#32

633 71 13
                                    

Dnešní díl bude trochu kratší, omlouvám se, jsem dnes plná dojmů a zážitků díky milovaným UDG, a tak mi to moc nemyslí... =)

* * * * * * * * * * * * * * * * *

Přemýšlela jsem nad slovy, která dopis od Samuela obsahoval, a čím hlouběji jsem do nich pronikala, tím menší smysl dávala. Já ho zničila. Kdy? A... jak? Jak by, sakra, mohla obyčejná smrtelnice zničit jednoho ze Strážců? Jak by mohla zničit nadpřirozenou bytost? Nejsme přece v nějaké alternativní fantasy-realitě!

Nadechla jsem se k zavolání, jelikož jsem fakt nehodlala před Louim zamlčovat cokoli dalšího, ovšem než bych stihla vydat jednu jedinou hlásku, projel mou myslí jasný záblesk. Jako by přišel z nebe a nesl v sobě neuvěřitelně děsivé poselství. V té vidině, či jak jinak onu „věc" nazvat, jsem spatřila Louiho. Zmítal se v bolestech, žíly na krku se mu napínaly a z hrdla plynuly zmučené výkřiky. Hned nad ním stál s podivnou stříbrnou tyčí v ruce Samuel a pohrdlivě se na mě šklebil.

Cukla jsem sebou. Rezonoval mnou tichý vtíravý hlas. Jestli ho chceš připravit o rozum, pak do toho, všechno mu pověz. Smiř se však s tím, že se budeš po zbytek života dívat na pouhý stín muže, jehož jsi kdysi milovala. Nepostaví se na nohy, nepozná tě, až mu přijdeš dát polibek na dobrou noc...

Škytla jsem, z očí se mi rozkutálely slané slzy. Plakala jsem, tišila vzlyky, jež se mi draly z hrdla, a bojovala s nutkavou potřebou Samuelovy rady neuposlechnout a navzdory jeho pohrůžkám Louisovi všechno vyložit. Ale... Co když ho tím skutečně ohrozím? Ba co víc... Co když se stane přesně to, co mi nastínila mysl? Nevyrovnala bych se s vědomím, že je to má vina.

Papír jsem vzteky zmuchlala a nacpala si ho do kapsy. Chce si Samuel hrát? Prosím. Budeme si hrát.

„Damiene!" sykla jsem.

Objevil se ve zlomku vteřiny. Tentokrát však tiše, jeho příchod neoznamovalo ani jemné mravenčení, ani vibrování ve vzduchu. V jednu chvíli jsem prostě byla v ložnici sama a v té další stála andělská bytost proti mně, přímo u okna.

„Tak ven s tím," povzdechl si a zkřížil paže na prsou. Očima těkal po nepořádku, jenž všude panoval, průzračné oči mu zářily starostí. „I tam nahoře cítím tvou úzkost. Jako by se ve mně všechno kroutilo, brrr."

„Omlouvám se," špitla jsem a projela si vlasy. Prsty se mi šíleně třásly, potřebovala jsem je něčím zaměstnat. Nehodlala jsem mu říkat o Samuelově dopisu, zatím ne. Už jen fakt, že dokázal svou přítomnost zde zamaskovat před mým strážným andělem, napovídal, o jak mocnou entitu se jedná. Sam stál v žebříčku hierarchie jistě hodně vysoko. Což je zjevně důvod, proč jej zatím nikdo nezastavil.

„Trochu jsem... uvažovala," pokrčila jsem naoko nevzrušeně rameny. „Netušíš, jestli jsem se v některém ze svých minulých životů setkala se Samuelem?"

Zatvářil se zmateně.

„Víš," pospíchala jsem s vysvětlením, než mohl Damien dojít k nechtěnému závěru. „Já se jen snažím přijít na to, proč se teď snaží... o co se snaží." Ani jsem nevěděla, jak správně pojmenovat, co se mezi námi dělo.

Chvíli mě zkoumavě pozoroval. Poznal snad, že něco tajím? Pokud ano, nerozváděl to. Nechal mi tajemství, alespoň prozatím. „No... Jistě jste se potkali, Samuel patří mezi nejvyšší Strážce."

No, to mi příliš nepomohlo.

„Jestli se ale ptáš," pokračoval odměřeně, „zda jste se někdy dostali do přímého kontaktu..."

V očích mi zaplálo.

„Pak nevím."

A naděje znovu pohasla.

„Petru," přistoupil blíž a zkoumavě mi pohlédl do tváře. „O co jde?"

S tichým syknutím jsem odvrátila zrak. Pomalu mě zaháněl do úzkých. Další slepá ulice obehnaná vysokými zdmi, které jsem neměla šanci bezbolestně překlenout.

„Na nic se mě neptej, prosím. Zatím ne."

„Jak ti ale mám pomoci?"

„Zjisti, jestli jsme se v minulosti znali. Jako skutečně znali! Pak se třeba pohneme dál."

Nepřel se se mnou. Za což jsem mu byla z celého srdce vděčná. Zjevně jsme si mezi sebou vypěstovali přesně ten typ důvěry, jenž vás přiměje padnout druhému se zavřenýma očima do rozevřených paží.

S jemným kývnutím mě letmo pohladil po paži, a než bych se nadála, opět zmizel.

* * * * * * * * * * * *

Nezapomeňte, PRÁZDNINOVÁ SOUTĚŽ stále běží, všechny informace najdete v knihovně. Děkuju za vaše slova podpory, za jednotlivá "sledování", jste zkrátka úžasné! ♥

✓ BE WITH ME /Louis Tomlinson*pokračování IWBWY/ DOKONČENO ✓Where stories live. Discover now