#36

600 70 5
                                    

„Nialle," zatahala ho naléhavě za rukáv, „nevěř jim. Nevěř! Jaký strážný anděl? Zbláznili se snad? Nic takového přece neexistuje!"

Snažila se svědomitě, jen co je pravda, masku nebohé oběti si však nasadila příliš pozdě.

„Pusť mě," vykroutil se jí. Nestála mu za jediný pohled. Ostatně já s Louim také ne. Blonďák zíral do země, nervózně přešlapoval a vypadal, jako by si přál ocitnout se v ostré nebezpečné tlamě rozzuřeného aligátora.

„Nialle, prosím..."

„Je to pravda?" Tvář, již k ní obracel, byla tvrdá, neprostupná. A znepokojivě bledá. „Vyhlédla sis mě jenom proto, abys ublížila těm dvěma?"

Konečně ji přestala ta přetvářka bavit. Zkřížila paže na prsou a stočila zrak ke stropu. Opět nad věcí, opět s tou neotřesitelnou sebejistotou. Nevinná milá dívenka byla pryč, její existence se rozplynula jako mlha za obzorem.

„Vy lidé jste tak strašně teatrální!"

Začínala jsem být nervózní. Měla jsem potřebu neustále se ošívat, přešlapovat a vrtět, jako by do mě bodalo hejno včel. Kdybych mohla utéct, uteču. Hned se obrátím na patě a vystřelím odtamtud jako namydlený blesk.

„Nechápu, jak jsi mi to mohla udělat," mumlal dál Niall. Samantha si však zlomeného tónu v jeho hlase nevšimla. Místo toho sladce zavrněla a se svůdným úsměvem se o něj opřela. „Co kdybys přestal fňukat a radši se se mnou spojil?"

Ztuhla jsem. Matně jsem tušila, kam tím míří, přesto jsem stále v hloubi duše doufala, že se pletu. Byla prohnaná. Byla zlá. Ale tohle...

Niall na ni po očku pohlédl? „Spojil? S tebou?"

Samantha už svou výhru brala jako samozřejmost. Tak sebejistý úsměv na rtech nedržel ani přeborník v pokeru, jemuž spadlo do klína několik milionů. Normálně jsem touze po násilí nepodléhala, ale tehdy jsem pociťovala nesnesitelné nutkání skočit jí po krku.

„No," mlaskla, získala si veškerou jeho pozornost, což jí zřejmě stačilo. „O tom bychom si měli promluvit v soukromí. Najdu si tě," přejela mu prstem po tváři, intimní gesto, z něhož se mi zvedal žaludek. „Slibuju."

Víc nikdo neřekl. Samantha nás naposledy přejela spokojeným pohledem prosyceným opovržením, poté luskla a ve zlomku vteřiny zmizela, zůstal po ní jen šedavý opar se zvláštní vůní. Ačkoli... Spíš bych měla říct se zápachem. Měla jsem neblahé tušení, že ji víc a víc pohlcuje temnota.

„Nialle," začal tiše Louis, zjevně netušil, jak po tom všem co nejlépe zareagovat. Ostatně já na tom nebyla líp. Normálně se mi slova hledala relativně snadno, nicméně tehdy jako bych ztratila veškerou schopnost myslet.

„Ne, prosím," zvedl ruku a bez dalšího slova se mezi námi potáhl k východu.

Instinktivně jsem se za ním rozběhla, ovšem Lou mě zastavil.

„Nech ho jít," položil mi ruku na rameno. „Potřebuje chvíli o samotě. Každopádně," zatnul zuby, „si teď Samantha vyhlásila válku. Neměla právo do toho zatahovat Nialla. Vytrpěl si dost. Kvůli tobě-kvůli n-nám."

Vzlykla jsem. Ano. Ublížili jsme mu.

„Tebe si ochráním," přitáhl si mě do náruče, „ale Niall... Mám o něj obavy. Musíme něco vymyslet. Hned večer se spojím s Alexem, třeba bude něco vědět."

Pevně jsem semkla víčka a skrz zuby do sebe vtáhla vzduch. Teď už Strážci jistě věděli, co se děje. Museli být zpraveni dokonce i o Samuelovi. Bože. Jeho vzkaz pořád rezonoval mou myslí, věděla jsem, že na něj zřejmě do konce života nezapomenu.

„Dáš si něco k snídani?"

Chystala jsem se zavrtět hlavou, ale včas jsem se zarazila. Naléhavý tón v Louiho hlase mě donutil vzhlédnout. Jistě, ta starost, jež z něj sálala, se nedala ignorovat.

Položila jsem si tudíž ruku na břicho a s úsměvem přikývla. „Asi bychom si oba něco dali."

* * * * * * * * * * *

Omlouvám se, že je díl tak krátký, ale v poslední době moc nestíhám, v PO nastupuji do práce, takže ani nedokážu zaručit pravidelnost dalšího fungování účtu. Psát hodlám dál, jen vám asi nepovím, kdy a jak budou díly přibývat. Proto prosím o prominutí, zachování přízně, snad mi zůstanete věrní ♥ Díky za všechno, mám vás moc ráda ♥
PS:
Dospělost za moc nestojí =D =D 

PPS: "Čtenářské dotazy": Kdybyste se chtěli na cokoli zeptat nebo mi něco sdělit, neváhejte napsat na tuto adresu (založila jsem speciální mejl ke svému wattpadu =D ). Chci vám tak zaručit anonymitu, kdybyste se neradi projevovali zde =) petra.wattpad@email.cz

PPS2: ZÍTRA VEČER OČEKÁVEJTE VYHLÁŠENÍ SOUTĚŽE!

✓ BE WITH ME /Louis Tomlinson*pokračování IWBWY/ DOKONČENO ✓Where stories live. Discover now