158

5.1K 247 30
                                    

Ik lag met mijn hoofd op zijn schoot en hij streelde zachtjes over mijn haren heen. Ik keek naar de sterren die hoog aan de hemel stonden en voelde zijn blik branden op de mijne. "Waarom kijk je zo?" vroeg ik nadat hij me een lange tijd aanstaarde. "Gewoon ik denk na.." "Over?" "Hoe ik je heb leren kennen" Ik begon te lachen. "Was geen goeie begin he" zei ik. "Nee, maar als jij die restaurant niet was ingelopen, dan zouden we nu allebei bezig zijn met iets helemaal anders in ons leven" zei hij.  "Klopt" "Subhanallah, hoe Allah de wegen voor ons weg legt" "Ja Subhanallah, zo zie je maar he" zei ik. Hij knikte. Er heerste een diepe stilte. Een frisse luchtje blies langs ons heen. "Omg zo koud!" zei ik en ging rechtop zitten. "Kom" Hij trok me in zijn warme gespierde armen en raar maar waar, ik kreeg het weer warm haha. Er heerste weer een lange en diepe, maar o zo heerlijke stilte.

Mijn moeder belde me. Ik nam op. "Waar ben je?" vroeg ze. "Ben eventjes met Younes" "Oh oke, maar kom maar terug want je vader is er zo meteen, we gaan weg" "Oke ik kom zo" zei ik en legde af. "Ik moet gaan" "Serieus?" zei hij teleurgesteld. Ik knikte. "Pff ik kan je morgen ook niet zien, moet morgen tot laat in de avond werken" "Maakt niet uit, we hebben nog de hele vakantie inshallah" zei ik. "Inshallah" "Yallah zeed! Ik moet gaan" zei ik en gaf hem een schouderklopje terwijl ik recht stond. Met het doosje, die ik van hem had gekregen, liepen we naar de auto. We stapten in en reden naar me oma.

"Mohim challas, zie je binnenkort weer inshallah" zei ik. Hij gaf me een lange kus op mijn voorhoofd. Ik keek hem met een glimlach aan. "Love you" "Love you to schat" zei hij. Ik stapte af en liep naar mijn oma's deur. Hij bleef staan, tot mijn kleine nichtje Maryam de deur open deed. Ik knipoogde nog en hij reed door.

Ik liep naar binnen en hoorde gewoon al die lawaai en gepraat van binnen. Ik deed me schoenen uit en liep naar binnen. De woonkamer was zo vol, niemand merkte op dat ik pas terug was. Ik ging bij de meisjes zitten. "Onze toerist is terug" zei Nafissa toen ze me opmerkte. "Ja haha" "Je vader is er" zei Yousra" "Jaaa i know, me ma zei het al" "Hoe was het?" vroeg Nora. "Gezellig! Ik heb een cadeautje van hem gekregen!" "Serieus?" vroegen ze te samen. "Jup" "Voor wat?" "Goeie cijfers ofso" "Omg zo lief! Wat heb je gekregen?" "Idk, hij zei dat ik het thuis moest openen wanneer ik alleen ben" "Oh! Laat ons dan weten oke?" zeiden ze. "Ja saaf" Ik stak het pakje in mijn tas en sprak nog verder met de meisjes.

"Leyla zeed, we gaan door!!" zei me ma. Ik knikte en stond op. "Jullie hebben nu allemaal vakantie right?" vroeg ik. "Nee ik moet volgende week werken" zei Nafissa. "Wollah? Zo jammer!" "Ja wollah, maar de week daar op, heb ik wel vrij" "Saaf dan spreken we een keer met z'n allen af!" zei ik. "Ja sowiesooo!" zei Yousra. Ik gaf ze allemaal 2 kusjes. "LEYLAAA!" hoorde ik me vader roepen van de gang. "Jahaaaa ik kom!" zei ik. "Beslema allemaal!" riep ik voor de hele woonkamer, om te vermijden dat ik iedereen moest gaan groeten. "Beslema Leyla" zeiden ze. Ik liep naar de gang en groette mijn tante Salwa, die net op dat moment passeerde.  Me vader was al in de auto samen met Lina, alleen me ma moest weer een uur staan praten voor de deur. Dat is zo standaard bij Mgharbas!

Thuis aangekomen, liep ik meten naar mijn kamer. Ik deed een lekker warme pyjama aan, ging me tanden poetsen en stak wat kaarsjes aan. Mijn haren stak ik in een staart en ik deed mijn tv aan. Ik nam er het cadeautje bij en was zo benieuwd wat er in zat. Ik trok er het roze lintje van af en deed het voorzichtig open. Er lagen 2 tickets in? Ik nam ze en bekeek ze goed. 'Heen en terug Parijs' stond er. WOW WACHT WAT? TICKETS NAAR PARIJS? Een luide kreet verliet mijn mond. HIJ HEEFT GEBOEKT NAAR PARIJS? WOWWW OMGGG! HIJ IS DE BESTEEE!!

Mijn moeder duwde de deur open. "Wat is er?" vroeg ze geschrokken. "MAMA YOUNES! Hij heeft tickets naar Parijs geboekt!" riep ik. Ze begon te lachen. "Weet je het nu pas?" zei ze. "Huh? Wist je hier van?" "Ja natuurlijk, met welke toestemming denk je dat je mag gaan misschien?" "OMG!" Ik stond op en liep naar me ma. "Dankje dankje dankje!" zei ik dankbaar. "Graag gedaan lieverd" "Ik ga hem nuuuu bellen!" zei ik en ging terug op me bed zitten. "Doe maar" zei ze en verliet me kamer.

"YOUNES JE BENT DE BESTE!" riep ik toen hij opnam. Hij begon te lachen. "Heb je het geopend?" "JAAAA! Younes pfff je bent zo lief omg" "I know i know" "Shokran bezaaaffff! Ik weet echt niet hoe ik je moet bedanken" "Geen dank hoor, je verdient het" "Je hebt me te veel verrast wollah, op me bday 2x en nu dit... Wow Younes echt shokraaannn hbibaaa!" "Is graag gedaan!" zei hij.

Ik had nog tot 1 uur snachts met hem zitten bellen, maar daarna ging hij slapen want hij moest de volgende dag vroeg op voor werk. Ik lag nog op me bed en besloot om ook maar te gaan slapen. Ik dacht na aan alles wat hij voor me heeft gedaan. Ik moet hem sowieso verassen duhh! Hij heeft zulke lieve dingen voor me gedaan, al waren het kleine dingen. Ik hou van hem wollah, met heel me hart. Met hem in mijn gedachtes viel ik in slaap x



Een zomer die alles veranderdeWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu