Bøker å lese i jula

37 2 0
                                    

Vindeltorn - Tone Almhjell
Lin finner en magisk "Vindeltorn"- nøkkel, og når hun låser opp en hemmelig dør i kjelleren havner hun plutselig i en magisk verden kalt Sylver der alle dyrene som har elsket et barn holder til. Hun møter til sin store gleder igjen kjæledyret Rufus, og sammen må de finne Vinterfyrsten for å redde Sylver fra undergang.

Julemysteriet - Jostein Gaarder
Joakim kjøper en julekalender i en liten eksotisk bokhandel, som verken inneholder sjokolade eller gaver. Nei, denne julekalenderen er en historie som handler om Elisabeth. Fortellingen om henne starter i Oslo i 1948 og slutter i Betlehem i år 0, og på reisen møter hun alt fra gjetere og vise menn til engler og romere.

Girl Online - Zoe Sugg (Zoella)
Den engstelige, klønete, fotointeresserte jenta Penny starter bloggen Girl Online for å få ut følelsene sine. Og etter en utrolig pinlig opplevelse på skolen bestemmer familien til Penny seg for å dra til New York i julen. Det blir en uforglemmelig jul der Penny møter den hyggelige gutten Noah, og sammen feier de Penny sin første amerikanske jul. Men de har ingen aning om at lykken kommer til å snu brått.

Løven, heksa og klesskapet - C.S.Lewis
Lucy, Edmund, Susan og Peter går gjennom et klesskap og kommer til Narnia. Narnia er styrt av heksa Hvit, en ond heks som har laget en forbannelse over Narnia så det alltid er vinter men aldri jul. Hun kidnapper Edmund, og søsknene gjør alt de kan for å redde ham, og samtidig Narnia.

A christmas carol - Charles Dickens
På julaften blir Ebenezer Scrooge besøkt av gjenferdet av den døde vennen hans Marley. Spøkelset forteller hva du gjør mens du lever påvirker livet ditt etter du er død, og han sier også at Scrooge vil få besøk av tre andre spøkelser. Besøkene vil gjøre ham mye klokere på hva som egentlig er viktig her i livet. Men er Scrooge villig til å forandre det?

Let It Snow - John Green, Maureen Johnson og Lauren Myracle
Let It Snow er en skikkelig koselig vinter bok. Siden denne boken har tre forfattere er den tre historier som er knyttet sammen; Jubilee sin historie, Tobin sin historie og Addie sin historie.

Jentetips 2Where stories live. Discover now