Duyuru

10K 207 21
                                    

Yazardan siz sevgili okuyucularına not;

Sevgili okuyucum,

Uzun zamandır yokum burada vakit buldukça yorumlara cevap vermeye çalışıyorum. Her türlü yoruma açığım bundan emin olabilirsiniz ancak sürekli yazım dilime bir eleştiri var ve yazım hatalarıma dair.

En çok gelen yorumlara yanıt olarak burada yazmak istedim açıkçası. Size kendim hakkımda bilgide vermiş olacağım böylelikle en azından tek tek yorumlara açıklamak yerine tek bir platformdan yazmak daha iyi olacağının kararına vardım.

Yurtdışında "Kuwait'te" doğdum, tamamen İngilizce ve Fransızca eğitim almamdan dolayı. Çok iyi Türkçe'ye sahip değilim sizler gibi, bunun için kusura bakmayın elimden geldiğince düzeltmeye çalışıyorum. Vatanıma geri dönüş yaptım ve kalan üniversite eğitimi burada tamamlıyorum. Ancak bu kadar geliştirebildim ve her seferinde kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Bildiğim diller ve üstüne ağır derslerim ve terminolojilerden dolayı gözden kaçırdığım ve istemeden yazdığım kelime hataları bulunmakta bunun farkında ve bilincindeyim gelen yorumlardan ama yazarken emin olun fark etmiyorum.

Bazen yoğunluktan fark dahi edemiyorum hatalarımı bunu bile isteye yapmıyorum. Emin olun kusursuz bir şekilde yazmayı isterdim ancak türk dil ve edebiyattı eğitimi almadım ve o bölümde okumuyorum. B2 seviyesinde Türkçem var bunun anlamı kendimi ifade edebiliyor sizleri anlayabiliyorum ancak tamamen kusuruz değil.

Dikkat etmeye çalışıyorum ama sizde tahmin edersiniz ki bu hiçte kolay değil en azından kendi ana dilini sonradan öğrenen biri için gramatik yapısı ve kelime bütünlüğü ile yaşadığım sorunları. Sürekli lanse edilmesi artık kesin bir cevap ve anlatmam gerektiği hissine kapılmam neden oldu. Yazımın başında dediğim gibi her türlü eleştireye açığım ancak, eleştirmek için eleştirilere cevap vermek zorunluluğum yok.

Ayrıca şuda var kı ben buralarda yazmadan önce okuyucuydum ve Türkiye'de eğitim alan yazarların dahi büyük hataları var, anlaşılmayan kelimeler, imla hataları ve kelimenin bütünlüğünün olmaması gibi. Okuyana hataları bulmak ve bu olmamış keşke böyle olmasaydı demesi kolay ama yazan için durum öyle değil.

En azından benim için ben yazmaya başladığımda akışına bırakan biriyim kalbim ve aklım nasıl isterse parmaklarım onu yazar ve hızla yazarken emin olun sizin gördüğünüzü ben görmüyorum.. ve aldığım en büyük kararlardan bir diğeri ise kitaplarımı düzenlemeye alacak olmam bu da bölümlerin daha yavaş gelecek olmasını ifade ediyor.

Elimden geldiğince düzeltmeye çalışacam, finallerim bittiğinde kitaplarımın hepsi düzenlemeye alınmış olacak ve elimden geldiğince düzeltip tekrar yayınlayacam. Okurken size rahatsızlık verdiysem kusura bakmayın tekrardan.

Keyifli okumalar dilerim..

Sevgilerimle;
Ms. Niz..

Tutkulu Mücevher (Tamamlandı)Where stories live. Discover now