155

5K 246 73
                                    

Leyla :

De volgende morgen werd ik wakker en zag dat ik een paar gemiste oproepen had van Younes. Shit ben gister in slaap gevallen en heb het niet gehoord. Ik stond op en liep naar de badkamer. Ik maakte me klaar voor school en liep daarna naar beneden. Ik nam snel iets te eten en ging de deur uit.

Aangekomen op school, ging ik naar mijn les. Ik was te laat, as always, dus klopte op de deur. Alle ogen waren op mij gericht. Ik liep naar achteren en ging zitten naast Chaimae. "Leyla, kom jij maar van voor zitten" zei mijn leerkracht Frans. "Wat? Waarom?" "Omdat ik het je vraag" "Hoezo dan? Ik heb toch niks gedaan" "Nee, maar kom van voor zitten, voor je iets gaat doen" "Tazzz" Ik stond boos op en liep naar voor. "Zet je naast Zoë" zei ze. Tegen mijn zin ging ik naast haar zitten en haalde mijn boek uit.

De bel ging en de les was afgelopen. Nog een hele dag tfoe! Kan niet wachten tot vrijdag, wanneer het de laatste schooldag is. Dan heb ik lekker 2 weken vrij. Heb eigenlijk niet echt plannen voor deze vakantie, maar ik zie wel wat ik ga doen. Ik liep naar de volgende lokaal samen met Zoubeda en Dikra. "Bijna vakantieee!" zei Dikra. "Ja omg, ben echt zooo blij m3ayek" "Ja ik ook pff!" zei Zoubeda.

*Einde schooldag*

Ik liep samen met Ikram en Fatiha naar de bushalte. Ik was echt zo uitgeput ayema. Ik wil naar huis en slapen. Zo gezegd, zo gedaan. Eenmaal thuis aangekomen, groette ik Anouar en me vader en liep meteen naar mijn kamer. Ze waren bezig met het plannen van Anouar's trouw. Super cute haha. Ik plofte neer op mijn bed en viel in diepe slaap.

Ik werd wakker gemaakt door Abdel die hard op mijn bed kwam springen. "A HMAR GA VAN ME AFFF!!!" riep ik." Opstaaaann!! ETEN IS KLAAR!" riep hij. "Ga weg of ik eet jou" Hij begon te lachen. "Je maakt me nu wel bang hoor"

Ik liep naar beneden waar iedereen al zat te eten. "Je bord ligt in de microgolf" zei me ma. "Ik heb geen honger" zei ik slaperig en ging op de bank liggen. Bijna viel ik weer in slaap, maar me gsm ging af. Het was Younes. Ik nam op en liep naar de keuken. Ik ging zitten op het aanrecht. "Salam" zei hij. "Walikoum Salam" "Ben je pas wakker?" "Hoe weet je dat?" "Ik hoor het aan je stem" Ik begon te lachen. "Ja haha was echt zo moe" "Slaapkop, ik ben pas terug van werk" "Meskeen" "Ja, kifesh je nam gister niet op?" zei hij. "Ja sorry, was in slaap gevallen" "Yeh slaapkop" "Sorry not sorry" "Ewa bolle wat zijn de plannen voor de vakantie?" vroeg hij. "Wollah geen idee man" "Meskina"

Younes :

Ik had met Leyla eventjes aan de lijn gezeten. Ze had totaal geen idee van wat ze zou doen in de vakantie. Ik hoop dat ik haar kan meenemen naar Parijs, zou zo leuk zijn!

Ik liep naar beneden. "Mama?!" riep ik. "Jaaa" riep ze vanuit de keuken. Ik ging naar haar toe. "Heb je galti Zineb al gebeld?" "Nog niet" "Pleas doe vandaag" "Waarom zo gehaast a amshom" "Ik wil weten, zodat ik kan boeken" Ze zuchtte. "Saaf saaf ik doe vanavond wel" "Mama wollah je bent de beste" "Dat weet ik, hoef je niet te zeggen, ga nu weg, je geeft me hoofdpijn" zei ze. Ik begon te lachen. Typisch mijn moeder. Bij alles wat ik zeg of doe, geef ik haar hoofdpijn. Maar SO naar alle moeders!

Ik belde Rayan. "Waar ben je?" vroeg ik. "Homeee!" "Ik kom" zei ik. "Saaf" Ik trok snel een psg trainingspak aan en liep naar beneden. "Yemaaaa ik ga even naar Rayan!" riep ik. Hij woont hier 3 straten van ofso.

Aangekomen bij Rayan, belde ik aan. Zijn vader deed de deur open. Ik groette hem en ging naar de woonkamer waar ik mijn tante Rachida groette. "Ah Younes salam" zei ze. "Walikoum Salam" zei ik en gaf haar 2 kusjes. "Is Rayan boven?" vroeg ik. "Ja" "Ik ga naar hem toe" zei ik en liep de woonkamer uit, maar werd terug geroepen. "Ja galti"  zei ik en keerde terug. "Ik heb gehoord van je moeder dat je de hand bent gaan vragen van Zineb haar dochter, Leyla?" Ik begon te lachen en knikte. "Ezel en je verteld je tante niks?" "Ik dacht dat me ma het had verteld" "Ja, pas na een week" "Sorry galti, maar lag in het ziekenhuis en toen ik eruit was, wou ik het als een verassing laten" "Ewa Allah y kebel belghir" "Ameen galti"

Ik liep naar Rayan en deed de deur open. Hij was zoals gewoonlijk op zijn play. Ik gaf hem een box en ging op zijn bed liggen. "Ik wil ook spelen" zei ik. "Wacht tot ik met deze ronde klaar ben" "Ok, ik ga ondertussen naar wc" zei ik.

Rayan :

Younes was naar de wc en ik was geconcentreerd fifa aan het spelen. Play is bae, je weet toch. Opeens rinkelde er een telefoon. Ik dacht dat het de mijne was, maar het was die van Younes. Ik zette het spel even op pauze. Het was een onbekende nummer. Ik nam op. Het was een vrouwenstem. "Hallo?" zei ik. "Younes?" "Nee Rayan, wie ben jij?" vroeg ik. "Uh waar is Younes?" vroeg ze. "Naar de wc?" "Oke kan je zeggen dat ik hem heb gebeld?" "Met wie spreek ik be3da?" "Siham..." "Oke ik zal.. wacht ben jij niet Siham, nicht van Nafissa?" Ze zweeg eventjes. "Ja" zei ze zacht. "Waarom bel je hem?" "Ik wil met hem spreken" "Nou hij niet met jou!" "Pleas Rayan, het is belangrijk..." Ik legde af voor ze verder kon spreken. Gaat ze er weer voor zorgen dat het niet goed gaat tussen Leyla en Younes. Het is al genoeg geweest, ze zijn nu hamdoulilah, ze moet het ook niet verpesten.

Younes kwam de kamer weer in. "Siham heeft je gebeld" zei ik meteen. "WAT?" "Ja en ik heb opgenomen" "Waarom a ezel?!" "Ewa ik kon toch niet ruiken dat zij het was" "Wat zei ze?" vroeg hij. "Dat ze je zehma iets belangrijks moest zeggen" "A toz! Haar leven intreseert me niet! Ze wil gewoon met me praten en weer zever vertellen" "Ja ik weet het, ze is waarschijnlijk te weten gekomen dat je gaat verloven ofso en wilt het nu weer verpesten" "Ja sowieso, maar kowed met haar man" Ik begon te lachen. "En hoe is het tussen jou en Nafissa?" "Ja goed hmdlh" "Denken jullie niet aan trouwen?" "Nee ze wilt nog niet" "Ewa alles op z'n tijd he"  "Ja inderdaad" zei ik. "Maar broer luister" zei hij. "Ik luister" "Ik wil met Leyla volgende week een paar daagjes naar Parijs gaan" "Zeg wollah? Kapot leuk!" "Ja, maar me ma gaat eerst vragen aan haar moeder of ze wel mag" "Ik duim voor je dat ze mag" "Ja wollah hoop het ook heel erg, zou zo gezellig zijn" "Ja inderdaad" "Eigenlijk, waarom komen jij en Nafissa gewoon niet mee?" vroeg hij. "Uhm, ik weet niet?" "Wollah kom, gaat zooo gezellig worden"




Een zomer die alles veranderdeWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu