Kapitola čtyřicátá druhá

2.7K 237 6
                                    

Ačkoliv mě sevře ledová ruka strachu, úsměv jí opětuji. Nenechám se rozhodit. A už vůbec ne Serovem. Za to mi nestojí. Koukáme s Terebell na sebe dobrou chvíli. Vedeme takovou malou soukromou válku. Zatím co ona mě propaluje očima, já se na ní usmívám. Když do místnosti vtrhne Serov, čarodějnice musí chtě nechtě odtrhnout oči od mé maličkosti. Vyhrála jsem, pronesu uvnitř sebe potěšeně. I když je to divné, tohle malinkaté vítěztví mi zvedlo náladu.

,,Co se děje Terebell?" ptá se Serov podrážděně. ,,Teď momentálně se mi to nehodí..."

,,A co máš tak zásadního na práci?" ptá se čarodějnice dotčeně.

,,Našli jsme zase tu vesnici" usměje se Serov a upře pohled na mě. Myslím, že jsem to dokázala. Dostala jsem infarkt v sedmnácti. Jeho úsměv zopakuje i Terebell.

,,Tak to jdi" vystrčí ho ze dveří. Otočí se na mě. ,,Taky máš najednou lepší náladu?" zeptá se mě potěšeně a nedokáže skrýt radost ve svém hlase.

,,Stejně je nikdy nedostanete" odseknu.

,,Podle čeho soudíš?"

,,To bys chtěla vědět, co?" usměju se opět já. Vstanu z postele a pomalými kroky obcházím místnnost. Její vražedný pohled mě všude následuje. Lehce, ale opravdu jenom lehounce, jí dloubnu do mysli. ,,Proč si vlastně přišla?" zeptám se jí a nepřestávám kolem ní kroužit jako šelma kolem kořisti.

,,No...jjá.." zakoktá se a já nedokážu potlačit úsměv. Bojí se mě. A má proč. Srovná se a nasadí výraz bestie. ,,Tuhle hru můžou hrát dvě" kouká na mě triumfálně a já si odfrknu.

,,To těžko" nakloním hlavu. Následuje její nechápavý pohled. ,,Aby tuto hru mohly hrát dvě, musí jí umět obě" nakloním hlavu na druhou stranu a usměju se. ,,A já ti pravidla vysvětlovat nehodlám" tentokrát hlavu dám do vzpřímené polohy a ukážu své bílé zuby v úsměvu.

,,Nevím, na co to tu hraješ..."

,,My už hrajeme?" zeptám se s hraným údivem. ,,Já myslela, že tohle je teprve rozcvička" odpovědí na to mi je prásknutí dveří. Usínám sice na ošetřovně s prázdným žaludkem, ale to mě momentálně vůbec nezajímá. Začala jsem válku, takže musím promyslet strategii. Nenechám jí vyhrát. Nenechám.

Zlodějka mysliKde žijí příběhy. Začni objevovat