Kapitola třináctá

3.7K 291 0
                                    

Lidé chvíli koukají. Neví co mají dělat. Já tam stojím jak sloup v dešti a koukám na ně. Najednou z davu vyběhne asi desetiletý chlapec a udýchyně zastaví.

,,Bra...Brandone" zajíká se udýchaně.

,,Co se děje, Luku?" ptá se okamžitě Shay, a běží k němu dolů. Chlapec nemůže dýchat.

,,Jsou tu..." odpovítá Luke.

,,Kdo?" odpoví netrpělivě Brandon.

,,Hledači" pláče chlapec. ,,Stuart... Unesli Stuarta!" brečí dál.

,,Laylo. Vyhlaš poplach! Hned" pronese Brandon a Layla začne křičet.

,,BRIN!" křičí Shay.

,,Už jdu" odpovídá Brin a bere mě za ruku. Kývne na Shaye a ten odběhne. ,,Pojď Cal. Jdeme" řekne konejšivě ale nesmlouvavě. Tázavě na ni koukám. ,,Teď ne Callo. Pak" řekne jenom a táhne mě za sebou. Celá vesnice panikaří. Všichni jdou stejným směrem. Já se nechávám táhnout Brin. Pak ostře zabočíme do nějaké postranní uličky. Zastavíme se před cihlovou zdí. Asi jsem se zbláznila. Když teď otevřu oči probudím se ve svém pokoji a vše bude jako dřív. Ale bohužel. Zase stojím před cihlovou zdí. Brin dá ruku na jednu cihlu a zatlačí do ní. Cihla se pohne a otevře se nějaký vchod. Schody vedou dolů. Najednou zaslechnu střelbu z pistole. ,,Dělej!" štěkne na mě Brin ostře.

,,Nemůžeme je v tom nechat!" křičím na ni.

,,Shay ví co s tím. My máme za úkol se dostat do bezpečí!" tahá mě za ruku. V tom tak vtrhne Mia.

,,Co tu ještě děláte?! Dělejte!" křičí Mia.

,,Tady Calla nechce nikam jít!" oplácí jí křik Brin.

,,Proč já?" zakleje Mia tiše a najednou se kolem mě začnou vinout kytky. Zvednou mě do vzduchu hodí na schody. Okamžitě za mnou vklouznou Mia i Brin a zavřou vchod. ,,Nemáš zač" houkne na mě podrážděně.

,,Vždyť tam Shay bojuje o život. Jak ho tam můžete nechat samotného?!" zlobím se na ně.

,,Má tam spoustu jím vycvičeným vojáků. Oni to zvládnou. Ještě by museli chránit tebe. To by jim vážně bodlo" vraždí mě Mia pohledem.

,,Pojď Cal" řekne Brin. Vydáváme se do nějaké temné chodby. Po schodech zakopávám a Brin mě musí chytat. Moc bych za to nedala, že to poslední jsem nezakopla, ale Mia mě strčila. Konečně vidím srpeček světla. Zapátrám v éteru po Shayově mysli, ale nemůžu ji najít. Zřetelně cítím jen Miu a Brin. A taky další. Cítím Laylu. Dojdeme do místnosti. Je tam něco okolo třiceti žen. Jednou z nich je i Layla. Brin mě dovede k židli a posadí mě na ni.

,,Ty" ukáže na mě prstem ,,Tady budeš poslušně sedět. Je ti to jasné?" kouká na mě vyčítavě. ,,Jinak poprosím Miu ať na tebe dohlídne ona" zašeptá mi ještě varovně. Okamžitě na židli narovnám a spořádaně si sednu. Asi to brala jako ano, protože se odebrala pryč. Já si sedla a čekala.


Zlodějka mysliOù les histoires vivent. Découvrez maintenant