191

4K 251 95
                                    

De volgende morgen werd ik wakker zoals gewoonlijk. Deed mijn ochtendroutine, maakte me klaar en vertrok naar school. Ilyas en Abdel begonnen vandaag wat later, daarom ging ik gewoon met de bus. Ik stak mijn oortjes in en liep naar de bushalte. Ik wachtte daar op de bus, tot hij kwam, stapte in en ging naar school. Niks speciaals eigenlijk.

Ik heb eerste uur economie pfff. Liena en Nisrine hebben iets anders nu, we zitten niet samen voor alle vakken. Ik heb nu les met Youssef en de andere jongens. We volgen samen bedrijfseconomie.

"Voor ik met de les begin, wil ik jullie iets meedelen" begon de leerkracht. "Jullie weten dat jullie eindexamen van dit jaar, niet alleen theoretisch word beoordeeld maar ook praktisch" Iedereen knikte. "Daarom gaan jullie een bedrijf moeten voorstellen, ik stel voor dat jullie hier al van afwisten en al in groepjes zitten en ook al zijn begonnen?" Iedereen knikte weer. "Wat ik nu wil meedelen, is dat jullie het in Frankrijk moeten gaan voorstellen" "FRANKRIJK?" riep Youssef. "Ja" "Wollah meh ik kan Frans jongeee!" riep Hicham. Ik begon te lachen. "Laat me uitspreken!" zei de leerkracht streng. Iedereen zweeg weer. "Jullie gaan het gewoon in het Nederlands doen, er zijn daar mensen over de hele wereld" "Ewa phel ze spreken in Dubai Nederlands" zei Hicham. "Gaan jullie zwijgen en mij mijn uitleg laten geven?" zei de leerkracht boos. Haha stuk om deze domme klas. "Ja ewa zeed praat dan verder amshoum" zei Haroun. Iedereen lag in een deuk. "Jullie gaan het voorstellen aan belangrijke sponsors van België. Dus ze begrijpen jullie gewoon" "Ah dacht al" zei iemand. "Ik wil jullie er gewoon op aanwijzen hoe belangrijk deze opdracht is. Dit heeft heel veel effect op jullie eindresultaat van jullie examen. Dus neem het aub serieus en doe jullie best! Jullie mogen er de komende uren aan werken" zei hij. "Wanneer moet het af?" "Binnen 3 weken, moet het af want binnen een maand gaan jullie al" "Wejowww 3 weken!" riep iemand. "Dus zet jullie in groepjes en begin er maar aan!" riep de leerkracht. "Leyla, Aurelie en Jaouad kom hier" riep Yousef. Ik ging bij hun zitten en we gingen meteen aan het werk.

Einde schooldag :

Ik liep met Liena naar de bushalte. "Wollah we hebben wahd taak van economie gekregen, kill me now man" vertelde ik haar. "Welke taak?" "We moeten bedrijf gaan voorstellen in Frankrijk" "Frankrijk???" "Ja man" "Moet het dan ook in Frans?" "Nee nee gewoon in het Nederlands" "Maar ze spreken daar toch Frans" "Ja, maar wij moeten het naar Belgische sponsors voorstellen" "Waarom persee in Frankrijk dan?" "Omdat ze daar samenkomen ofso iets" "Meskina, wat ben ik blij dat ik geen economie doe" "Haha ja spreek maar van geluk"

We stapten de bus in en spraken nog over ditjes en datjes. Ze woont niet zo ver van mij. Ze moet 1 halte voor me af. Ik groette haar en ze stapte af. Ik nam mijn oortjes en luisterde naar 'elle a' van Bakr.


Ik ga door als jullie 'Mijn leven' van koerdseschrijfsterr eens gaan checken xx

Een zomer die alles veranderdeWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu