Bölüm 61

3.7K 363 37
                                    


Evveetttt yine been :)

Şu dakikadan itibaren #WATTYS2018 yarışmasına girmiş bulunuyorum. Hayırlısı bakalım mevlam ne gösterecek. Buraya kadar gelip okuyan, her bölüme tek tek oy veren değerli okuyucularımdan ricam diğer hikayem RÜYA içinde oylama yapmaları. Seviyorum hepinizi, sizde beni sevin olur mu? :)

Keyifli okumalar...

Ferit dizinden başımı usulca kaldırıp ayağa kalktı, kendi kendine konuşmaya başladı, ohh, adam sonunda kafayı yedi hem de benim sayemde, eee başlarda o da bana bunu yapmaya çalışmıştı, eee ne demişler kime niyet kime kısmet. Amaaan ne diyorum ben yaaa, yine salak tarafım devreye girdi sanırım.

Bir sağa bir sola volta atarken, durdu ve bana bakarak "Meryem'i arayalım, onun da bize bir çok konuda yardımı olur" dedi. bende yattığım yerden doğrulup "bana çok kızgın, yardım etmek istemeyebilir" dedim. Başını sallayarak "ben ararsam beni kırmaz" dedi Ferit. Bende "sen kendinden bu kadar eminsen, güvenebileceğine inanıyorsan, ara" dedim.

Sehpanın üzerinde ki telefonu alıp Meryem'i aradı biraz bekledikten sonra konuşarak mutfağa doğru geçti. Konuştuklarını benim duymamı istemiyor olmalı, kim bilir ikna etmek ve onu inandırmak için neler söyleyecek, yada aralarında nasıl bir bağ var ki belki de onu kullanacak. Nasıl yaparsa yapsın umurumda değil, şu an önemli olan bize yardım edip edemeyeceği.

Ben olduğum yerden hiç kalkmadım. Uzun bir süre sonra Ferit elinde iki bardak kupayla geldi. Kendine kahve bana da süt getirmiş, elimde ki bardağa bakıp "eee bu süüütt" dedim. Ferit keyifle koltuğa oturup "sen ne olsun istiyordun" dedi. Elimle aman işareti yaptım daha fazla itiraz etmeden sütümü içmeye koyuldum. Ben sormuyordum o da bir şey anlatmıyordu ben artık çatlayacak kıvama gelmiştim.

"eee anlatsana Meryem ne söyledi" dedim. Ferit sesli bir şekilde gülerek "bu kadar dayanmana bile şaşırdım" dedi. bende elimde ki bardağı sehpaya bırakıp koltukta ki kırlenti fırlattım "anlat, yoksa bardağı kafana atarım" diyerek espiriyle tehditimi savurdum.

Pes etmiş gibi ellerini kaldıran Ferit, "tamam, bize yardım edecek" dedi. sıkıntıyla nefes alıp "benim için ne söyledi" diye sordum. Suratına önemsiz bir ifade takınarak "sana kızgın ama beni kıramayacağını söyledi" dedi. "hıh" diyerek karşılık verdim sadece. Ferit'te bana sırıtarak bakmaya devam etti.

Bir süre sonra Yusuf geldi. Silah ve para getirmişti. Oturup getirdiklerini incelerken kapı çaldı, Yusuf telaşla yüzümüze bakınca Ferit "Meryem gelecekti" diyerek yerinden kalkıp pencereden dışarı baktı. Yusuf'a "gelen Meryem kapıyı aç" dedi. Yusuf kapıya giderken bende ayağa kalkıp biraz korku biraz da mahcubiyetle beklemeye başladım.

Meryem içeri girince ilk işi Ferit'e sarılmak oldu, arkasından bana bakıp başıyla selam verdi ve koltuğa oturdu. Bende hiçbir tepki vermeden yerime geri oturdum. Ferit Meryem'e baştan sona her şeyi anlattı, Ferit anlatırken Meryem'in suratında ki duygu geçişlerine yetişmek mümkün değildi. Ferit'in anlattıkları bitince

Meryem bana dönüp "öncelikle, Melek yaptığının cezasını çekerse senin içinden elimden geleni yaparım" dedi Ferit'e dönerek. Ferit oturduğu yerden kalkıp "sen beniim söylediklerimi dinlemedin mi? anlamadın mı?" dedi. Meryem omzunu çekerek "ben gördüklerime inanırım" dedi.

Ferit yüksek sesle bağırarak "o, hamile" dedi. Meryem ayağa kalkarak aynı sesle Ferit'e "bana ne, bende aşıktım" dedi. Ferit yumruklarını sıkarak "Meryem, yardımı falan unut, senden bir şey istemiyorum" dedi. Meryem cevap vermeden bende ayağa kalkıp "tamam, sakin olun, her şey yoluna girince cezamı çekeceğim" dedim.

Ferit "Melek, sen ne saçmalıyorsun?" diyerek tısladı. Bende elini tutup sakin ol hayatım, Meryem haklı" dedim, bunu derken göz atmıştım. Ferit başını salladı ve peki, dediğiniz gibi olsun" dedi. sonra hepimiz yerimize tekrar oturduk. Meryem "benim ne yapmamı istiyorsun Ferit" diye sordu.

"Matilda, Matilda diye biri varmış, onu bulmalıyız" dedi Ferit. Meryem başını sallayıp "pekiii nasıl bulacağız" diye sordu. Bunu söylerken kucağında ki çantası yere düşmüştü ve onu almak için öne doğru eğildi. Eğildiği sırada göğsünün arasında gördüğüm şeyle her yerimi ateş bastı. Ferit ağzını açıp konuşacağı sırada ayağa kalkıp neredeyse bağırarak "Ferittt" dedim.

Herkes şaşkınca bana döndü. Ferit'te hemen ayağa kalkıp "ne oldu Melek" dedi. Bende ne söyleyeceğimi düşünüp kem küm ederken Ferit tekrar "sancın falan mı var" deyince hızla başımı sallayıp "evet, evet sancım var, beni lavaboya götürür müsün?" dedim. Telaşla koluma girip yukarı doğru çıkmaya başladık. O ara Meryem'le göz göze geldik bana bakışında ki öfkeyi görmemek mümkün değildi.

Lavabodan içeri girince kendimle beraber Ferit'i de içeri çektim. Ferit şaşkınca "ne oldu" dedi.

"Meryem, Meryem'in iki göğüs arasında yonca dövmesi var"...

Oy vermeyi ve yorum yapmayı unutmayın :)

BAZI GİZLİ SIRLAR (Hayatımın Kazası)(tamamlandı)Where stories live. Discover now