126

4.7K 234 35
                                    

Ik bleef nog even op mijn bed liggen denkend aan mijn vaders woorden. Hij heeft gelijk. Ik moet niet egoïstisch doen. Ik moet dit doen voor mijn broer. Hoe sneller ik het leer, hoe sneller ik naar mijn moeder terug kan.

Ik ging me kamer uit en passeerde langs die van Mehdi. Zijn deur stond op een kiertje. Ik twijfelde of ik naar binnen moest gaan of niet. Ik plaatste mijn hand op de deur om te kloppen, maar iets hield me tegen. Waarom zou ik naar binnen gaan? Ik heb niks te zoeken bij hem, zei een stemmetje in mijn hoofd. Maar ik wil weten waarom hij daarnet zo geschrokken was bij het zien van Salma, zei een ander stem. Ik bleef even voor de deur staan, tot hij de deur opende. We schrokken allebei bij het zien van elkaar. "Uhh..." zeiden we stotterend. "Ging je naar binnen komen?" vroeg hij. "Ja uh nee.. ikeeuhh.." "Jij wat?" "Ja ik ging komen kijken of alles goed met je gaat" Hij keek rond, zag dat er niemand was en zei dat ik naar binnen mocht komen. Ik liep zijn kamer in en ging zitten op zijn bed. Hij kwam naast me zitten en zuchtte. "Vanwaar ken jij Salma?" vroeg ik. "Jeugdvriendin" zei hij snel. "Hmmm vreemd, Aymen vertelde me dat ze vroeger bij jullie werkte?" Hij keek me met grote ogen aan. "Ja ze werkte vroeger bij ons" "Waarom keek je haar dan zo geschrokken aan?" "Was raar om haar terug te zien" "Sinds ze er is, zit jij in je kamer, waarom?" "Ik ben moe" "Is dat de reden?" vroeg ik en keek hem doordringend aan. Hij zuchtte en keek weg. "Weet je nog dat ik zei dat ik ooit een vriendin had en ze.." "Wacht, Salma is jou ex?" Hij keek me aan, dan weer weg en knikte. "Shit man, ze is echt een hoer sorry" Hij grinnikte. "Heb je nog gevoelens voor haar dan?" vroeg ik. "Nee, maar..." hij zweeg. "Kijk als je erover wilt praten, kan het best. Ik begrijp je wel. Eenmaal je echt verliefd bent, dan is het heel moeilijk om die persoon te vergeten. Hoeveel hij/zij je ook heeft aangedaan" "Je snapt me" "Hield je echt zoveel van haar?" Hij knikte. "Maar waarom? Ze ziet er zo...zo.." "Hoerig uit?" vervolledigde hij mijn zin. "Ja sorry wou het niet zeggen" "Dat weet ik, maar ik kende haar daarvoor. Ze was niet zo, ze was anders. Ze was net als jou" "Net als mij?" "Ja even zacht en lief. Ze zou alles voor je doen, we hadden het goed samen. Tot ze met de verkeerde vrienden begon om te gaan, die hebben haar zo gemaakt" "Ja foute vrienden... maar luister Mehdi, jij verdient veel beter dan haar" "Ik had haar uit mijn hoofd gezet, maar nu dat ik haar terug zie... Het voelt alsof ik net uit een put ben geklommen en dat ik er na 1 duw weer terug in val" "Mehdi vergeet haar! Je verdient veel beter als haar" zei ik nog eens. Hij keek me aan, deze keer langer en dieper. Ik voelde me ongemakkelijk, maar kon op een of ander manier niet stoppen met kijken. Hij kwam steeds dichterbij en als de deur niet open gegaan was, had hij me gezoend.

Salma stond bij de deuropening en keek ons aan. "Wel wel, lang niet gezien he" zei ze tegen Mehdi. "Salma" zei hij. Ze sloot de deur achter zich dicht en kwam voor ons staan. "Is dit je nieuwe vriendin?" vroeg ze terwijl ze me weer van top tot teen bekeek. Ik keek weg, ik ga zo uitbarsten en god weet wat ik met haar ga doen. "Ga aub weg, ik was met haar aan het praten" zei Mehdi. "Praten of deden jullie iets anders?" vroeg ze lachend. "We waren aan het PRATEN, dus ga weg" zei hij opnieuw. "En waarom moet ik weg he? Sinds wanneer praat je zo tegen mij? Ben je over me heen dan? Beteken ik niks meer voor je?" zei ze terwijl ze steeds dichter bij Mehdi kwam. Ik keek haar aan en zag die duivelse ogen. Wat voor heks is dit, ik kan niet geloven dat zij ooit goed was. In haar ogen te zien, zie je dat ze alleen maar van problemen houd. "He zeg op dan? Ben je vergeten hoe je me vroeger smeekte om terug te keren naar jou? Dat je alles voor me zou doen, zodat ik terug zou keren bij jou?" zei ze terwijl ze nu heel dichtbij Mehdi stond. Ik keek naar Mehdi. Zijn ogen waren rood, het leek alsof hij elk moment zou kunnen huilen. "Ben je dit allemaal vergeten?" zei ze zacht. Ok ik kan dit niet zo laten. "Salma!" riep ik. Ze keek me aan en begon te lachen. "Oh jij bent er ook nog" zei ze. "Ja ik ben hier nog en vraag vriendelijk om weg te gaan" "En wat maakt je aan het denken dat ik wegga?" "Je mag kiezen, of je gaat weg of ik zorg ervoor dat je weg gaat" "Waarom moet ik weg? Zodat je verder kan neuken met hem?" zei ze. Ok dees gaat te ver. Ik gaf haar wahd rake stoot tegen haar lip. Ze viel achterover en hield haar hand bij haar lip die aan het bloeden was. Wow ik wist niet eens van mezelf dat ik dit kon. Ze stond weer op en kwam rennend naar me toe. Ze gaf me een duw en ik vloog tegen de kast achter me. "WAT DENK JIJ BITCH!" riep ze en kwam weer naar me toe. Ze wou me een vuist geven, maar ik bukte net op tijd. Ik duwde haar hard tegen de kast aan en trok haar aan haar haren op de grond. Ik ging op haar zitten en gaf haar de ene vuist na de ander. Ik wist niet vanwaar ik die kracht heb gehaald of vanwaar die woede komt.

Mehdi trok me van haar af. "Omg" zei ik toen ik zag wat ik had gedaan. Ze lag daar tegengeslagen op de grond met wat schrammetjes en bloed op haar gezicht. "Heb ik dit gedaan?" vroeg ik trillend. "Ja..." Ik trilde helemaal. Ik kon niet geloven dat ik dit had gedaan. Hij hief haar op en legde haar op zijn bed. "Haal een natte doek" zei hij. Ik ging naar de badkamer, maakte een handdoek nat en ging terug naar Mehdi. Hij dipte het bloed van haar gezicht af. Ik bleef haar aanstaren. Ik kon nog steeds niet geloven dat ik haar dit had aangedaan.



Een zomer die alles veranderdeWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu