Bölüm 15

11.9K 693 10
                                    

Tuvaletten çıkıp geri döndüğümde Defne'yi Ferit'in içine düşerken, Ferit'i de buna sırıtırken buldum. Sinirlerim içimde tepinirken masada bulduğum ne olduğunu bilmediğim içki bardağını tepeme diktim. Yanıma yaklaşan Engin'in elindeki bardağı da hızla alıp içtim. Engin pişmiş kelle gibi suratıma suratıma sırıtırken bende ona kocaman bir gülücük sundum.

Bunu fırsat bilen Engin kolunu belime sarıp beni koltuğa doğru götürmeye başladı. Daha ben koltuğa oturmadan Ferit beni tuttu ve kendine çekti. Engin'e sert bir bakış attığını gördüm sadece, bana eğilip sen ne yaptığını sanıyorsun? Nedir bu samimiyet diye tısladı. Bende aynen ona karşılık verdim, sen kendine bak, inan bana ben senden daha masumumum dedim.

Sarhoş mu oldun sen? Deyince sabrımın son sınırında patladım. Kulağına eğilip fısıltıyla konuştum, ama eminim o bunu bir çığlık olarak algılamıştır. Bana baksana sen git o sarışın uzun bacakla ilgilen, benim ne yaptığıma da karışma, bu hırsla daha çok şey sıralayacaktım ama Defne yellozu Feriiittt diyerek onu kolundan çekip kendine çevirdi.

Onu saçından tutup sürümek istiyorum, Ferit'inde kafasını kırmak. Yere yatıp tepinmek istiyorum, avazım çıktığı kadar da bağırmak. Ben böyle kafamda kırk tane tilkiyle aval aval bakarken onlar romantik bir dansa başlamışlar bile. Meryem yanıma sokulup gülümseyerek kulağıma, Engin'le dansa kalk Melek, bu her zaman işe yarar dedi ve gülümsemesini sinsi sinsi büyüttü.

Aslında ne demek istediğini anlamıştım. Onu kendi silahıyla vur bırak ölsün demek istedi bence, herhalde galiba sanırsam yani. Zaten kafamda kelebekler uçuşuyor, birde bu şifreli, üstü kapalı konuşmaları nasıl çözeceğim yahu. Ben onlar kadar kurnaz değilim, zekiyim ama tek ayak üstünde kırk takla tamam ki, ben hep içimden geldiği gibi hareket ederim.

Meryem karşıdan bana göz kırpınca, kalk Melek kalk dedi içimde ki ses. Ferit bu kadar rahat olabiliyorsa sende olabilirsin. Engin'in yanına varıp hadi dans edelim dedim. Göz ucuyla Ferit'e bakınca bende dönüp o yöne baktım neredeyse öpüşecekler.

Engin'in kolundan tutup ortaya doğru çektim, kollarımı da boynuna doladım. Adi herif, her seferinde bana biz evliyiz ona göre davran deyip duruyor, kendinin şu yaptığı ne peki. Bu kadar insan ne düşünüyor acaba benim hakkımda. Karısı yanında adam başkalarıyla cilveleşiyor demiyorlar mı? kesin herkes benim ne kadar salak olduğumu konuşuyordur.

Engin beni kendine doğru çekince bende kendimi onun kollarına bıraktım, kısasa kısas. Zaten son aylarda, kendimden bağımsız hareket etmeye başlamıştım, bu akşamda böyle olsun bakalım. O sırnaştı bende izin verdim, battı balık yan gider. Engin de sarhoş bence, nefesi yüzümü okşayacak kadar bana yakın durduğuna göre.

Ferit hangi ara geldi, hangi ara beni kendine çekti anlamadım, Engin'e okkalı bir yumruk salladı. Ortalık karışınca Sedat ayakta zor duran Engin'i adamlarıyla eve yolladı. Ferit bana o kadar kötü bakıyor ki içim buz gibi oldu, üşüdüm resmen. O ara geri sayım başladı ve yeni yıla girdik, herkes birbirini sarmaş dolaş tebrik etti, bana ise sadece Meryem sarıldı. Hele ki Defne yüzünde kocaman bir sırıtışla Ferit'e öyle sıkı sarıldı ki?

Dizlerime vura vura ağlamak geldi içimden, kendimi mutfağa attım, rafta duran içki şişesini kafama diktim sandalyeye oturup ağlamamak için kendimi sıka sıka durdum öylece. Ne kadar oturdum bilmiyorum ama kimseler beni arayıp sormayınca yokluğumu fark etmediklerini anlamış oldum.

Kapının girişinde ki çantamı çaktırmadan aldım, ve kapıdan çıktım, korumalar hemen yolumu kesti. Onlara benim arabaya gitmem gerektiğini ve Ferit'inde birazdan geleceğini söyledim. Korumalar birbirlerine baktılar, içlerinden biri ben size arabanıza kadar eşlik edeyim dedi. Diğeri de o ara içeri girdi. Sanırım içerdekilere haber verecek.

BAZI GİZLİ SIRLAR (Hayatımın Kazası)(tamamlandı)Where stories live. Discover now