting.

Legg vekk mobilen:
Prøv å legg vekk mobil, iPad og sånne ting mens du gjør lekser. Det er lettere å få konsentrert seg når du ikke har den i nærheten.

Spilleliste:
Lag en "glad-spilleliste" med masse glad og fin musikk som får deg i godt humør. Når du er glad blir du mye mer motivert til å jobbe bra.

Planlegg:
Skriv ned ting du må få gjort i hverdagen f.eks rydde klesskapet, øve til en prøve, pugge gloser osv... Dette får deg til å føle at du har mer kontroll på alt som skjer.

Jentetips 2Where stories live. Discover now