Hvordan overleve 8.klasse

139 4 0
                                    

Bli kjent med lærerne:
Det er veldig viktig å bli ordentlig kjent med lærerne dine så fort som mulig, både så du lærer deg hva de forventer og så de føler de kjenner deg godt. Hvertfall hvis du skal ha disse lærerne flere år er dette veldig lurt.

Bli vant til karakterer:
Det er viktig å få et avslappet, men bra forhold til karakterer allerede i 8.klasse for å få det til å vare hele ungdomsskolen. Det er vanskelig å balansere hvor mye tid du skal bruke på skolen, men det viktigste er at du gjør ditt beste. Likevel bør du aldri la karakterene dine definere deg, for hva en lærer foretrekker er ikke fasiten på alt.

Nervøs:
Selv om det er vanskelig fordi det er så mange som er eldre enn deg på ungdomsskolen, bør du slutte å være så nervøs for alt. Alt fra å snakke foran mange folk til å ha på deg hva du vil blir bare mye verre hvis du skal være nervøs for det.

Følg med i alle fag:
Ikke begynn å satse på bare et fag allerede i 8.klasse! Uansett om du er god/interessert i et fag eller ikke, trenger du det likevel. Hvis du slutter å følge med i det nå eller begynner å bare tenke negativt om det, sliter du senere.

Almanakk:
Kjøp en almanakk så fort som mulig! Dette er utrolig viktig fordi det vil hjelpe deg å holde styr på prøvene med karakterer, leksene, timeplanen din osv... når alt er nytt og forvirrende for deg.

Bli kjent med klassen:
Det er veldig viktig å bli kjent med folk i klassen din så fort som mulig, for du skal jo tross alt gå i klasse med dem i tre år. Ikke la fordommer stoppe deg heller, for det er veldig sannsynlig at noen du aldri har tenkt på å bli venner med egentlig er utrolig greie.

Ikke stress:
Ikke begynn å stresse med alt i 8.klasse! Du har tre hele år på deg til å gå på ungdomsskolen og bli vant til det, så ikke la deg skremme av at det er forskjellig fra barneskolen.

Jentetips 2Where stories live. Discover now