29

6.6K 251 40
                                    

Leyla :

Ik word wakker geschut door mijn ma. Ik open mijn ogen en kijk haar half slapend aan. "Hbiba, ik kom afscheid nemen, we gaan zo weg" zei ze. Ohjaaa juist, vandaag gaan ze naar Berkan voor mijn vader's werk. Hoe moe ik ook was, ik stond op en knuffelde me ma. Lina stond beneden te wachten. Ik liep mee naar beneden en gaf die kleine heks ook een kusje en knuffel. Mijn vader kwam ook naar beneden en hem gaf ik ook een knuffel en kus. Hij grabbelde wat in zijn zak en haalde er 500 dirham uit. "Hier, voor als je geen geld meer hebt" "Papa ik heb nog genoeg!" zei ik. "Neem nou maar" "Dankjee!" en ik gaf hem nog een kus. Lina was intussen al naar de auto. Mijn moeder kwam nog eens naar me toe. "Voor hoelang blijven jullie weg? 2 dagen toch?" "Uhm ik weet het niet schat, ik denk langer" "Langer?" Ze knikte. "Ik laat je sowieso wel weten" zei ze en drukte een kus op mijn wang. "Is goed, beslemaa en veel plezier!!" zei ik. Ik liep mee tot de deur en zwaaide ze uit, tot de poorten sloten. Ik ging terug naar binnen en het was stil. Ik keek naar de grote klok die zich net aan de trap bevond. 7 uur. Het is 7 uur a3ibadallah en ik ben wakker. Zou ik terug gaan slapen? Nee dat gaat niet lukken. Ugh niks te doen op dit uur. Ik probeer gewoon terug te slapen.

Paar uur later :

"WEHHH BOLLE OPSTAAN, MAAK ONTBIJT VOOR ME!!" schreeuwde Abdellah in mijn oor. Putainnn jullie willen niet weten wat voor woede ik voelde. Ik had het als ik op zo'n bruuske manier word wakker gemaakt en dan nog geschreeuw in mijn oor. Die geef ik ooit een dikke payback wacht maar. Ik duwde hem af mij. Ik wou zelf mijn woorden niet aan hem vervuilen. "Kom je???" zei hij zehma lief. Ik rolde met mijn ogen, negeerde hem en liep naar de wc. Ik zat op de wc en viel bijna in slaap toen die hmar weer superhard op de deur moest slaan. "WEEE BOLLE BEN JE DOOR WC GESPOELT OFWA" "HOU JE KK MOND EH MONGOOL OF IK SPOEL JOU DOOR WC!!" riep ik boos. Hij begon luid te lachen en ging weg. Eindelijk, wollah als ik 1 week met hem moet doorbrengen, safe klaar ik pak mijn valies en ga bij iemand anders. Ik waste mijn gezicht, poetste mijn tanden en ging de deur uit. Ik ging naar beneden en zag Abdellah voor de tv. Ik negeerde hem en ging meteen naar de keuken, waar ik begon te bakken.

"Hee zusjelief, wat ben je aan het klaarmaken voor mij" zei hij en deed zijn hand over me heen. "Kijk ten eerste doe je jou fucking hand van me weg, ten tweede kowed ik maak niks voor je en ten derde ik haaaat je" "Awww sis ik hou ook superveel van je" zei hij en bleef wat in de keuken rondhangen. Ik negeerde hem gewoon en deed alsof hij er niet was. Hij kan soms zooo irritant zijn, meestal eigenlijk, maar soms zooo chill en volwassen. Meestal bij z'n vrienden.

Mohim ik was klaar met mijn pancakes. Ik nam er een pot Nutella bij en een glas fruitsap en ging voor de tv zitten. Abdellah plofte naast me neer waardoor ik bijna had gemorst. Ik keek hem met een dodelijke blik aan en samen keken we naar een tekenfilm waar Lina altijd naar kijkt, jullie kennen die blauwe kat wel die met 3 muggen leeft, echt dikke tb naar mijn jeugd.

Het was afgelopen en ik was klaar met mijn eten. Ik zat nog effe neer omdat ik echt vol zat. "Wat ga je doen vandaag?" vroeg Abdellah. "Geen idee jij" "Zee waarschijnlijk" Nu ik er eigenlijk aan denk. Ik ben helemaal alleen thuis, dus heb wel de freedom. Hicham is een weekje weg naar Asilah (stadje naast Tanger) en Abdellah geeft geen fuck om wat ik doe. Nu ik toch dikke freedom heb, ga ik er wel dik van geniet. Ik begon na te denken. Wat zou ik kunnen doen? Moet ik Younes bellen? Nee die slaapt waarschijnlijk nog. Nafissa is sowieso al wakker, ik bel haar wel als eerst.

Ik had wahd goeie kwartiertje met haar aan telefoon gezeten. Ik had haar een beetje verteld over Younes die boos op me was en dat me ouders weg waren en Hicham ook. "Dus je bent eigenlijk alleen thuis?" vroeg ze. "Jaaa met die kip hiero, maar hij is bijna nooit home dusja" "Eyyyy dikke fiestaaa" "Ja jaaa" "Hoelang blijven je ouders weg?" "Ik weet niet, maar langer dan 2 dagen" "Ewa is goed" "Kom je dan langs?" "Ja sowieso, ik maak me klaar en ben omw" "Safe" Ik zat nog altijd lui op de bank terwijl Abdellah aangekleed en alles naar beneden kwam. Hij had een grote Nike tas in zijn handen. "Heb je die hele zak nodig om naar de zee te gaan?" "Nee nee we gaan kamperen met de shabb" "Kifesh? HAHAHAHAHAAH GA JIJ KAMPEREN?" "Ik ga helemaal stuk. "Niet kamperen, kamperen a hmaraa!" zei hij geiriteerd. "Wat dan" zei ik nog  altijd lachend. "We hebben huis gehuurd aan zee" "Waar?" "In Ksar Sghir" (ook stadje naast Tanger). "Aah en je laat mij alleen achter?" "Doe niet alsof je het niet leuk vond" zei hij alsof hij mijn gedachtes kon lezen. Er verscheen een grijns op mijn gezicht want eerlijk ik was echt wel blij. Ik liep met hem naar de deur. "Draag zorg voor je en profiteer niet te veel van je vrije tijd en doe geen domme dingen oke?" zei hij. Hij klonk opeens veel serieuzer en net als een echte grote broer. "Ja sowieso" zei ik. "Alee ciao thalaa" zei hij en gaf me een kusje. "Ciaooo" zei ik en sloot de deur. Ik liep de woonkamer dansend binnen. Oke dit word dikke fiestaaaa! Ik zette wat muziek op van de tv en begon te dansen. Home alone voor een weekje in Marokko, safe klaar dit is heaven. Ik was aan het denken over wat ik allemaal kon doen en zeker wou doen, toen Younes me belde.


Een zomer die alles veranderdeWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu