91

6K 235 39
                                    

Ik werd wakker door me telefoon die een paar keer na elkaar rinkelde. Wie is dit nou weer en waarom belt hij zo vroeg. Slaperig keek ik naar me scherm en zag Younes staan. Huh sinds wanneer word hij zo vroeg wakker? Ik schraapte me keel en nam op. "Leyla?" zei hij. "Ja" zei ik slaperig. "Heb ik je wakker gemaakt?" "Ja mongool, waarom bel je?" "Ja sorry, maar kom aub vandaag mee naar zee" "Het is 10 uur a3ibdallah" "Ja, maar bel je nichten en vraag of ze kunnen" "Ik bel ze en laat je weten" "Safe en btw sbah elgheer!!" riep hij enthousiast. "Mongool" en ik legde af. Slapen zat er niet meer in, dus besloot ik om Nora te bellen. "Salam" zei ze. "Walikoum salam" "Alles goed?" "Hmdlh met jou?" "Hmdlh, pas wakker?" vroeg ze. "Jup haha" "Ik ben net klaar met ontbijten" zei ze. "Oww, maar uh ik belde je eigenlijk om te vragen of je zin hebt om vandaag naar de zee te gaan?" "Zee? Ja natuurlijk!" "Oh nice, dan bel ik Nafissa effe en Ilham" "Bel jij Nafissa, ik bel Ilham wel" zei ze. "Je bent een schat" "Maar hoelaat?" "Uh ik stuur je bericht safe?" zei ik. "Jaa saaf" "Tot straks" zei ik. "Bye bye" Ik legde af en toetste Nafissa's nummer in. "Jooo bolle" zei ik. "Jaaa" "Zin in zee vandaag wela?" "Uh ja wanneer en met wie?" "Nora, ik, Younes en zijn neven" "Younes ook?" "Jup, hij vroeg het" "Gaat Rayan mee?" "Ja waarschijnlijk" "Saaf ik kom ook" "Haha isgoed, Nora belt Ilham ook effe" "Omg heb haar zo lang niet meer gezien" "Ja ik ook niet" "Mohim hoe laat?" "Ik stuur je bericht sfe?" "Ja oke" "Mohim ik ga eten doei" zei ik. "Bye bolle" Ze legde af en ik belde Younes. "Ja, we komen" zei ik. "YESSSS" riep hij net een klein kind. "Maar welke zee en hoe laat?" "Maak gewoon dat je rond 14 uur klaar bent, ik kom dan achter jullie?" "Cava kom je aan me deur?" "Jaa" "Oke tot straks dan" "Beslemaaa tot straks!" Ik legde af en zuchtte. Hele regeling en dat smorgens vroeg.


Ik stond vermoeid op en liep naar de badkamer. Ik poetste mijn tanden, kamde mijn haren en waste mijn gezicht. Ik ging naar beneden en ontbeet met cornflakes en een glaasje fruitsap. "Sbah elgheer" zei me ma. "Sbah elgheer" zei ik en gaf haar een kus op d'r hoofd. Ze liep de keuken in en kwam er weer uitgelopen met een bord vol koekjes. Ik nam er een paar en begon te eten. "Vandaag gaan we naar een verre tante van je vader" "Wie is we?" vroeg ik. "Ik, je vader, Lina, Abdel en jij" "Nou uh ik was net van plan om vandaag naar de zee te gaan.." "Met wie?" "Nafissa, Ilham en Nora" Ze zuchtte. "Dus je komt niet mee?" vroeg ze. Ik schudde mijn hoofd. Ze keek me teleurgesteld aan. Ik voelde me ergens wel schuldig. "Wie is die tante dan?" "Ik ken haar ook niet zo goed. Ze woont in Ksar Sghir" "Jammer wollah" zei ik. "Niet erg"

Ik ruimde de tafel op, liep naar boven en zag dat het bijna 12 uur was. Ik stuurde een bericht naar de meisjes en zei dat ze om 14 uur bij mij moesten zijn. Ondertussen ging ik op me bed liggen en keek nog een aflevering van Teen Wolf. Me ma kwam, midden in de aflevering, binnengelopen. "Schat wij gaan door, pas op aan het strand en neem niks waardevols mee oke?" zei ze bezorgd. "Ja mama" "En wie gaat jullie brengen trouwens?" "Uh een vriendin van Ilham" loog ik. "Oke, laat je me dan weten wanneer je terug thuis bent?" Ik knikte en gaf haar een kus. "Wanneer komen jullie terug?" vroeg ik. "Pas rond 22 uur ofzo" "Uh oke is goed, doe haar de groetjes ook al ken ik haar niet" "Oke beslema" zei ze en liep naar beneden. Zelf geen minuut later kwam Abdel binnengelopen. "Bolle waarom ga je niet mee?" "Ga je mijn gezelschap missen dan?"  zei ik. "Uh nee, ben juist blij dat je niet mee gaat" "Ik zie aan je ogen dat je het jammer vind" "Uh nee?" probeerde hij het tegendeel te bewijzen. Hoe erg we ook zijn tegen elkaar, we zijn echt wel gehecht aan elkaar. Hij verliet mijn kamer en liep naar beneden. Ik lachte in me eentje en niet veel later hoorde ik de deur dicht gaan. Oke ze zijn weg. Ik keek mijn aflevering uit en besloot om me dan klaar te maken. Ik deed een kakigroene bikini aan (zoals op de foto) en deed daarop een witte strapless jurkje aan, dat boven mijn knieën kwam. Mijn haren stak ik in een hoge staart en toen ging de bel. Ik sprintte naar beneden en zag Ilham, Nora en Nafissa voor de deur staan. Ik sprong in Ilham's armen. "IK HEB JE ZOOOO GEMISSTTT" riep ik. "IK OOK BITCCCHH" riep ze terug. Als 2 kindjes stonden we te springen en dansen.

"Sowwsoww je ziet er wel knap uit he" zei Nora die me goedkeurend bekeek. "Vind je?" "Uh jaaaa? Is het omdat Younes meegaat?" Ik begon te lachen en schudde mijn hoofd. "Je bloost dus jaaaa!" riep Nafissa. Shit man, mijn wangen verraadden me altijd. "Kom mee naar boven" zei ik en samen liepen we de trap op.

"Hoe laat is het?" vroeg ik. "Het is 14 uur" zei Nafissa. Snel deed ik mijn waterproof mascara en that's it. Ik nam mijn strandtas en toen belde Younes. "Zijn jullie klaar?" vroeg hij. "Ja waar ben je?" "Ben er bijna, als ik toeter kom naar buiten" zei hij. "Oke" Ik legde af en ging samen met de meisjes naar beneden.

Ik bekeek mezelf nog in de spiegel die zich in de gang bevond en al geef ik het zelf toe, ik zag er schattig uit met dit jurkje. "Eeehh heb je zonnecreme mee?" vroeg Nafissa vanuit de woonkamer. "Ja alles zit in me tas" zei ik. "Goed want ben de mijne vergeten" zei ze. "Sukkel" mompelde ik. We zaten te wachtten en Ilham begon opeens over Younes. Zij weet natuurlijk niet alles, maar blijkbaar hadden Nora en Nafissa haar de helft al verteld. "Dus jullie zijn niet samen?" vroeg ze. "Nope" antwoordde ik. "MAAR ER IS WEL DIKKE FLOW!" zei Nora. Ik gaf haar een speelse duw en begon te lachen. "Ben echt benieuwd hoe hij eruit ziet" zei Ilham. "BOMBAAAA VAN DE BOMBASS JAA!!" riep Nora weer. Deze meid laat me echt lachen, echt een mongool. "Kijk ik ben serieus, als jullie straks grapjes maken ofzo wollah meh ik ga lachen he" "Inshallah inshallah" zei Nafissa zacht. Ik keek haar aan en rolde met mijn ogen.

"Ik hoor getoeter buiten" zei Ilham. "Ow dit is hem!" zei ik terwijl ik van de tafel sprong en me tas nam. "Ben benieuwddd!" zei ze zenuwachtig. Ik deed de deur open en we liepen de oprit af. "Omg Leyla is hij model ofzo?" zei ze met open mond. Ik begon te lachen. "Niet opvallend doenn!!" zei ik zacht. Nora en Nafissa begonnen luid te lachen. "En ehh meisjes, GEEN GRAPJES OKE!" waarschuwde ik ze nog.




Een zomer die alles veranderdeWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu