Tørr hud om vinteren

41 2 0
                                    

Dusje:
Prøv å ikke dusje så veldig ofte, dette tørker ut huden din enda mere! Klart det er viktig å holde seg renslig, men prøv å ikke dusj mer enn en gang daglig. Når du dusjer hjelper det å dusje i lunka vann i stedet for glovarmt, dette gjør huden din mindre tørr.

Såpe:
Det hjelper også å redusere bruken av såpe. Såpe kan tørke ut huden din. Bruk en fuktighetsgivende dusjolje i stedet for vanlig såpe.

Smør deg inn:
Vær gang du har dusjet eller vasket hendene, husk å alltid smør deg inn i en fet fuktighetskrem. Et bra triks er å ha noen dråper olje i din vanlige bodylotion for å gjøre den litt fetere.

Håndkrem:
Skaff den en liten håndkrem du kan ha med deg overalt! Da kan du smøre inn hendene når du trenger det.

Skrubb huden:
Skrubb huden din en gang i blant. Det gjør at kremen du bruker etterpå får bedre effekt. For å lage en enkel kroppsskrubb kan du blande olivenolje og sukker sammen.

Lepper:
Om vinteren er det ekstra viktig med leppepleie. Skrubb leppene dine minst en gang i uken. Det hjelper ikke å bruke masse bra leppeprodukter hvis du ikke skrubber leppene. Grunnen til at man skrubber leppene er at man får vekk de døde hudcellene. Når du er ferdig med å skrubbe, ta på et godt lag med leppomade.

Skru ned innetemperaturen:
Tørr luft trekker fuktigheten ut av huden. For å forebygge og forhindre tørr hud på lepper og i ansiktet bør du derfor skru ned temperaturen inne. Ta heller på deg varmere klær, og sov gjerne med pyjamas og sokker slik at huden får muligheten til å puste.

Jentetips 2Where stories live. Discover now