Hvordan overleve 9.klasse

115 2 0
                                    

Tryggere på seg selv:
Fordi du ikke lenger er yngst lenger, trenger du ikke å være så nervøs som i 8.klasse. Det er også viktig å opprettholde selvtilliten din, for uten god selvtillit og tro på deg selv blir det vanskelig å få et bra år.

Hold deg unna drama:
Dette vil gjøre at du nyter året ditt mye mer! Drama er bare negativt og slitsomt, derfor bør du holde deg så langt unna det som overhodet mulig. Du bør også slutte å baksnakke folk, dette sprer bare masse negativitet.

Finn venner:
Finn deg en koselig og morsom vennegjeng du liker å være med i løpet av året! Det kan godt hende at det er noen du aldri har snakket med som faktisk er utrolig greie, og det er lettere hvis dere går på samme fritidsaktivitet eller noe. Å ha en morsom vennegjeng vil gjøre skoleåret ditt mye koseligere.

Mat og helse:
Er ikke sikker på om alle i hele Norge har mat og helse i 9.klasse, men hvis du bare har det i 9. er det lurt å gjøre det bra i faget fordi det er et avgangsfag. Øv ordentlig til teoriprøve og gjør ditt beste i timene, så er det ikke så veldig vanskelig å få en bra karakter.

Øv mer på framføringer:
Framføringer er veldig skummelt, men det er lurt å bli god på det en stund før muntlig eksamen i 10.klasse. Mitt beste tips er å skrive stikkord/setninger punktvis på manuset ditt isteden for en sammenhengende tekst, det vil gjøre det mye enklere å ha kontakt med publikum og snakke med innlevelse.

Nyt konfirmasjonsdagen din:
Hvis du skal konfirmere deg er det i såfall i 9.klasse du skal gjøre det, så pass på å ha det gøy på konfirmasjonsleir med klassen din å nyte selve konfirmasjonsdagen.

Gjør skolearbeidet effektivt:
Det sies at 9.klasse er det vanskeligste og tyngste året, derfor er det viktig å gjøre lekser effektivt og lære deg en bra lese til prøver-teknikk, i tillegg til å få med seg alt dere driver med i timene.

Jentetips 2Where stories live. Discover now