Hvordan bli bedre på fremføringer?

71 2 0
                                    

Bli interessert i det du har om:
Dette er veldig viktig hvis du skal få en bra fremføring, for entusiasme er noe av det som virkelig trekker karakteren din opp. Prøv derfor å finne noe som du synes er interessant om temaet du skal fremføre om.

Punktvis manus:
Dette er virkelig det viktigste tipset når det gjelder muntlige framføringer på skolen; lag manuset ditt punktvis isteden for en sammenhengende tekst. Dette gjør alt så mye bedre; du snakker mye mer naturlig fordi ikke alle ordene du sier er skrevet ned, du slipper og se på manuset hele tiden og har derfor mer kontakt med publikum, i tillegg til at det er mye lettere å finne fram til hvor du er på manuset.

Øv gjennom flere ganger:
Øv gjennom framføringen din mange ganger for å bli ekstra sikker på hva du skal si og for å gjøre det så naturlig som mulig. Anbefaler å framføre for alle familiemedlemmer hver for seg i tillegg til å lese gjennom den alene også.

Lag en fin Power Point:
Dette er ikke det viktigste, med at Power Pointen din ser ok ut er nødvendig hvis framføringen skal bli bra. Unngå uproffe ferdiglagde designer og skrivefeil i stikkordene dine, for dette ødelegger helhetsinntrykket på framføringen din.

Selvtillit:
Ha rak rygg, hev hodet og snakk høyt og tydelig for å få det til å virke som om du har bra selvtillit. Dette vil heve karakteren din, for å se ned i bakken og mumle alt du sier trekker deg virkelig ned.

Øv i speilet:
Det vil hjelpe veldig å gjøre framføringen din for deg selv i speilet fordi det ikke er så skummelt å ha øyekontakt med deg selv i tillegg til at dette vil få deg til å innse hvordan kroppsspråket ditt bør være.

Fortell om emnet til noen:
Å snakke om framførings-emnet ditt ved middagsbordet eller til vennene dine vil gjøre at du framfører bedre fordi du øver på å fortelle isteden for å bare lese opp det du har skrevet.

Jentetips 2Where stories live. Discover now