28

5.8K 251 12
                                    

Het was Rayan, zijn neef die bijna altijd met hem is. Hij gaf me Younes door. "Younes?" "Ja" "Ben je thuis?" "Nee nog niet" "Oke dan bel ik je straks wel" "Oke" en hij hing op. Oke vreemd. Hij deed anders. Heel droog. Wat is er toch mis met hem? Hij verklaarde me de vorige keer bijna zijn liefde en nu opeens doet hij zo? Wollah jongens ga ik nooit begrijpen.

Ik keek mijn serie verder, maar had totaal geen slaap meer. Het gedachte dat hij zo tegen me deed liet me klaar wakker. Waarom doet hij zo. Ik wou het dus echt weten en was van plan om de hele nacht op te blijven.

Mijn aflevering was afgelopen en voor de rest was er niet echt iets leuks op tv. Ik deed mijn tv uit en verveelde me voor dood. Het was 1 uur in de nacht. Ik appte een beetje met Nafissa en zat een beetje droog op mijn bed. Ik keek rond in mijn kamer en kreeg opeens zo'n zin om mijn kamer en kleerkast op te ruimen. Zou ik eraan beginnen? Want 1maal begonnen, is't moeilijk om te stoppen Schijt, heb toch niks te doen. Ik deed mijn oortjes in en begon met kuisen en opruimen.

Ik stak mijn laatste paar schoenen in mijn schoenenrek en zuchtte luid. Eindelijk klaar. Ik keek rond en was blij met het eindresultaat. Eindelijk is mijn kleerkast eens schoon. Ik ging op mijn bed liggen en checkte mijn berichtjes die ik had ontvangen. Nog steeds geen bericht van Younes. Ik keek op zijn w'app en zag dat hij online was, moet ik hem bellen? Ja ik bel hem gewoon.

Younes : 

We zaten bij Rayan thuis, hij was druk bezig op de play. Ik zat gewoon op bed met mijn telefoon toen hij rinkelde. Het was Leyla. Aan de ene kant wou ik meteen opnemen en uren bellen met haar, maar aan de andere kant wou ik gewoon niet opnemen en haar laten voelen wat zij mij liet voelen toen ze niet opnam. Ze heeft me tenslotte wel teleurgesteld omdat ze achter mijn rug gewoon met jongens afspreekt en in mijn gezicht heel heilig doet. Wat als ik gewoon opneem en het haar rechtuit zeg? Gelijk zij altijd doet bij mij?

"Ben je nog wakker?" vroeg ze. "Ja" zei ik droog. "Wat ben je aan het doen?" "Ben bij Rayan" "Ahaa" kwam er zo ongeïnteresseerd uit. "Waarvoor belde je?" vroeg ik. Het klonk grover dan ik het bedoelde. "Uhm.. gewoon.. ik wou praten, maar uh ja hoeft niet" Ik hoorde aan haar stem dat ze dit niet had verwacht. Younes! Wat is er toch met mij. Het liefst wou ik ook nog bellen, maar ja als je nu eenmaal mijn trots kwetst dan krijg je dit. "Ah ja oke" zei ik. "Mohim laat maar, ik ga slapen" "Slaapwel" zei ik en legde af. "Was dat Leyla?" vroeg Rayan meteen. "Ja" "Waarom hou je't steeds zo kort?" "Ik weet niet man" "Je bent gek op d'r en ga je nog zo tegen haar doen" "Het irriteert me gewoon dat ze zich anders voordoet dan dat ze is" "Kifesh anders voordoet, vind je nu niet dat je een beetje overdrijft? Oke je hebt haar zien praten met een jongen, misschien was dat gewoon een vriend phel jij hebt geen vriendinnen?" "En wie is die jongen dan waarmee ze instapte?" "Kan toch haar broer of neef zijn" Hij heeft gelijk, misschien is het wel haar neef of broer. Ik begon me schuldig te voelen. "Waarom maak je zoveel scènes in je hoofd, bel haar terug en doe aub normaal tegen haar" zei Rayan. Ik toetste gelijk haar nummer in en belde haar.

Leyla :

Hij deed heel afstandelijk zoals daarnet, maar ik weet nog steeds niet waarom. Hij was anders, anders dan ik hem kende. Heel koel en ongeïnteresseerd. Heeft hij misschien een vriendin ofzo? Mohim ik had gezegd tegen hem dat ik ging slapen, want ik had niet echt het gevoel dat hij wou bellen. Ik deed het licht uit en probeerde in slaap te vallen, maar mijn gedachtes bleven bij hem. Het irriteerde me dat hij me zo aan het denken kon maken en me zo'n slaapeloze nachten kon bezorgen.

Mijn rinkelde gsm, verlichte de hele kamer. Het was hij. Hij belde me. Vreemd, net deed hij zo afstandelijk en nu belt hij terug? Ik nam op, eens zien wat hij te zeggen heeft. "Leyla" begon hij meteen. "Ja" zei ik zacht. "Het spijt me" Ik wist niet wat te zeggen. "Geen probleem" zei ik na een tijdje. "Wel een probleem, je vraagt je zeker af waarom ik zo deed?" "Eigenlijk wel" "Ik heb je daarnet gezien.." zei hij. "Ahja? Waar?" "In Morocco club" (Morocco club is naam van die chique restaurant). "Echt? Ik heb je niet gezien" "Ja dat weet ik" "Maar ik snap nog altijd niet waarom je boos bent?" "Ik heb je zien praten met een jongen" The fuck over wie heeft hij het nu? "Hij had je gsm vast..." zei hij na een tijdje. "Owww oww owww" zei ik en begon te lachen. "Waarom lach je?" zei hij serieus. "Eh mongool, die jongen ken ik niet eens" "Hoezo stonden jullie dan gezellig te praten?" "Nou uh ikke mongool was mijn telefoon weer vergeten en hij was hem gewoon komen brengen" Het bleef stil aan de andere kant. "Younes? Ben je er nog?" "Ja ik weet niet wat ik moet zeggen.." "Niks?" "Ik ben nu echt beschaamd dat ik boos op je was voor niks" "Was je echt boos op me?" vroeg ik. "Ja" "Uhmmm okee..." "En wie was die jongen waarmee je instapte?" "Dat is mijn broer, Younes, mijn broer" "Oww oke smahle wollah, heel dom van me" "Ben je nog boos?" vroeg ik. "Nee natuurlijk niet" "Dacht het al" en zo begonnen we te praten...

Rayan :

Ik was tranquile bezig met de play, je weet wel, ik had het echt gemist want in Marokko heb ik daar niet echt de tijd voor. Maar ja we zaten toch thuis. Leyla belde Younes, maar hij deed weer heel kortaf. Ik vond dat hij te veel scènes in zijn hoofd stopte, zonder de waarheid te weten en heb het hem ook gewoon gezegd. Meteen belde hij haar terug en ja ja door mij zijn ze weer beginnen praten met elkaar. Echt een liefdesdokter ik. Ik hoorde hem praten en was echt heel blij voor hem. Zo heeft Younes nog nooit met een meisje gesproken, de dingen die hij zei tegen haar klonken zo gemeend en serieus. Deze jongen is echtttt verliefd aan het worden en ik hoop echt voor hem dat ze hem naar de goeie pad brengt inshallah!

Een zomer die alles veranderdeWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu