185

4.4K 247 53
                                    

Leyla :

07:33

Ik sta op en zie dat ik op mijn dekens lig met allemaal zakdoeken rond mij heen. Ik zal in slaap gevallen zijn waarschijnlijk. Ik kijk naar het uur en zie dat het half 8 is. Ik heb school vandaag, zou ik gaan? Oh waarom ook niet, ik ben toch al wakker en dan kan ik ook gelijk mijn gedachtes een beetje verzetten.

Ik stond op en liep naar de badkamer. Ik bekeek mezelf in de spiegel. Oh wat zag ik er niet uit! Mijn ogen waren helemaal rood en ik had wallen onder mijn ogen. Hmdlh bestaat concealer nog. Ik waste mijn gezicht, poetste mijn tanden, kamde mijn haren en ging toen naar beneden. Mijn moeder was al wakker. "Oh je bent toch wakker geworden" zei ze. Ik knikte. "Ik wou je niet wakker maken, dacht je bent nog moe" Ik glimlachte. "Ga je naar school?" Ik knikte weer. "Hier, eet dit op, ik heb geen zin meer" zei ze terwijl ze me een boterham met kaas en confituur gaf. Ik nam het aan en nam er een paar hapjes van. Daarna ging ik naar de keuken en vulde een glas fruitsap voor mezelf.

Ik ging terug naar boven en liep mijn inloopkast in. Ik nam een zwarte gescheurde spijkerbroek met een witte Ralph Lauren polotruitje. Ik ging naar mijn kamer en trok mijn pyjama uit en deed mijn kleren aan. Mijn haren stijlde ik snel snel en liet die loshangen. Ik bracht wat concealer en mascara aan. Ik spoot nog wat deo en een lekker geurtje, nam mijn tas en liep naar beneden.

Ik zag me ma haar jas aandoen. "Moet ik je voeren?" vroeg ze. "Ja als je wil" "Ok zeed kom" Ze nam de autosleutels van tafel en ging de deur uit. Ik trok nog snel nog mijn zwarte Moncler jas aan en liep haar achterna.

Ik stapte de auto in, deed mijn oortjes in en ging tegen het raam aan leunen. Mijn moeder startte de auto en ging de garage uit. Het was nog al stil, cause ja ik was er nog altijd niet goed van en hoe hard ik ook probeerde er niet aan te denken, mijn gedachtes bleven bij Younes.

"Gaat het wat beter met je?" vroeg me ma toen we voor de rode lichten stonden. Ik keek haar aan en knikte ja, maar mijn blik zei nee. "Ik zie aan je hoofd, dat het niet gaat" Ik keek naar beneden en hield mijn tranen in bedwang. "Weet je wat, vandaag stop ik extra vroeg met werk en kom ik je halen om wat lekkers te gaan eten, goed?" stelde ze voor. "Ja bedankt mama" zei ik en gaf haar en kus. Ze glimlachte en reed door. Als ik haar zie glimlachen, word ik automatisch gelukkiger.

Ze zette me af aan school en ik bedankte haar voor de rit. "Bel me als je gedaan hebt" zei ze nog. "Oke mams" en ik sloeg de deur dicht. Ik liep de school in en ja ik was te laat. Faka man, ik heb eerste uur Duits en zij geeft echt altijd te laat. Tazz en ik weet niet eens welke lokaal ik heb. Ik liep het gebouw in en kwam gelukkig Anass tegen, een jongen van mijn klas. "Anass, waar hebben we les?" "2.22" antwoordde hij en liep naar boven.

"Leyla en Anass, geef maar jullie agenda af" klonk het toen we naar binnen gingen. Ik had geen zin in discussie, dus haalde ik mijn agenda uit mijn tas en gooide die op haar bank. "Is dit de manier waarop we een agenda geven?" vroeg ze. Ik negeerde haar want wollah nu moet ze me echt niet zoeken. "Ik spreek tegen je!" "Ja ik hoor je best wel" "Gelieve te antwoorden dan!" zei ze streng. "Nou wat als ik geen zin heb?" "Dan mag je de klaslokaal verlaten!" "Mij goed" zei ik. Boos liep ik langs haar bureau, nam mijn agenda en verliet het lokaal. "Geef je agenda terug!!" hoorde ik haar nog schreeuwen, maar ik liep gewoon door. Schijt aan haar fucking hoofd jongee.

Ik liep helemaal naar beneden en ging op de trap zitten. Eerste fucking uur op een maandag en het loopt al verkeerd. Ik moest weer denken aan Younes en aan gister en aan die laatste blik die hij me gaf. Weyemaa ik kreeg er gewoon spontaan tranen van.  Ik hoorde iemand naar beneden komen, dus veegde ik die snel snel weg. "Leyla?" Ik draaide me om en zag Youssef. Youssef is de 'knapste' jongen van school. Elk meisje geilt op hem, maar ik vind hem gewoon normaal. Ewa ja, deze meisjes hebben Younes nog niet gezien! "Heb je gehuild?" vroeg hij. Ik schudde met mijn hoofd. "Je ogen zeggen wel iets anders" Ik keek weg. "Wat is er?" "Niks" zei ik met gebroken stem. "Wollah hta, je hebt gehuild" zei hij. Youssef is btw ook de broer van Chaimae, een hele goeie vriendin van mij. Hij kwam naast me zitten en keek me aan. Ik toverde een glimlach op mijn gezicht en keek hem ook aan. "Ben je eruit gezet?" vroeg hij. "Ja jij?" "Ja wollah ik ook" zei hij. Ik begon te lachen. "Door wie?" vroeg ik. "Varaenberghe, jij?" "Puzio" "Die van Duits?" "Ja wollah, meteen al commentaar" zei ik. "Ja wollah, ik haat haar ook" Zo hebben we een uur lang zitten praten en lachen. Het ging zo snel.

De bel ging. "Waar heb je les?" vroeg hij. "2.22" "Ah subhanallah, ik 2.23" "Ah haha, ewa zied dan gaan we samen naar boven" zei ik. Hij knikte en ik hielp hem met opstaan. We liepen samen naar boven en bij mijn lokaal namen we afscheid. "Kom tijdens de pauze bij witte bankjes zitten oke?" zei hij. "Ja safe" Witte bankjes is zo de place to be op school. Ik liep de lokaal in en zag Nisrine en Liena helemaal vanachter zitten. Ik ging bij hun zitten. "Wollah goed gedaan jonge, les was doodsaai" zei Nisrine. Ik begon te lachen. "Ja haha, ik was met Youssef beneden aan het praten" "MET YOUSSEFFF???!!" vroeg Liena. Ze vind hem heel erg knap haha. Ik knikte. "EE WOLLAH 3ANDEK JE PAKT HEM AF VAN MIJ HE!" riep ze. "Nee nee no panic" "No worries, zij heeft toch Younes al" zei Nisrine. Toen ze dat zei, brak mijn hart. Ik probeerde een glimlach te zetten op mijn gezicht, maar dat ging gewoon niet. "Hoe is het verder nog afgelopen zaterdag, was het leuk?" vroeg Nisrine. Gelukkig kwam op dat moment ons docent van Nederlands binnen en hoefde ik niet te antwoorden. "Vaste plaatsen mensen!" riep hij. Je hoorde iedereen zuchten. Ik nam mijn tas en ging helemaal van voor zitten.

16u15 :

Iedereen was al naar huis en ik stond daar in mijn eentje te wachten op mijn mama die me zo meteen ging komen ophalen. Ik prutste wat in me tellie zodat ik niet zo hopeloos leek. Opeens passeerden die jongens, die om de hoek hun jointje aan het oproken waren, langs mij heen. Youssef was ertussen, maar hij rookt niet. "Ewa wat sta jij hier nog te doen?" vroeg Hicham. "Wachten op me ma" "Hayhay, je woont hier 10 minuten van en je moeder komt je nog halen haha" zei Jaouad. "Nou nou niet overdrijven en ik ga trouwens gaan eten" "Aah ewa bsaha" "Teek saha" "Mohim thalaa, we gaan ervan door" "Beslama" Ik gaf ze allemaal een box en zag dat mijn moeder kwam aanrijden. "Ik denk dat dit je moeder is he" zei Ayoub. "Haha jup" "Mooie waggie trouwens" "Thaankss" riep ik en stak over. Ze kwam aan met onze matte zwarte Range Rover, die mijn vader 2 maand geleden had gekocht. Ik zelf was ook in loveee met die kleur!

Ik stapte in. "Salam mama" "Salam hbiba" zei ze. Ik gaf haar een kus op haar wang en trok de deur dicht. "Zo zo wat zie ik, al boys om je heen hangen?" "Nee doe niet gek, zijn jongen van me klas of jaar" "Haha, die ene met zijn zwarte hoodie was wel knap hee" "Wie Youssef?" "Ik weet niet, ik denk het" "Dat is broer van Chaimae he" "Aah ik vond al dat hij op iemand trok" "Haha, naar waar gaan we?" vroeg ik. "Ik weet niet, jij mag kiezen" "Uhm gaan we naar De Nijl?" "Is gooedd"

Mijn moeder zette de muziek wat harder en ik begon mee te zingen. "ALLES HIER IS TEMPO, KAN NIET LANG MET JE PRATEN, TEMPO! TIK TAK TIK TAK TEMPO, FASTA TEMPO" Zelf me ma begon mee te zingen. Ik filmde haar en zette het op mijn snap, want ja dat zie je niet elke dag he.

We parkeerde naast De Nijl en stapten af. We liepen naar binnen en het was nog tamelijk leeg. Gelukkig maar. We namen plaats en meteen kwam er iemand naar ons toe voor de bestelling. We deden ons bestelling en hadden toen een gezellig mom-daughter moment jullie weten wel!


Een zomer die alles veranderdeWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu