Bölüm 4

17.2K 690 56
                                    


Yattım ve düşünmeye başladım, bu kadar şeyin arka arkaya olması normal değil. Bu işte bir iş var, sabah erkenden buradan çıkıp Muğla'ya gitmeliyim. Daha Ferit denen adam sözleşme falan imzalatmadı zaten, hem annemle babamın nerede olduğunu bulabilirim belki hem de artık bu saçmalıklara son vermiş olurum. Olmadı oradan da kaçarım, yurt dışına falan gitmeye çalışırım. Asla bu adama boyun eğmeyeceğim.

Telefonumun alarmını saat altıya kurdum, kargalar bile uyanmadan buradan çıkıp giderim. Bedenimden ziyade ruhum yorgun, hangi ara uykuya geçtim bilmiyorum. Kapının çalmasıyla uyandım, eyvah alarm çalmamış demek ki, saat kaç acaba? Altıya on var.

" Kim o?"

" Ferit ben"

Ferit? Bu sefer kesin rüya bu. Açtım kapıyı direk içeri girdi.

" Seninle imzalamamız gereken bir sözleşme var"

" Daha sabah bile değil ne acelen var?"

O ukala alaycı pis gülüşüyle baktı bana.

"Benim yokta senin var gibi"

Ne demek istedi yani?

O arada alarm çalmaya başladı, benden önce telefonu eline alıp alarmı durdurdu. Ama sormadı nedir bu alarm diye, niye sorsun ki adamın attığım adımdan haberi var. Masaya oturup benimde oturmamı işaret etti, oturdum, önüme dosya içinde bir kağıt bıraktı üstüne de bir kalem.

Kağıdı elime alıp yüzüne uzun uzun baktım, oda tam gözlerimin içine bakıyordu. Gür sarıya çalan saçları, mavi gözleri, kirli sakalları ve keskin bakışları olan omuzları geniş uzun boylu bir adam. Üzerinde ki takım elbise nerdeyse bir ailenin bir aylık gelirinden fazla, benim gibi sıradan bir insandan ne istiyor olabilir? Direk sordum,

"Neden ben? "

Her zaman ki gibi alaycı gülümseyip,

" Zevkine"

"Zevkine?"

Bende aynen onun gibi güldüm,

" Çok zevksizsin"

Ciddileşti. Bu sefer bozdum onu. Kendimle gurur duyuyorum. Ciddi ciddi suratıma bakıp,

"Kendini bilmen ne güzel".

Hıımmm beni seçerek zevksizsin demiş oldum galiba, kendime hakaret ederek tarihe geçmeyi planlıyorum zaten. Ayakta alkışlıyorum kendimi.

Sözleşmeyi okudum ilk görüştüğümüzde ki şartlar aynen yazıyordu. Bir yıl boyunca hiçbir şeye müdahale etme, bir yılın sonunda maddi manevi hiçbir talepte bulunma. Ne bir eksik ne bir fazla, imzaladım. Yeni hayatım vatana ve millete hayırlı olsun, tebrikler Melek tebrikler.

Başka hiçbir şey söylemeden odadan çıkıp gidiyordu ki akşama hazır ol nikah için dedi ve çıkıp gitti. Şaka yaptı bence, ne acelemiz var ki, hem böyle şey mi olur Allah aşkına? Annemin babamın bile haberi yokken nasıl evlenirim. Onlar olmadan evlenemem ben kesinlikle olmaz, hemen arkasından koşarak çıktım ama çoktan ortadan kaybolmuştu bile.

Odama geri döndüm hemen tekrar babamı aradım aynı telesekreter mesajı, annemin telefonu zaten kapalı. Çok kızgınım şuan onlara ben neler yaşıyorum onlar ortada yoklar, zerre umurlarında değilim demek ki. Bu arada kapı çaldı oda servisi muazzam bir kahvaltı arabasıyla içeri daldı. Hey yavrum hey, ömrümde böyle çeşit görmedim. Yemeyeceğim deyip yalan söyleyemem, kahvaltıdan sonra odanın devasa terasına çıkıp oturdum. Düşünmeye başladım, bu kadar çok şeyi nasıl yaşadım, olaylar nasıl böyle hızlı gelişti, neden her şeye bu kadar çabuk evet diyorum. Sorgusuz sualsiz kabul ediyorum, benim haberim olmadan uyuşturucu falan mı veriyorlar bana acaba? Kafamda deli sorularla boğuşurken yine kapı çaldı.

BAZI GİZLİ SIRLAR (Hayatımın Kazası)(tamamlandı)Where stories live. Discover now