Hvordan overleve 10.klasse

132 1 0
                                    

Interesser:
Finn deg noen hobbyer/fritidsaktiviteter du liker å gjøre, dette er veldig viktig hvis du vil ha et bra år og for at ikke hverdagen din bare skal bestå av skole.

Videregående:
Prøv å bestemme deg ganske tidlig for hva du skal søke på videregående så det ikke blir alt for stressende når det nærmer seg å søke. Tenk mer på hva slags skole akkurat DU vil gå på isteden for hva alle andre rundt deg skal velge, for det er jo ditt liv som valget går ut over.

Lærere:
I 10.klasse er det ekstra viktig at lærerne liker deg fordi det er de som setter standpunkt-karakterene dine.

Følg med i alle fag:
Alle standpunktkarakterer teller like mye, derfor er det viktig å gjøre sitt beste i absolutt alle fag. Du kan faktisk komme opp i alt mulig til muntlig i eksamen også, så følg med i alle timer og prøv å forstå alt dere lærer.

Ro ned:
Prøv å ikke bli stressa selv om dere har mye lekser og prøver. Jeg vet at dette kan være litt vanskelig, men det gjelder å holde hodet kaldt og å gjøre lekser og lese på prøver så effektivt som mulig.

Din stil:
Året ditt blir mye bedre hvis du slutter å bekymre deg så mye om hva andre synes om hva du har på deg og hvordan du sminker deg. Bruk det du føler deg bra med, og slutt å tenk på alle de som ikke har lik smak som deg.

Kalender:
Det er mye lettere å holde styr på alle lesker, prøver, innleveringer og framføringer hvis du skriver det inn i en kalender eller almanakk, og dette vil også gjøre deg mindre stressa. Anbefaler også å skrive ned når du skal jobbe med innleveringer/framføringer og lese til prøver.

Ikke la deg skremme av eksamen:
Eksamen er ikke så skummelt og viktig som alle lærere skal ha det til, så ikke bli stressa selv om alle snakker om det hele tiden eller bruk unødvendig tid på å grue deg til å få vite hva slags fag du får.

Jentetips 2Wo Geschichten leben. Entdecke jetzt