Bölüm 50

4.5K 411 26
                                    

Yine ben, son bölümden sonra oylar hızla çoğalıp, yorumlar bol bol gelince, aksiyonda ilk ona girince, ee birde yetmiş bini geçince gaza geldim bir bölüm daha yazdım. Yine söylüyorum hep söylicem iyi ki varsınız. Oy vermeye, yorum yapmaya devam edin olur mu? Hepinizi yüreğinizden öpüyorum :)

"Saçmalamayı kes Berna, buradan ölüm pahasına da olsa çıkacağım"
Berna kolumdan tutup beni hızla yukarı odaya gitmek için sürüklemeye başladı. Odaya girince "otur ve beni iyi dinle" dedi. Ben can kulağıyla onu dinlediğimi belirtir bir pozisyonda beklemeye başladım. Berna ayakta bir sağa bir sola gezine gezine bir kolu göğsünün altında bir eli çenesinde düşünür pozisyonda anlatmaya başladı.

"Türkiye'deyken Stefan beni bulmuştu, nereye gidersem gideyim adamları hep bir şekilde beni buluyordu, sürekli hat değiştirdim, adres değiştirdim ama hep adamları karşıma çıkıyordu en sonunda sahte bir kimlik ve kılık değiştirerek İran'a geldim. İran'a geldiğimde rahatladığımı düşünmüştüm ama çok geçmeden yine her yerde karşıma çıkmaya başladılar. Her zaman temkinli olmama rağmen girdiğim her delikte beni bulması içimizde bir hain olduğunun en büyük kanıtı. Melek, seni bulması çok büyük sıkıntı başın belada, prensin evinde olduğun için sana yaklaşamıyor, burada kal, tek çözüm yolu bu" dedi.

Berna'nın konuşma tarzı, kesin kararlı ve beni ikna etmeye çalışır şekildeydi. "Olmaz, burada kalamam, Sedat'ı arayacağım o bir çözüm bulur" bunu derken çoktan telefonu elime almıştım. Berna hızla elimde ki telefonu çekti "kızım, hala anlamadın mı, adam telefonunu dinliyordur büyük ihtimal, bırak şunu" dedi. "Ahhh napcaz şimdi" dedim oturduğum yerden kalkarken o an aklımda bir ampul yandı "Berna, ben bugün Ferit'i aradım" dedim. Berna'nın tepkisi beni daha çok endişelendirdi. "Siktir, Ferit'in telefonunu dinliyorlar, sana yakın olan herkesin telefonunu dinliyorlar" diye söyleniyordu. Kafayı yemem an meselesiydi kıskaca girmiştim ve nasıl çıkacağıma dair hiç bir fikrim yok. Tek sığındığım Berna.

"Haydi Berna bir çözüm yolu bulalım lütfen" dedim, Berna sağa sola volta atarken, kafasını kendi kendine sallayıp birşeyler mırıldanıyordu. Hızla bana dönüp "prensin şahsı hattını hiç bir kuvvet dinleyemez, onu alabilirim ama Sedat'a yada Ferit'e ulaşmana izin veremem bu çok tehlikeli, arayabileceğin başka biri olmalı." dedi. Uzun uzun düşündüm kimi arayabilirim?, kime güvenebilirim?...

Kim için çalışıyorsam ona güvenmeliydim, Berna'nın karşına geçtim ve "Başbakanın kalemini arayacağım" dedim. Berna gözlerini kısarak baktı bana "bu çok zor" dedi. Sen prensin telefonunu ayarla ben ulaşırım" dedim. Berna koşarak odasına girdi beş dakika sonra elinde telefonla geldi. "Bu prensin benim için ayarladığı şahsi telefonum, bunu kimse dinleyemez, kullan" dedi. Telefonu elime alıp derin bir nefes aldım başbakanın kaleminin özel hattını aradım

"Alo"
"Talha bey, ben Melek"
"Melek?"
"Efendim, bundan üç yıl önce, Irak'ta bir operasyonda yaralanmıştım, hastanede beni ziyaret etmiştiniz, numaranızı verip ihtiyacın olduğunda çekinme ara demiştiniz"
"Evet evet hatırladım, küçük bir kız olmana rağmen, cesaretin beni çok etkilemişti"
"Evet o benim işte"
"Neydi ismin"
"Melek, Melek Sezer efendim"

Bu arada arkadan tık tık klavye sesi geliyordu, büyük ihtimal beni araştırıyordu. Kısa bir sessizliğin ardından
"Evet Melek, senin için ne yapabilirim?"
"Efendim, Stefan diye birini tanıyor musunuz? Yada duydunuz mu? "
"Stefan?.... Melek bana hemen sorunun ne olduğunu söyle"
"Bildiğiniz üzere bir ilaç üretimi ve pazarlaması için şifreleri koruyorduk en önemli ve kilit noktası olan bir şifre ve kendime ait olan diğer bir şifre bende, İran'dayım Türkiye'ye dönmeye çalışıyordum fakat bugün Stefan diye biri beni aradı ve ülkeye indiğinde bana geleceksin dedi"
"Dikkatini çeken başka bir şey söyledi mi? Yani işe yarar herhangi bir ip ucu?"
"Dikkatimi çeken herhangi bir şey olmadı, ama çevremden herkesin telefonunu dinlediğini düşünüyorum"
"O şerefsiz dinlemeyle kalmaz, çoktan peşlerine adamlarını takmıştır"
"Bana nasıl yardım edebilirsiniz"

BAZI GİZLİ SIRLAR (Hayatımın Kazası)(tamamlandı)Where stories live. Discover now