Hvordan gjøre det bra på skriftlig tentamen?

43 1 0
                                    

Les bøker:
Å lese engelske/norske/nynorske bøker i tiden før du skal ha tentamen i det språket vil hjelpe deg kjempemasse. Både når det gjelder selve språket og rettskriving, og ideer til hva du kan skrive om.

Hjelpemidler:
Utnytt at du får lov til å bruke hjelpemidler og ta med både ordbok, skrivebok og rettskrivingshefter på tentamen. Tenk samtidig over hva slags hjelpemidler du faktisk trenger og bruker, det kan bli for mye også!

Ta pauser:
Når du sitter helt stille en hel dag og skriver på den samme teksten, kan du bli både frustrert og blind på både feil og forandringer du burde gjøre på teksten din. Husk derfor å ta et par pauser der du går ut og tar litt frisk luft eler spiser. Spis alltid på tentamen, ellers blir du skikkelig sliten og skriver dårlig.

Ha en ide:
Selv om du ikke vet hva tentamens-oppgaven er, kan du gjøre mye av tenkearbeidet på forhånd. Å ha noen ideer fra før av gjør at du sparer masse tid, og det er veldig unødvendig å sitte en time og stirre ut i luften fordi du ikke kommer på noe å skrive om. Uansett hva oppgaven du får er, kan du bruke ideene dine til noe. Det er ikke vanskelig å gjette akkurat hva oppgaven er heller!

Bruk god tid:
Hvis du tror at teksten din er bra nok, les over den tre ganger til. Det er ALLTID noen grammatikkfeil du kan rette opp eller noen setninger du kan skrive på en bedre måte.

Øv:
Mange gidder ikke å øve hvis dere skal ha en grammatikkprøve i tillegg til selve tentamenen, og det er idiotisk. Det er faktisk den viktigste prøven i hele året, så den er verdt å bruke tre kvarter til å øve på dagen før.

Les teksten høyt:
Les teksten din høyt for deg selv når du skal rette over den. Gjør du det på denne måten er det mye lettere å oppdage feil du har oversett når du har lest inni deg, og du får derfor en bedre tekst.

Jentetips 2Where stories live. Discover now