86

6.8K 217 40
                                    

"WAAA DIKSAK OPSTAAN!" hoorde ik me ma roepen. Ik draaide me om en keek naar het uur. Het was bijna 13 uur. Moeilijk stond ik op en liep naar de badkamer. Daar verfriste ik mezelf en liep toen naar beneden. "Hoe laat ben je gister gaan slapen?" vroeg me ma. "Ik weet niet" zei ik gapend. "Zeed zeed ga ontbijten voor ik alles opruim" Ik ging zitten en dronk een glas fruitsap, had niet zo'n honger. "Vanavond ga ik naar je oma, er komt verre familie die jij niet kent" "Moet ik mee?" vroeg ik. "Hoeft niet, je gaat saai vinden" "Ik ga wel naar Nafissa ofzo" "Zie jij" zei ze.

Ik ontbeet en ging toen weer naar boven. Ik belde Nafissa die blijkbaar al een tijdje wakker was. "EEEH BOLLE HOE WAS HET GISTER??? VERTELLLL!!!" riep ze meteen. "Haha ik vertel je wel als ik je zie, ben je home vandaag?" "Ik ging naar Nora, kom je mee?" "Ohjaaa heb haar echt gemist man, ik ga haar bellen!" zei ik. "Saaf laat me dan weten" "Oke doei tot zo" zei ik en legde af. Ik belde Nora en we hadden geregeld om straks naar haar te gaan.

Paar uur later :

Ik trok een witte high waisted broek aan met een roze topje. Mijn haren liet ik los en ik trok mijn stan smiths aan. Ik spoot wat parfum en deed nog wat mascara en lipstick op. Ik liep naar beneden waar me ma en Lina op me wachtten. "Zeed" zei ze en liep richting de deur. We stapten de auto in en ik zette meteen wat muziek op. "Kom je me dan ook ophalen?" vroeg ik. "Ja inshallah" zei ze.

Aangekomen voor Nora's deur, gaf ik me ma een kus en stapte af. Ik belde aan en de deur ging open. "LEYLAAAA" riep ze. Ik sprong in haar armen en we omhelsden elkaar alsof we elkaar jaren niet gezien hadden. "Wollah heb je dodelijk gemist weyemaaa" zei ik. "Ik ook pfff" "Is Naffi er al?" "Die is onderweg" "Ah safe" We liepen naar binnen. "Waar is je mama?" "Die is ook naar ziza" "Owww dus home alone?" "Yesss girl!" zei ze. Niet veel later ging de bel weer. Nafissa kwam binnen en je hoorde weer geschreeuw haha. Toen ze me zag begon ze luid te lachen. "VERTEL OPPPP!!" riep Nafissa en nam me in haar armen. Ik kreeg amper adem haha. "Laat me op adem komen aub" "Wat moet ze vertellen?" vroeg Nora, die dus nog van niks weet. "Gister had ze dateeee" riep Nafissa enthousiast. "Neee zeg wollah?" Ik knikte. "MET WIIEEE SHITANA JE ZEGT NIKS" "Younes je kent hem nog wel he" zei Nafissa. "Owww die nog steeds?" "Ja maar er is echt veel gebeurd weyemaaa" zei Nafissa. "Wat dan?"

We hadden haar alles verteld, inclusief over Siham. "Wow dit had ik niet verwacht van Siham?" zei ze helemaal geschrokken. Nafissa en ik knikten allebei tegelijk. "Maar hoe was je date dan????" vroegen ze tegelijk. Ik vertelde hen wat we hebben gedaan en we ze waren helemaal blij voor me. Wat een schatjes. We hebben nog de hele avond zitten ksar. We hebben film gekeken, gelachen, geprankcalled en gedanst. Was echt zooo leuk.

Het was bijna 22 uur en ik belde me ma. "Salam mama" "Salam lieverd" "Wat ben je aan het doen?" vroeg ik. Ze zuchtte. "Het is hier heel druk" "Kan je me komen halen?" "Benti, ik wil wel maar momenteel is het hier nog zo druk. Kan je met taxi komen?" Ik zuchtte, maar ja ik wil me ma niet ten laste vallen. "Is goed" zei ik. "Shokran lieverd, je bent een schat. Het is hier zo druk, ik kan nu echt niet weggaan" "Geen probleem mama" "Wagha benti tot straks" zei ze en ik legde af. "Wat zei ze?" vroeg Nafissa. "Ze kan niet komen, het is daar druk" "Dus wat doen we?" vroeg ze. "Ik weet niet pfff, moeten we echt te voet?" "Pak taxi dan?" zei Nora. "Nee ik vertrouw die taximannen van hier niet" "Hoezo niet?" "Wollah heb gekke verhaaltjes gehoord. Ik ga liever te voet, maar uh nu is het ook gevaarlijk voor 2 meisjes alleen en het is niet eens dichtbij.." Nadenkend zaten we rond de tafel. "IK WEET HET!" riep ik opeens. Ze keken me geschrokken aan. "Hoe kon ik daar niet aandenken omg" "Wat?" "Ik bel gewoon Younes? Hij heeft toch auto" "Owjaaa wollah slim" zei Nora. Ik tikte zijn nummer in en afwachtend zaten we rond de telefoon. "Zet op luidspreker" fluisterde Nora.

"Hallo?" zei hij. "Heey" "Ah Leyla, alles goed?" "Hmdlh met jou?" "Hmdlh, was ook van plan om je te bellen" zei ik. "Subhanallah" "Jaa" "Maar uh ik belde je voor het volgende.." "Zeg eens" "Ik zit nu bij mijn tante en moet naar mijn oma, maar ik wil niet te voet is te gevaarlijk, maar ik wil ook niet met taxi, kan je me misschien komen ophalen als je niks te doen hebt?" "Natuurlijk! Geef de adres" "Omg je bent mijn reddende engel, ik stuur je zo wel safe" "Saaaf tot zoo!" zei hij en legde af. "Zijn stem!" zei Nora dromerig. Ik lachte. "Wat is je adres?" vroeg ik. Ze gaf me het adres en ik stuurde het hem door.

Na een kwartiertje was hij er. Ik nam afscheid van Nora en zei dat we snel elkaar moeten terug zien. "Ja inshallah sowieso!" zei ze. Nora deed de deur open en daar stond Younes met z'n auto. Hij glimlachte en ze glimlachte terug. "Hij is echt knaappp" fluisterde ze. Ik begon te lachen en knikte. "Beslemaaa" riep ik. Ik stapte vooraan in en Naffi vanachter. "Salam" zei hij en gaf me een kus op de wang, Naffisa gaf hij een hand en hij schuurde de straat uit. "Hoezo wil je niet met de taxi?" vroeg hij. "Ik vind eng man" "Haha hoezo eng?" "Ja wollah heb verhaaltjes gehoord" "Zoals?" "Dat ze mensen bestelen en vooral als ze zien dat je jong bent en van buitenland" Hij knikte. "Moet je nu meteen naar je oma?" vroeg hij. "Hoe bedoel je?" "Is het erg als we eerst iets gaan doen?" vroeg hij. Ik keek Nafissa aan. Ze knikte subtiel haha. "Ja laten we gaan, me ma merkt niet eens op dat ik wat later ben" zei ik. "Wat gaan we doen?" vroeg hij aan Nafissa. Ze lachte verlegen en haalde haar schouders op. "Kom we gaan wat eten" zei ik. "Daar is ze weer hoor met haar eten" zei hij. Nafissa begon te lachen. "Wollah ze is altijd bezig met eten he" zei ze. Ik keek haar aan. "Jij niet dan?"

Nafissa :

Je moest zien hoe ze tegen elkaar deden, kapot cute. Hij keek haar aan met een verliefde blik en zij hem ook. Waarom beginnen ze gewoon niet aan relatie pfff. Maar ik snap Leyla wel, ze wil voorzichtig aandoen. Ze is al eens zo hard gesflasht geweest. Maar wohow de manier hoe hij haar aankeek pfff. Snel trok ik subtiel een foto van hen. (zoiets, dit zijn zij niet, maar zo waren ze wel)

 (zoiets, dit zijn zij niet, maar zo waren ze wel)

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.

We reden richting stad. "Het is hier m3ayek druk, ik ga hier niet kunnen parkeren" "Anders stap ik wel af met Nafissa, halen we te eten en ga jij ondertussen een rondje rijden" zei Leyla. "Goed idee" Hij stopte en Leyla en ik, stapten af. "Voorzichtig doen he!" zei hij. "Ja ja" zei Leyla snel en we liepen door. "Waar gaan we wat halen?" "Pfff ik weet niet" zei ik. "Omg gaan we naar pizzahut!" zei Leyla opeens. "Hebben ze die hier?" "Ja maar niet in de stad" "Waar dan wel?" "Uhm dichtbij playa" "Oke bel Younes en zegt datie komt" zei ik.


Een zomer die alles veranderdeWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu