77

5.6K 223 55
                                    

Leyla :

Ik werd wakker door de zonnestralen die door de gordijnen naar binnen schenen. Ik opende mijn ogen en keek rond. 10u37 gaf mijn digitale klok aan. Ik nam mijn gsm erbij en bekeek nog wat appjes van gister. Nafissa had me gestuurd. Owjaaa ben haar gister vergeten bellen. Ik antwoordde op alle berichtjes en besloot om naar beneden te gaan. Eerst effe snel langs de badkamer.

Beneden was mijn moeder al in de keuken het ontbijt aan het maken. Ik gaf haar een kusje op haar hoofd en hielp haar mee met het maken van het ontbijt. Lina, Anouar, Abdel en me vader kwamen ietsje later ook naar beneden en gingen aan de ontbijttafel zitten. Het is echt al een tijdje geleden dat we samen hebben ontbeten.

"Vandaag gaan we met z'n allen naar ziza (oma)" zei me ma opeens. "Hoezo?" vroeg Abdel. "Gewoon bijeenkomst" zei ze terwijl ze nog een hap nam van haar croissant. Okey dus vandaag word het een familiedag blijkbaar. Ik zag het eerlijk gezegd niet echt zitten, ben echt een familiemens, maar nu had ik echt geen zin. Ik weet dat Siham daar gaat zitten samen met haar ma en heb gewoon geen zin in hun en dan zeker niet na wat er gister is gebeurd...

Na het ontbijt, liep ik naar boven. Ik keek uit mijn raam en die zwembad, die mooi glinsterde in het zonlicht, sprak me gewoon echt aan. Snel trok ik mijn bikini aan en liep naar beneden. "Wat doe je?" vroeg me ma. "Zwembad!!" riep ik terwijl ik naar buiten rende. "Ik wil ook!!" riep Lina. Ze liep naar boven, trok snel haar badpak aan en kwam erbij springen.

Lina was nog in het water aan het spelen, terwijl ik op een ligstoel zat te zonnen met mijn oortjes in. Ik werd aangetikt door me moeder en deed een oortje uit. "Yallah zeed, ga je douchen want we gaan bijna naar je oma" Ik knikte en riep Lina uit het water. "Zeed!" riep ik. Ik liep naar binnen en ging meteen naar boven om een douche te nemen.

Na mijn douche, liep ik naar mijn kamer. Ik trok snel een schone bh en onderbroek aan en ging dan voor mijn immens groot kast staan. Hier heb ik geen inloopkast jammer genoeg, die heb ik in Belgie wel. Ik nam een zwarte spijkerbroek met een donkerblauwe kanten topje. We gingen toch gewoon maar naar mijn oma, dus speciaal hoefde het niet te zijn. Terwijl ik mijn kleren aantrok, ging ik voor mijn schoenenstash staan. Ik ga gewoon voor mijn gouden superstars. Nadat ik helemaal klaar was met mijn outfit, ging ik naar de badkamer waar ik snel mijn haren droogde. Ik besloot om het gewoon zo te laten, heb vanzelf heel mooie golven. Ik liep terug naar mijn kamer waar ik wat make up aanbracht en me horloge aandeed. "LEYLAAA WE VERTREKKEN NU!" riep me ma. "WOLLAH HTA WE GAAN ZONDER JOU ALS JE NU NIET NAAR BENEDEN KOMT" riep Abdel ongeduldig. Ik rolde met mijn ogen. Ugh, als hij laat is dan is dat normaalste zaak. Ik liep gehaast de trap af en zag dat ze allemaal al de deur uit waren.

Aangekomen bij mijn oma, belde Lina aan. De deur werd opengemaakt door mijn tante. Ze gaf Lina een kus en toen ze mij zag, keek ze me uh hoe zal ik het noemen, niet al ter blij aan? Ja zoiets. Ze schonk me niet eens een lach ofzo, mohim ik deed gewoon normaal, gaf haar 2 kusjes en liep naar binnen. Oke feshkel dit. Toen ik de woonkamer inliep was het nog erger. Ze keken me allemaal aan alsof ik een of ander onbekende was? Ik voelde me heel erg bekeken en niet op mijn plek. Uh wat is hier gaande? Sinds wanneer voel je je niet thuis bij je eigen familie? Mohim uit respect groette ik iedereen, maar het voelde anders aan dan normaal. Normaal zeggen ze altijd dat ik gegroeid ben en dat ze me hebben gemist en nu gunnen ze me niet eens een glimlach.

Na een hele woonkamer gegroet te hebben, nam ik plaats naast Nafissa. "Uhm wat heeft iedereen?" vroeg ik. "Ik weet niet man, ben er ook maar net hoezo?" "Nou zie je niet hoe ze doen? Ze zeggen niet eens gedag phel het is een hele last om hallo te zeggen tegen hun nichtje?" "Ik weet niet man" zei ze. "Waar zijn Nora en de andere meisjes trouwens? Heb hun zolang niet meer gezien" zei ik. "Die zijn er niet, die zijn een paar daagjes naar El Hoceima" " Oww wist ik niet, maar mohim vertel dan! Hoe was het gister met Rayan?"

Siham :

Deze morgen stond ik op en liep naar beneden. Ik hoorde me ma aan de telefoon. "Wagha inshallah" "Om 19 uur?" "Ja ja ik zal er zijn" "Safe tot dan beslemaa" hoorde ik haar zeggen. "Wie was dat?" vroeg ik terwijl ik de keuken binnenliep. "Je tante, vanavond zijn we uitgenodigd bij je oma" zei ze. Ik knikte en pakte wat te eten uit de koelkast. Maar wacht als we allemaal zijn uitgenodigd, dan betekend het dat Leyla en Nafissa er ook zullen zijn toch? Oh shit! "Mama" zei ik. "Ja" zei ze terwijl ze bezig was met koken. "Ik moet je wat vertellen" zei ik. "Vertel maar a benti" zei ze lief. "Nou uh ik heb gister Leyla gezien toen ik naar de mall ben geweest" "Ewa mezian" "Ja en ze was niet alleen he" "Hoe bedoel je ze was niet alleen?" "Nee mama ze was met die jongen" "Die jongen van de vorige keer?" "Ja hij en ze liepen hand in hand. Ik heb zelf een foto" zei ik en nam mijn telefoon erbij. Ik toonde haar de foto die ik gister had getrokken. Geschrokken keek ze naar mijn scherm. "A3adoebillah, dit meisje gaat echt te ver hoor!" zei ze. Er verscheen een grijns op mijn gezicht. "Ja he mama, maar ja ze luistert niet als ik haar dat zeg" Hoofdschuddend ging ze door met wat ze deed. "Lahawla wala kowati ila billah" zei ze. Ja ja ik ga het leven van Leyla zuur maken als ze niet van MIJN Younes wilt afblijven.

Ik maakte me klaar en om 19 uur vertrokken we naar mijn oma. We waren daar als eerst toegekomen en beetje per beetje begonnen mijn tantes aan te komen. We hebben tbarkellah echt een groot familie. Leyla en Nafissa waren er gelukkig  nog niet.

De woonkamer was bijna helemaal vol en me ma had bijna aan iedereen verteld wat ik haar had gezegd over Leyla. Je moest hun reacties zien. Allemaal waren ze geschrokken. "Heeft Leyla dit echt gedaan?" "Wat is er toch mis met dit meisje" zeiden ze allemaal. "Ja ja, benti toon hun eens die foto" zei me ma. Ik toonde hun de foto en iedereen bleef geschrokken kijken. Ugh zehma Leyla is een engel ofzo, ze is heus niet perfect! Dat denken ze alleen maar van haar, maar daar heb ik verandering in gebracht *Siham die sneacky lacht*





Een zomer die alles veranderdeWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu