Selvforsvars-tips

52 2 1
                                    

Overblikk:
Hvis du føler at du er i en ubehagelig situasjon bør du gi deg selv et overblikk ved å se deg rundt, se hvem som er der, se om det er mørke hjørner i nærheten og tenke på hvordan du kan komme deg bort så fort som mulig hvis noe skulle skje.

Ørepropper:
Ikke bruk ørepropper med musikk når du går alene, spesielt ikke når det er mørkt. Du trenger å bruke alle sansene dine i tilfelle noe skulle skje.

Skrik:
Hvis du trenger hjelp er det beste du kan gjøre å skrike så høyt du kan. Du kan f.eks skrike hjelp, kidnapping eller voldtekt, de to siste er mer effektive fordi hjelp er et ord som blir brukt  oftere.

Hvis noen tar tak:
Hvis noen tar tak i deg bakfra prøv å slå så hardt du kan med knyttneven i ansiktet på personen for å svekke overgriperen. Det kan også hjelpe å klore og å klype i overarmen. Biting er også veldig effektivt!

Svake punkter:
Nesen, øret og skrittet er tre svake punkter som gjør veldig vondt om du treffer, prøv derfor å slå så hardt du kan der. Hvis du treffer hardt nok på nesen kan det begynne å blø neseblod og brekke, noe som er veldig vondt for overgriperen. Dette er veldig bra i en slik situasjon!

Folkemengder:
Prøv å unngå steder med lite folk, gå heller i folkemengder. Der er det mindre sannsynlig å bli voldtatt eller kidnappet. Ha helst alltid med deg en venn eller to, det er tryggere.

Hår:
Det er mye lettere for overgriperen å ta tak i en hestehale eller flette. Det er derfor bedre å gå i løst hår fordi det er vanskelig å ta ordentlig tak i.

Jentetips 2Nơi câu chuyện tồn tại. Hãy khám phá bây giờ