Hvordan gjøre det bra på mattetentamen?

127 1 0
                                    

Lær det grunnleggende:
Lær det du absolutt må kunne som å dele og gange med flersifrede tall før du går videre og lærer deg vanskeligere ting. Det er ikke vits å kunne forskjellige sjeldne formler hvis du ikke vet hvordan du skal regne med dem.

Spør mattelæreren:
Kanskje et litt selvfølgelig tips, men spør mattelæreren din hvis det er noe du ikke forstår. Hun/han er sannsynligvis flinkere til å forklare noe deg enn det matte-boka di er.

Forbered deg:
Begynn i god tid å øve til mattetentamen. Du må kunne noe om veldig mange forskjellige temaer, derfor er det vanskelig å lære alt på kort tid. Det er bedre å øve litt hver dag enn å øve to timer på en dag.

Bruk god tid:
Bruk god på tentamen! Dette er utrolig viktig, for det er ALLTID noen slurvefeil du har oversett som er utrolig kjedelig å få trekk for. Husk derfor å se over alle oppgavene flere ganger.

Gjør øve-tentamenen:
Hvis du er så heldig å ha en øve-tentamen/en tentamen som er noen år gamle, gjør den! Den er mest sannsynlig veldig lik den tentamenen du får, og hvis du også har en fasit kan du sjekke hva du trenger å øve mer på.

Lag en oversikt:
Når du må kunne så utrolig mye forskjellig er det lett å bli veldig forvirret. Derfor er det lurt å lage en oversikt over alle kapitlene. Bruk målene som står foran i alle kapitlene og forklar dem med eksempler og formler. Det blir ekstra oversiktlig hvis du bruker farger også!

Følg med:
Hvis du ikke har fulgt med i timen ellers i året er det veldig vanskelig å gjøre det bra på tentamen. Det er kanskje for sent å starte med det nå, men pass på å følge godt med når læreren din snakker om tentamen.

Samarbeid med en annen:
Finn en annen du kan øve til tentamen med! Dette hjelper veldig, fordi dere kan diskutere oppgavene med hverandre og lære hverandre ting. Bare husk å passe på at en av dere gjør alle oppgavene og den andre ikke får øvd i det hele tatt.

Jentetips 2Où les histoires vivent. Découvrez maintenant